Cypher (2002)
Alternatieve titel: Brainstorm
Geregisseerd door: Vincenzo Natali
Met onder meer: Jeremy Northam, Lucy Liu en Nigel Bennett
Plot Cypher
"Never forget who you are"
Morgan Sullivan is een gewone man. Hij is getrouwd en woont in een goede wijk in Californië. Wanneer hij een freelance-baantje aanneemt zit hij al snel tot zijn oren in de wereld van bedrijfsspionage. Hij wordt hierin geholpen door de mysterieuze Rita.
Morgan Sullivan
Digicorp Technician #1
Digicorp Technician #2
Pilot In Mensroom
neo
van de regisseur van cube, alleen heb ik die nog niet gezien. erg leuke titel trouwens
Padd0
Hoezo leuke titel neo, die naam komt toch uit een of ander onbeduidend filmpje
neo
shit ik val door de mand
had ik al gezegd dat dit de eerste films sinds tijden is die door dttom is toegevoegd?
dttom
nee ik had er laatst ook 1 toegevoegd, life stinks ofzo. Deze lijkt me trouwens erg interessant, werd zelfs vergeleken met North by North West
herman78
Wat is dat nou weer voor onzin?
Als ik de kans zou krijgen deze film te zien, zou ik dat zeker doen!
Vyvre
Wat een onzinverhaal bij deze toevoeging. Kan wel weer merken dat dat door lazy ass dttom is gedaan.
Sja..moet je hier nou weer over zeggen. 3*
Hes dead serious
Maar ehm er waren wel erg veel triple undercover agents, en daar heb ik maar een triple opgedronken, moet dan maar
Tis dat ze geen quatro bier verkopen. Anyhoe wel een entertaining factor in de film ingewikkeld (in a sense) maar wel goed te volgen is dat een goed of een slecht teken... Die bitch van Ally viel me mee, ik ken haar altijd van dat ze rare sexspelletjes wil doen met die kneus uit mcbeal maarja dat wou ze dit keer niet en ze kwam al iets beter uit de verf enzo. What to say 3.5*
dttom
Weer is een lekker aparte sience fiction filmpje. Ik heb me prima vermaakt en zat erg geboeid te kijken. Er werd goed geacteerd en de film ziet er ook stijlvol uit. Ook is de muziek van Michael Andrews erg goed, beetje in de sfeer van Donnie Darko. Prima filmpje, weer is wat anders. 4*
Treht
wat ik mij dus afroeg he, die sullivan geeft op een gegeven moment een valse cd aan die lucy liu (as expected). Maar dat betekend dat hij met 2 cds in zn pocket de compound binnen kwam, waar hij uber werd gechecked op bugs enzo.. call me stupid maar als je zon onwijze vault kan bouwen doe je toch ff X-RAY oid om te checken of ie wat verdachts bij zich heeft
dttom
anders let je ff op bij die film, die disc werd toch geverifieerd enzo of het wel de juiste was, wat boeien de andere cd's dan nog die hij bij zich heeft
Treht
tom en ik hebben er net discussie overgehad en zijn het er niet over eens! Ik vind het nog steeds gewoon VREEMD, hebben ze een ultra high tech shit kunnen ze niet eens kijken of hij een cd bij zich heeft maar tom zegt dat hij zogenaamd topman was en dat dat niet nodig was, maar waarom checken ze dan op bugs? Ja misschien heeft hij bugs bij die hij zelf niet doorheeft..
ja zo kan je overal antwoorden op blijven verzinnen. Niet dat het er echt toe doet maar ik vind het gewoon raar
Jordy
Vond het best leuk beginnen, met als hoogtepunt de Clockwork Orange scene. Maar het werd steeds meer een standaard Bourne Identity/North by Northwest verhaaltje, ik ging steeds minder goed opletten, de film werd steeds ingewikkelder... op het einde was ik er niet meer helemaal bij moet ik toegeven. En de schuld daarvan leg ik dan maar bij de film
(verhaaltje even aangepast)
Willem-Jan
ALS JE WILT BATTLEN OVER PLOTHOLES EN NITPICKS EN WEET IK ALLEMAAL WAT NOG MEER... >>> "WELCOME TO THE MATRIX"
GA DAAR MAAAR DISCUSeren over wazige shit.. deze film roelde gewoon best wel heel hard.. ik vond hem gewoon dope (ff geen uitgebreide argumenten het is al half 2 .. .. :s :S) ffpfff
mrdig
Qua stijl en het aparta ervan deed het me een beetje denken aan Equilibrium, de laatste 'sf-film' die me blij verraste. Goed acteerwerk en een boeiend verhaallijn.
Op de officiele site van Cypher kun je meemaken hoe het is om 'gebrainwashed' te worden:
Grappig...
sjob
heel orgineel beetje matige special effects maar niet storend verder. uiteindelijk hele leuke film.
RonVC12
Heel zwakke film , na een 30tal minuten kon ik vanzelf de slaap vatten , wreed ni waar ?
neo
GA DAAR MAAAR DISCUSeren over wazige shit..
proest...
Scorpiejoo
In het begin van de film even wennen aan de opzet
maar naar het einde toe duidelijker.
Een redelijk tot goede Film.
Banjo
- 2032 berichten
ik vond m origineel en stylvol. Je zag zeker kenmerken uit de film Cube (oa de kleuren groen rood en wit)
En nog wel meer van dat soort dingen.
maar het einde was wel erg matig.
ik wil deze film zeker nog eens zien.
filmliefhebber
sluw filmke met een keigoede jeremy Notham en Lucy Liu in de hoofdrollen.
Karst
Goede film met een redelijk plot. Alleen had het einde toch een heel stuk beter gekund. Lucy Liu ziet er ook niet zo lekker uit als ik me herinner. Nou ja, al met al toch een leuke film.
ToniMono
De 1e drie kwartier zijn ronduit boeiend, met name door de nogal klinische sfeer. Maar dan lijkt het of de film zich verslikt in zijn eigen verhaal. Plotveranderingen zijn dan aan de orde van de dag, maar die doen de film mijns inziens meer kwaad dan goed. Het kostte mij in ieder geval aardig wat moeite om de draad niet kwijt te raken... en de regisseur volgens mij de nodige inspanningen om er nog een goed einde aan te maken. Niet zo sterk als the Cube dus.
Justice4All
Verhaal is best origineel, het begin begon goed, eind was een beetje slap. Heeft degelijk de trekjes van de "Cube", dus drie sterren.
Henry Spencer
inderdaad goeie plot, misschien iets te veel down to earth als je't vergelijkt met het totaal surreële 'Cube', maar er zit deze keer dan ook weer wat meer psychologische diepgang in de personages. Spijtig van het einde wel. Je zat plots net in een reclamefilmpje van Martini Bianco of zoiets. Een anticlimax voor een anders krachtige prent over de gevaren van het gebrek aan identiteit en ruimte voor identiteit in de consumptiemaatschappij.
Cybertje
Verrassende film. Tot het einde bleef die onduidelijk, todat je de ontknoping krijgt. Eindelijk weer eens wat "verfrissends"
Wicked
Leuk idee, maar naar mijn idee iets té..
Een 83-dubbele spion en dan zo'n plot... ze willen je de hele tijd op het verkeerde pad zetten, maar na 3x heb je wel door het wat je dan ziek ook wel weer onzin zal zijn.
Toch leuk bedacht en mooie beelden

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

A Monster Calls
Fantasy / Drama, 2016

Dark City
Thriller / Sciencefiction, 1998
double lifeundercoverliggenvrouwdystopiecompanyindustry femme fatalesamenzweringspionagegeheugenverliescorporate crime hidden identitydisorderdishonestypower relations mind and souluncover truthmysterious character