• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Rob Burke en Ronan Burke

Met onder meer: Jessica Paré, Brian Gleeson en Stanley Townsend

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Standby

Alan werkt op het vliegveld van Dublin en loopt Alice tegen het lijf, zijn eerste vakantieliefde van acht jaar geleden, die zit te wachten op haar vlucht terug naar New York. Wanneer Alan haar overhaalt om nog één nacht in Dublin te blijven, beseffen ze dat ze nu misschien wel beter dan ooit bij elkaar passen.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Klein, maar fijn....

Zoiets dus,

Gewoon een genietbare film met 2 hoofdpersonen die prettig wegkijken.

avatar van Serpicos

Serpicos

Een subgenre dat me aanstaat!

Mooi, klein filmpje met Brian Gleeson (overduidelijk de zoon van) in de hoofdrol. Samen met de knappe Jessica Paré vormt hij een leuk koppel. Een chemie dat vooral in het eerste tot verrassend veel leuke en soms grappige scènes zorgt. Naar het einde toe wordt het me allemaal te clichématig op een storende manier en vooral te gewoontjes. Niet van het kaliber In Search of a Midnight Kiss of Before Sunrise (qua plot iets meer vergelijkbaar), maar toch geslaagd.

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele aardige romantische film waarbij ik een aantal keren hard heb gelachen. De acteurs spelen heel naturel waardoor deze film een stuk beter werkt dan de gemiddelde romantische komedie uit Amerika.

Boven Gemiddeld

avatar van blurp194

blurp194

Ik vond het een wat vlakke bedoening, met weinig interessante karakters en weinig om te lachen, met uitzondering van wat flauwe scenes in het begin. Misschien had ik beter moeten opletten, als ik de vorige recensies zo even nalees... maar chemie kon ik ook al niet echt ontdekken, het was me ietwat een raadsel waar de hele bedoening nou om ging. Kostte me moeite om uit te kijken.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man en vrouw elkaar na acht jaar terugzien en besluiten de nacht samen door te brengen. Een aantal aardige dialogen die hier en daar wel wat scherper hadden gemogen. De twee hoofdrolspelers vormen een prima koppel. De film duurt niet al te lang en er gebeurd genoeg waardoor het allemaal wel onderhoudend blijft.

avatar van stefan dias

stefan dias

Fris, pretentieloos pareltje met vooral leuke mensen. De humor is netjes onderkoeld, de mensen zijn simpelweg grappig en niemand neemt beslissingen die je zelf nóóit zou nemen. Dus ondanks de noodzakelijke, geforceerde overgangetjes een best verteerbaar, aanvaardbaar scenario.

En hoewel zij een beetje boven zijn league zit, is het toch een aanneembare, goede match. Romantic and very funny? Dat viel best wel mee, ja.

avatar van Movsin

Movsin

Eenvoudig en sympathiek romantisch verhaaltje dat natuurlijk niet rond de cliché's kan, en voorspelbaar zijn die dingetjes meestal wel.

Middenin moest ik wel even denken aan July Delpy en Ehtan Hawke, maar dat was toch even anders en ook beter.

Misschien komt er nog een vervolgje op deze "Standby". "Eight years later" of zoiets. Wie weet ?