• 9.377.375 stemmen

Alternatieve titel: Stephen King's A Good Marriage

Geregisseerd door: Peter Askin

Met onder meer: Kristen Connolly, Joan Allen en Stephen Lang

Plot A Good Marriage

"Two can keep a secret... if one of them is dead."

Darcy Anderson is al 27 jaar getrouwd met Bob, een accountant uit Portland, Maine. Ze hebben een gelukkig maar ietwat saai huwelijk. Op een avond wanneer Bob op zakenreis is, gaat Darcy in de garage op zoek naar batterijen. Hier vindt ze per toeval een aantal schokkende bezittingen van haar man. Is Bob wel wie hij altijd leek te zijn...?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

The Stepfather deel 373.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Klinkt niet heel bijzonder maar ik laat me verrassen. Ik vind de meeste Stephen King verhalen erg goed en Joan Allen een prima actrice.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Thriller is het nauwelijks. Af en toe wel een spannend moment maar het laat meer zien wat voor impact zo'n vondst heeft op de vrouw en haar gezin. Meer een dramafilm dus.

Niet al te bijzonder filmpje zoals verwacht met een vrij laag tempo maar prima gespeeld.

De laatste 10-15 minuten zijn misschien nog wel het beste deel van de film, vandaar dat ik op een krappe 3* uit kom.

Zeer matig.

Ondanks dat de film best een leuk uitgangspunt heeft, is de uitwerking ondermaats. Leuk om deze film dan ook even met Horns te vergelijkingen, die andere familie-King verfilming die ik vandaad zag. Een wereld van verschil, zo zie je maar wat een goede regisseur kan doen.

Deze A Good Marriage heeft teveel weg van een gewone TV-film. Het acteerwerk is zeer matig, de regie uiterst functioneel. Bandwerk dus, zonder veel gevoel voor sfeer. Het maakt dat de film wel plichtsbewust door alle plotpuntjes heenloopt, maar nergens echt wil overtuigen.

De epiloog vlot ook niet al te best, lijkt er iets teveel aan vastgekleefd. Wat rest is enkel een hoop gemist potentieel. Had leuk kunnen zijn, maar daarvoor heb je wel een regisseur nodig die meer poogt te doen dan enkel de verhaallijn omzetten naar 90 minuten film.

avatar van gauke

gauke

Meer een zwarte komedie dan een griezelige horrorthriller over een levensgroot dilemma, met een kat en muis spel. Een echtpaar wier huwelijk sterk en uiterst gezond leek, totdat de vrouw per abuis tot een verschrikkelijk ontdekking kwam. Helaas barstte het script van de plotgaten en werd mede daardoor ongeloofwaardig. Een ingebouwd subplot bleef zomaar ergens steken. Bovendien is het voor een dergelijke film essentieel dat je in de ziel van de vrouw kunt kijken, maar als kijker kwam je daar geen moment achter; haar personage kreeg geen diepgang. Jammer voor de cast (want die speelde uitstekend) maar dit huiselijk drama stemde niet tot tevredenheid.

avatar van tattoobob

tattoobob

Echt een beetje een vrouwenthriller

Zo,n rtl4 movie...veel te zoetzappig en totaal niet spannend.

Had veel meer in kunnen zitten maar werd niets mee gedaan.Tis eigenlijk ook meer een drama film.Acteerwerk heb ik niets op aan te merken en is goed te noemen..

avatar van Ditchthejunk

Ditchthejunk

Tsja, niet een film die me bijblijft. De acteurs vind ik niet fantastisch, en Joan Allen is zo'n vrouw die best mooi is voor haar leeftijd, maar niet zo'n vrouw met zoveel charme dat ze je blik blijft vasthouden.

Makkelijk verhaaltje: Je man blijkt moordenaar te zijn. Wat doe je? Ik vind dat we er als kijker te snel achter komen dat hij Beadie is, er is maar weinig suspens. Zonde. Daarbij heb ik de hele film zitten wachten op de climax (de lekkere buurvrouw gaat eraan) maar die komt niet. Een ander element, de spionerende man, is erg cliché. Uiteraard doorgestoken kaart dat hij van dit suburb schandaal op de hoogte was. Daarbij vond ik de confrontatie tussen de spionerende meneer en Darcy één en al slappe hap. Een beetje goede filmmaker gooit er een verrassende ontknoping in. Alles wat er in het ziekenhuis gezegd werd waren trappen in een wijdopen deur.

Zo slecht maak ik ze niet vaak mee. Thriller? Een rustig kabbelend beekje zul je bedoelen.

1 ster.

avatar van eppo349

eppo349

Ben wel benieuwd hoe dat ze een verhaaltje van amper 100 blz. vertaalt hebben naar een film van ruim anderhalf uur. Het verhaal las lekker weg!

avatar van Kondoro

Kondoro

tattoobob schreef:

Zo,n rtl4 movie...veel te zoetzappig en totaal niet spannend.

Net 5 , das pas een vrouwe zender RTL4 inderdaad ook haha

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik heb de film nog niet gezien maar baal als fan van King dat de meeste van zijn boeken zo slecht of matig verfilmd worden. Ik ben benieuwd naar deze maar als ik de recensies lees.......

avatar van simonfender

simonfender

Jemig wat negatief hier allemaal!!! Tis een uitstekende thriller die mij de volle lengte bleef boeien! Uitstekend acteerwerk, goed gefilmd, prima timing, goede spanningsopbouw en een ander einde dan je verwacht!

avatar van Jacket

Jacket

Deze film heb ik bekeken omdat er Stephen King op stond.

Ik heb vrijwel alle films van misschien wel één van de beste thriller schrijvers ooit, gezien.

Maar ik was er ook van bewust van dat lang niet alle films van Stephen King evengoed zijn verfilmd.

Een 'The Shining' of 'IT' verwachte ik al niet, maar dit????

Nee, sorry.. ik vond het een behoorlijke tegenvaller.

Sterker nog, Misschien wel de zwakste verfilming van één van zijn boeken ooit.

Thriller, nee.. meer een drama die in het hoekje van de waargebeurde woensdagavond film van RTL4 past, terwijl dat het niet is.

Geen spanning, slechte acteurs, en bovendien.. geen clue.

Je hoopt nog op een spannende twist, maar je ziet alles van mijlenver aankomen.

De personages waren bovendien slecht uitgewerkt en de verhaallijnen waren afgeraffeld.

Sorry mensen, Goede tijden, slechte tijden is volgens mij op sommige momenten spannender.

Helaas!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Tegenvallende King, erg traag, gebeurt weinig en verhaal sukkelt door. Hier had heel veel meer ingezeten.

avatar van stinissen

Matige King verfilming ondanks de best redelijke cast. Film heeft veel weg van een mislukte tv-film waar ze in de jaren '70 en '80 nog goed in waren.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Af en toe vond ik het camera werk wel erg opvallend goed.

Verder heeft de film mij niet echt vermaakt, helaas...

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Stephen King verfilmingen hebben altijd we iets, dank zij de auteur. Onderhavige "A Good Marriage" start veelbelovend, maar verwatert vervolgens wat. Op het einde gaat de spanning weer omhoog. De cast is niet slecht: op de vertolkingen valt niets aan te merken. De horror is echter niet uitdrukkelijk aanwezig, het lijkt zelfs soms meer een drama dan een thriller. Toch heeft de film mij niet verveeld.

avatar van Daan258

Daan258

Mac Hammer Fan schreef:

Het is ook geen horror

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Daan258 schreef:

Het is ook geen horror

Inderdaad, maar de meeste Stephen King verhalen zijn dat wel.

avatar van Daan258

Daan258

Vreselijk saaie verfilming van Stephen King.

Slecht acteerwerk,onwijs langdradig en niet spannend, leuk, interessant of wat dan ook.

Heb me erg verveeld met dit filmpje.

1,0

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Voldoende geacteerde thriller die uiteindelijk teleurstellend eindigt. Duurt weer allemaal te lang, lijkt wel mode tegenwoordig. Kort de zaak met een half uur en niemand mist iets. Voor Stephen King-begrippen slapjes. Vandaar de 2,5 ster.

avatar van jerry r

jerry r

meer een voor tv gemaakte film .

zoals de meeste van Stephen King boeken slecht verfilmd.

avatar van Noodless

Noodless

Matig verhaal dat zeer langzaam voortkabbelt zonder enige spanning. Het verhaal weet nergens te verrassen, zelfs naar het einde toe komt er geen twist. Het acteerwerk is behoorlijk. 5/10

avatar van nadrin

nadrin

Ondanks goede acteerprestaties en een klinkende naam van een schrijver, wist het verhaal me nooit te overtuigen.. Ik kon nooit de vrouw haar reactie geloven.

avatar van snotter

snotter

Hele saaie film, ik kreeg er slaap van. Er gebeurt niet veel en de film is totaal niet spannend. Anderhalve ster geef ik voor de moeite.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Het verhaal van King vond ik overweldigend goed en ik was dus ook zeer verheugd toen ik vernam dat er een film van werd gemaakt. Dat kon wel eens goed spannend worden, dacht ik nog. Helaas is het tegendeel waar. Het is een lange, saaie en pretentieloze film geworden met zeer zeker goede acteerprestaties, maar er had een beetje meer actie in mogen zitten. 2,5 *

avatar van Erick1985

Erick1985

Ik heb me zéér goed vermaakt tijdens deze film. Wat een heerlijk verhaal (wat overigens nog wel een uurtje langer en uitgebreider uitgewerkt had mogen zijn, vandaar 4 ipv 5 sterren). Ik heb genoten. Joan Allen is gewoon altijd fantastisch. Haar hele uitstraling, acteerprestaties, alles. Echt wat je noemt een ondergewaardeerde actrice. En voor de rol van haar man hebben ze ook echt de perfecte kop uitgekozen. Ook een glansrol

(Het geheel gaf ook wel een beetje een "What Lies Beneath" sfeertje, ook een topper in dit genre).

Het leek even af te nemen toen ze eenmaal achter het geheim van haar man was gekomen in de garage, want het leek me nogal sterk dat iemand "zomaar" in huis kon blijven wonen met een seriemoordenaar, maar dit werd later gelukkig goedgemaakt toen ze dus haar man vermoordde. Aan één kant eigenlijk best vreemd; want als je zoiets ontdekt; ren je toch meteen naar de politie? Vandaar nog een halve ster eraf dus.

Verder ook een interessant einde met de ene na de andere plotwending. Steeds wanneer je iets verwacht, blijkt dat totaal niet te gebeuren, en daar hou ik wel van.

Nu ben ik erg benieuwd naar het boek hiervan.

Kortom; een heerlijke film die je lekker het verhaal in trekt. 3,5 ster !

avatar van petraa31

petraa31

Saaie langdradige film .

Op een gegeven moment wou ik doorspoelen naar het einde maar heb de film dan toch verder gekeken maar ik was blij dat hij gedaan was.

Misschien is dit niet mijn genre en zijn er wel mensen die deze film heerlijk vinden maar er was veel te weinig spanning. Zelfs de momenten dat het spannend had moeten zijn is dit niet overgekomen.

Een beter einde hadden ze niet kunnen bedenken en alleen daarvoor toch een halve ster.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Nee, dit was écht niet de moeite waard. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Tot halverwege de film vond ik hem best te doen maar daarna zakte de film werkelijk als een plumpudding in elkaar. Het werd een hele lange zit naar het einde toe.

Ik had hier namelijk meer spanning en suspense verwacht. Maar kreeg het niet.

avatar van Chukky

Chukky

Leuke film.

avatar van joolstein

joolstein

Saaie Stephan King productie! De schrijver King heeft een voorkeur voor dit soort verfilmingen. Helaas doet deze tv-film stijl geen recht aan zijn spannende verhalen. De film zal goed bedoelt zijn maar word nergens interessant. Er is gewoon gebrek aan spanning. Vrouw komt er achter dat manlief een seriemoordenaar is. Dit kat en muis spel word zo oeverloos saai in beeld gebracht. Dat je gewoon blij bent als de film is afgelopen. Als er dan nog wat bloed of actie aanwezig was geweest (moorden) dan had de film misschien iets spannender kunnen zijn. Maar nu met gebrek daaraan is het gewoon saai prul geworden.