• 9.234.493 stemmen

Met onder meer: Elliot Page, Evan Rachel Wood en Max Minghella

Releasedatum: 19 januari 2017

Plot Into the Forest

"Hope is power"

Als gevolg van een langdurige black-out moeten twee zussen, die behoorlijk van elkaar vervreemd zijn, samen met hun vader proberen te overleven met de weinige middelen die ze hebben in hun afgelegen woning, midden in een bos. Maar geruchten over plaatsen waar het gewone leven zou zijn hervat, zorgen voor verwarring en onenigheid over wat ze moeten doen.

avatar van El ralpho

El ralpho

Into the wild

Het sterkste punt van dit drama was voor mij beslist het acteerspel van Ellen Page en Evan Rachel Wood, die Into the Forest samen naar een voldoende toetrekken. Dit bleef ik in gedachten houden en in mijn oordeel meewegen toen het personage van Wood aan het einde van de film een volstrekt belachelijke keuze maakte en het verhaal op een compleet random moment eindigde.

Ik heb geen bezwaar tegen een open einde maar dit voelde onvoldoende afgerond aan. Gedurende de film bouwde ik langzaam een band met de twee zussen op en dan is het teleurstellend als deze, als het ware, in het luchtledige achtergelaten wordt. Het geeft het idee alsof de rest van het verhaal niet echt nut meer heeft, maar boven alles ben ik van mening dat het sterke acteerspel van de twee hoofdrolspeelsters een script met meer focus had verdiend.

avatar van Noodless

Noodless

Ondanks een leuk duo is deze film een lange, saaie zit. Het eerste stuk valt nog mee, maar gaandeweg stijgt de eentonigheid waarbij er rare ontmoetingen en ontwikkelingen volgen die ook rare kronkels maken in de gedachten van beide dames. En wat te zeggen van het nietszeggend slot. 4/10

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Vreemd genoeg dacht ik steeds (hij stond al maanden in m'n watchlist) dat dit een horror zou zijn. Het blijkt echter een sterk, sfeervol drama te zijn. Ondanks dat Ellen Page verre van mijn actrice is, was het allemaal best meeslepend. De lage ratings begrijp ik dan ook niet, tenzij ze onder het mom "traag dus kut" gegeven zijn.

Tegen het einde ging het verder eerder iets te snel dan te langzaam voor me, zoals die zwangerschap die erdoor gerushed werd. Daardoor liet hij me een beetje los en kom ik niet op een 8 uit. Desondanks een erg fijne zit.

avatar van Mr. M

Mr. M

Ik heb me geen moment verveeld. Juist het feit dat de regisseur het verhaal 'klein' houdt maakt Into the Forest boeiend en ontroerend om naar te kijken. De ontwikkeling is vooral van psychologische aard en dat voelde voor mij verfrissend omdat er vaak van dit soort films avonturenfilms gemaakt worden waarbij de nadruk ligt op actie of het hoe en waarom van het 'apocalyptische' gegeven zelf.

Ellen Page en Evan Rachel Wood zetten beiden sterke personages neer waarmee je gaandeweg een band opbouwt en om gaat geven. Het is de ontwikkeling van de twee zussen die de film moet dragen en daarin slaagt de film prima. Geen geforceerde dialogen in een poging meer uitdieping of achtergrond te creëren. Je leert ze kennen door met ze mee te kijken waardoor het allemaal heel natuurlijk aanvoelt. Zij vormen het verhaal, niet de wereld om hen heen.

Het geheel is gewoon goed in balans en dat maakt het een onderhoudende kijkervaring.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film die het vooral moet hebben van de beklemmende sfeer die er heerst tussen de beide zussen.

Hoewel je steeds weer dezelfde omgeving in beeld ziet, en amper meer personages dan de beide zussen, is de film toch boeiend, zeker en vast niet saai.

Blij dat ik hem heb gezien... nu jullie nog