• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Céline Sallette, Rachid Yous en David Murgia

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 21 mei 2015

Plot Geronimo

Zuid-Frankrijk. Een bloedhete augustusmaand. De jonge sociale opvoedster Geronimo probeert de gespannen sfeer tussen de jongeren van de Saint-Pierre wijk tot bedaren te brengen. Alles verandert echter drastisch wanneer Nil Terzi, een tienermeisje van Turkse afkomst, haar gedwongen huwelijk ontvlucht met haar geliefde Lucky Molina, een jonge zigeuner. Hun vlucht leidt tot een confrontatie tussen de twee clans en wanneer alles escaleert, zal Geronimo hemel en aarde bewegen om de waanzin in de wijk te stoppen.

Vanaf 21 mei in de bioscoop (Contact Film)

avatar van Redlop

Redlop

De eerste 25 minuten gaan over maatschappelijk werkster Geronimo en het gezeik dat ze dagelijks meemaakt met de probleemjongeren. Daarna focust de film zich pas serieus op de kern van het verhaal: een gedwongen huwelijk.
Had die eerste 25 minuten eruit gelaten, was het minder rommelig geweest. Sterker nog... had Geronimo maar helemaal uit de film gelaten. Het verhaal gaat heen en weer zonder focus.

De film eindigt met het plan van Nil en Lucky om te vluchten naar Spanje. Was daar nou mee begonnen en had de rest van de schrijftafel geveegd.

2 *

avatar van Malick

Malick

Inderdaad, geen focus + ritme. En weer eens een Tony Gatlif die van 'explosief' naar 'destructief' gaat om te eindigen in 'blijdschap'. De film heeft halverwege wel zo'n beetje de beste dansscène ooit gemaakt. Komt een Tarr en Godard niet aan. Kippenvel.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Nou, die dansscène heb ik zojuist ook gezien. Zag er inderdaad schitterend uit, mooie choreografie.

Helaas is de film niet Nederlands ondertiteld op TV5, zoals ook te zien is op de site van TV5monde. Nu kan ik wel een klein beetje Frans, maar zonder ondertiteling wordt het toch lastig te volgen. Jammer.

avatar van ThomasVV

ThomasVV

Zoals reeds opgemerkt was Geronimo er een beetje te veel aan. Nu inderdaad nogal rommelig en soms saai tezelfdertijd. Dubbel jammer is dat Céline Sallette, die Geronimo speelt, voor mij eigenlijk de enige is die echt goed acteert.

avatar van skyrfretter

skyrfretter

halve ster erbij vanwege de dansscenes

avatar van hamajava

hamajava

Pareltje, prachtige film over bloedwraak, en (jongerenwerkster) Geronimo die hemel en aarde bewegen ,,om de waanzin in de wijk te stoppen.tussen Turkse en zigeuner gemeenschap,,

avatar van MisterPink

MisterPink

Film zonder enige spanningsboog.

De breakdance showdown zou volgens sommigen zo'n beetje de beste dansscène ooit gemaakt zijn. Nou, wat een tegenvaller. Hoe suf was dat. Zelfs de originele dance off uit de West Side Story is nog spannender dan dit.

De voorafgaande scène met de flamenco danseres en de dans op de doodskist waren wel tof.