• 9.375.076 stemmen

Alternatieve titels: American Warships 2 / Dark Rising

Geregisseerd door: Nick Lyon

Met onder meer: Linda Hamilton, Trevor Donovan en John Savage

Plot Bermuda Tentacles

Nadat het presidentiële vliegtuig Air Force One neerstort tijdens een storm boven de Bermuda Driehoek, wordt de marine er op uit gestuurd om de ontsnappingscapsule met de president terug te vinden. Maar door de crash is een gigantisch monster ontwaakt op de bodem van de oceaan en het begint de vloot aan te vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

President Desteno

Admiral Hansen

Dr. Zimmern

Lt. Plumber (as Mya Harrison)

Alex Preacher

Captain Warren

General Briggs

Chief Trip Oliver

Lt. Cmdr. Barclay

avatar van Theunissen

Ondanks de zeer beroerde en eveneens goedkope uitvoering (het visuele aspect was om te huilen zo slecht), heb ik me nog aardig vermaakt met deze film. Dat kwam eigenlijk alleen omdat het verhaal (mengeling van andere films zoals o.a. "Battleship (2012)" en "Independence Day (1996)") wel leuk gevonden was (het kon me zelfs nog een beetje boeien) en ook omdat er veel gebeurt.

Had men dit verhaal met een groot budget verfilmd en een fatsoenlijke cast, dan had je misschien wel een blockbuster gehad. Qua cast spelen er zeker niet de minste in met o.a. Linda Hamilton (in de rol van admiraal van de vloot) en John Savage (in de rol van president), maar helaas bakken ze er net zo weinig van als de andere B-acteurs/actrices.

Omdat de vaart hoog is, er veel gebeurt en de film gelukkig niet lang duurt, kijkt hij wel nog aardig weg. Deze film heb ik gezien op de zender Syfy, waar ze dagelijks van dit soort goedkope B-films uitzenden.

avatar van Spacewalker

Spacewalker

Ongelooflijk slecht, weggooien die troep.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Net als sommige anderen op de site, wij vonden het niet bepaald een slecht geheel. De special effects waren voor amateurs als wij goed te noemen.

Ook camerawerk was prima, net als de opname omgeving. Wat wel iets irriteerde was het door sommige acteurs slechte werk, duidelijk afraffelende tekst. Maar zoals gezegd, sommige!

avatar van blackwolves

blackwolves

waw redelijke leuke b movie maar wat linda hamilton daar bij doet is mij een raadsel. maar ja ze is niet meer van de jongste daarom moeten ze haar nog eens ergens een roll geven in een film. maar ik hou wel van die films lekker genieten met wat spanning en weer mooie speciale effecten. ja er zitten er nog wat goede tussen zo films al zal het nooit een breed publiek berijken want daar voor zijn deze films ook niet gemaakt. als je de titels leest van deze film dan denk je meteen aan een reuze monster want tentakels dat is dus van een inktvis zoals de wald Disney 20.00 mijlen onder de zee met dat reuze beest een octopus waarmee ze vechten. dus dacht ja zal wel zo iets zijn. ook al wel eens een paar keer gezien maar bermuda? dat was wat anders dus ik zei laat ons een kans wagen is het niets dan is het niets ik heb hem dan toch gezien. en het is een moderne film want het is 2014 en ik ben nog al fan van die b movies met die Aliens

waar ze tegen moeten vechten. eerst dacht ik toen het begin van de film inderdaad een soort zee monster maar die tentakels zagen er niet uit gelijk een van een dier? toen het begon te vuren wist ik dat is geen dier maar iets anders. en ik heb hem met genot uit geken en geen spijt van gehad.

avatar van Woland

Woland

Dit is voor Asylum-begrippen best een aardige film. Natuurlijk is het een foute actie/horror/SF-film, maar zowel qua cast, verhaal als effecten is het bovengemiddeld. Het begint als een standaard-monsterfilm, als een aantal Amerikaanse oorlogsschepen en uiteraard de president belaagd worden door grote tentakels in de Bermuda-driehoek. Maar het blijkt dat deze tentakels geen monster zijn, maar van buitenaardse makelij en dat er een grote UFO op de bodem ligt. Daarna wordt het een soort van Independence Day, Asylum-stijl. Ja, je moet natuurlijk niet met hoge verwachtingen de film in gaan, en ik mag toch hopen dat beslissingen in werkelijkheid niet zo genomen worden als dat de president en legerleiding dat hier doen, maar als dom B-spektakel was dit best vermakelijk.

avatar van blurp194

blurp194

Er is zoiets als een film die zò slecht is dat het daardoor juist weer goed wordt. Deze film is het tegenovergestelde daarvan. Het enige wat in de verte ergens op lijkt is het archiefbeeld van USS Missouri, maar dat duurt maar anderhalve seconde en het is het verkeerde schip - de rest van de scenes is op USS Iowa. Narratief, uitwerking, muziek, cast, cinematografie, het is allemaal een enorme berg stront. Dit soort film is de onderbouwing voor dat er echt zoiets als een beroepsverbod zou moeten zijn, voor iedereen die tot in de 4e graad familie is van iemand die bij deze productie betrokken is geweest.

En daar laat ik het voor nu maar even bij, voordat ik wellicht doordraaf. Ja, zo slecht is het echt.