• 9.371.928 stemmen

Il Giovane Favoloso (2014)

Drama / Biografie | 137 minuten

Genre: Drama / Biografie

Alternatieve titel: Leopardi

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mario Martone

Met onder meer: Elio Germano, Michele Riondino en Massimo Popolizio

Gesproken taal: Italiaans

Plot Il Giovane Favoloso

Giacomo Leopardi is een wonderkind dat opgroeit onder de strenge invloed van zijn vader, in een huis dat tevens een bibliotheek is. Zijn geest zwerft, maar het huis is een gevangenis. Hij leest alles, maar de wereld is buiten. In Europa veranderen dingen, breken revoluties uit, en Giacomo probeert wanhopig contact te zoeken met de buitenwereld. Op zijn 24e verlaat hij uiteindelijk Recanati en de Italiaanse high society opent zijn deuren voor hem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Giacomo Leopardi

Adelaide Antici Leopardi

Carlo Leopardi

avatar van gauke

gauke

Waarschijnlijk moet je de dichter "kennen" om deze productie (meer) te kunnen waarderen. Een bij mij ouderwets en saai overkomend televisieserieachtig historisch drama over een ziekelijke en misvormde individualist, dat rechtlijnig verteld werd en gevuld was met verschillende deprimerende gedichten. De cast speelde theatraal, maar de beelden waren prachtig.

avatar van Brandt

Brandt

Wat wil regisseur Mario Martone met deze film? Aantonen dat Giacomo Leopardi een genie is? Het zal allemaal wel, maar het beeld dat voornamelijk naar voren komt is dat van een fysiek en mentaal getroubleerde man die de hele dag in zijn nest ligt en 's nachts nogal hoogdravende rijmsels fabriceert. Het helpt ook niet echt dat er zonder enige introductie steeds nieuwe protagonisten opduiken. Ik ken Leopardi verder niet, maar heb toch het gevoel dat de arme man een betere film verdient.