• 9.371.622 stemmen

Geregisseerd door: Saverio Costanzo

Met onder meer: Adam Driver en Alba Rohrwacher

Releasedatum: 23 april 2015

Plot Hungry Hearts

Jude is een Amerikaan en Mina Italiaans. Ze ontmoeten elkaar bij toeval in New York. Uiteindelijk trouwen ze met elkaar en raakt Mina zwanger. Al snel ontstaat er een scheve verhouding vanwege de licht excentrieke Mina. Maar bij de vroegtijdige geboorte van hun kind ontstaat er pas echt een conflict wanneer ze elk hun eigen idee hebben over het ouderschap. Als de baby maar niet aankomt, krijgen Jude en zijn moeder het vermoeden dat Mina's overtuigingen de gezondheid van de baby in gevaar brengen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jippie2010

jippie2010

Voor mij was deze film een tegenvaller. Het is redelijk realistisch neergezet,

maar er vindt weinig tot geen verdieping plaats in de beide hoofdpersonen.

De film kabbelt voort in een traag en voorspelbaar tempo,

een thriller mag het zeker niet genoemd worden. *2,5

avatar van blurp194

blurp194

Mooi gespeeld en erg fraai in beeld gebracht.

Wel een wat naargeestig drama, het begin is nog hier en daar grappig en positief, maar naarmate de film vordert verdwijnen alle zonnige randjes. Het hoe en waarom daarvan blijft misschien wat onduidelijk, maar daar denk ik dan ook weer bij dat dat in het echt ook vaak zo gaat. Ik vond zowel Driver als Rohrwacher erg sterk, precies op hun plaats ook - goed gecast voor deze rollen. Erg mooie cinematografie, ongegeneerd lange shots en extreme groothoeken worden mooi gebruikt om dicht op de karakters te komen - waarmee soms ietwat onflatteuze beelden van de grote neus van Driver of het uitgeteerde lijf van Rohrwacher nog versterkt worden.

avatar van Spetie

Een erg zwaar, maar tevens erg goed drama dit, die vooral een heel erg sterk begin en einde heeft. In het midden vond ik het soms wat onevenwichtig, maar dan nog is het niveau behoorlijk goed.

Het camerawerk is overigens erg goed. De close-ups, de lange takes en het dicht op de huid zitten van de camera, vond ik erg goed. Het acteerwerk is ook in orde. Zowel Adam Driver als Alba Rohrwacher zijn overtuigend en passen hier goed, mede doordat ze er verre van perfect uitzien. Vooral de neus van Driver, viel me meer dan eens op hier.

Het onverwachte einde hakt er wel in. Ik vond er overigens ook constant een bepaalde dreiging hangen, die elk moment kon gaan exploderen. Ik wist alleen niet, wie de dreiging zou omzetten in daden. Verder is ook de soundtrack erg goed en blijft deze in combinatie met de film zelf, in mijn hoofd rondspoken.

avatar van scorsese

Matige film waarbij een kersverse moeder geobsedeerd raakt door de gezondheid van haar baby. Het verhaal wordt steeds donkerder van toon en het isolement waarin het gezin zich bevindt wordt versterkt door het prima camerawerk. Ook het acteerwerk is goed. Maar de film is veel te langdradig en de personages weten niet echt te boeien (ondanks de situatie waarin ze zich bevinden).