Cake (2014)
Geregisseerd door: Daniel Barnz
Met onder meer: Jennifer Aniston, Anna Kendrick en Adriana Barraza
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Cake
"Forgiveness is a bitter pill to swallow."
Claire Bennett is een cynische vrouw die erin is geslaagd om zich te vervreemden van iedereen in haar leven, met uitzondering van haar trouwe huishoudster. Daarnaast raakt ze in de ban van de zelfmoord van een vrouw uit haar praatgroep, mensen met chronische pijn. En hoe meer details ze te weten komt over de zelfmoord, hoe meer ze begint te worstelen met haar eigen tragedie.
Claire Bennett
Jason Bennett
Nurse Gayle
Becky
Naomi Watts
Ik kijk hier erg naar uit. Aniston die eindelijk de potentie van haar acterende bereik benut. Noteer maar alvast voor de oscars.
catdog
- 2026 stemmen
Aniston genomineerd voor een Golden Globe! Wakkert mijn interesse alleen maar meer aan.
tattoobob
Eindelijk eens een serieuze film met Aniston....deze week maar eens bekijken.
gauke
Een traag, zweverig, maar ook mechanisch overkomend karakterportret, met een zwart-humoristische ondertoon, van een aan drugs verslaafde onaangename, in-depressieve vrouw. De wijze waarop zij werd neergezet was niet boeiend; de rouw was te soft en op een onbedoeld komische wijze leek de regisseur zelfmedelijden te willen oproepen in plaats van compassie. Bovendien was er niets nieuws onder de zon te beleven. Er waren ogenblikken dat Jennifer Aniston op emotioneel terrein op de toppen van haar kunnen speelde, maar Oscarwaardig..... nou nee, niet als het aan mij zou liggen. Dan stal Adriana Barraza, in de rol van de hartelijke huishoudster, eerder de show. De scènes tussen haar en Aniston waren het beste (of minst slechte) van de film.
Vanaf 30 april in de bioscoop (Warner Bros)
EDIT: Nederlandse release is helaas komen te vervallen...
Thomas83
Hier was ik zo benieuwd naar sinds ik er van hoorde nog niet zo lang geleden. Jennifer Aniston die eens echt lof krijgt voor haar spel in een serieuze film. Er waren zelfs wat voorzichtige Oscargeruchten. Eindelijk eens een Aniston met een hoofdrol, en niet in een romantische komedie. Die verrassende bijrol in Horrible Bosses was leuk, maar nog altijd een vrij simpele in een komedie. In Cake krijgt ze dan eens de kans wat meer van haar talent te laten zien. En die kans grijpt ze met beide handen aan. Ze is echt heel goed en wist me vooral in het begin van de film nieuwsgierig te maken naar het verleden van haar personage.
Jammer alleen dat de rest van de film een beetje achterblijft. De cast ziet er op papier nog vrij indrukwekkend uit met meerdere echt goede acteurs als Anna Kendrick en William H. Macy, die weliswaar Oscarnominaties hebben ontvangen maar vaak toch een beetje onder de radar blijven. Maar uiteindelijk blijven hun rollen nog redelijk beperkt en krijgt alleen Barraza de ruimte zich nog echt positief te onderscheiden.
Het grootste probleem van de film is ook het niet al te sterke schrijfwerk. Er is af en toe wat zwarte humor, maar echt leuk wil die niet worden en er wordt in mijn ogen ook wel wat te weinig mee gedaan. In plaats daarvan is de film vooral wat rommelig, met eigenlijk onnodig veel of in elk geval niet helemaal relevant aanvoelende scènes en personages, met niet geloofwaardig overkomende relaties. Ook zijn er regelmatig momenten en teksten die subtiliteit missen (die scène in het restaurant in Mexico is echt vreselijk), en de film als geheel mist echt wat gevoel. Zeker als je nagaat hoe zwaar het onderwerp is.
Even over de helft is het al overduidelijk dat de rest van de film puur in het teken zal staan van helen en leren en vergeven. De religieuze ondertoon vond ik ook niet zo. 3.0*. Aniston levert toch een halfje meer op dan ik anders misschien had gegeven. Had haar graag een Oscarnominatie zien krijgen. Felicity Jones is niet beter maar speelt simpelweg in een veel degelijkere film, en een die de Academy beter zal liggen. Aan deze film schort wel het een en ander.
john mcclane 2
je moet je eerst even voorbij het idee zetten dat dit een totaal andere romcom film is dan je van jennifer gewend bent.maar ze overtuigd zeker na een kwartiertje als bittere eenzame vrouw met chronische pijn die over zelfmoord fantaseert.
het is ernt,bittere ernst.bij vlagen schrijnend.
een one woman show voor annistan.die laat zien dat ze meer in haar mars heeft.
dat dat lukt wil nog niet zeggen dat de film lukt.want het is ook traag,weinig sympathiek.en je leeft niet mee met het karakter.
ik hoor hier het woord oscar vallen.
dat lijkt me onterecht.
maar bij de oscars hebben ze een zwak voor mooie actrices/acteurs die lelijk worden.
zoals bijvoorbeeld Monster (2003)
(monster) met clarize theron.
kunnen ze niet gewoon een wat minder aantrekkelijke actrice zo'n rol aan bieden.
die normaal gesproken buiten de boot vallen.????
hoe dan ook.best knap gedaan.
maar voor mij geen dikke voldoende.
Pazmaster
Redelijk verhaal over een depressieve, aan medicijnen verslaafde vrouw vol zelfmedelijden. Niet geweldig maar ik vond het toch boeiend genoeg om te blijven kijken. Acteerwerk is best oké. Net aan ☆☆☆
pvl63
Aniston speelt goed, helaas is het verhaal niet zo sterk. Met flashbacks had je als kijker meer betrokkenheid kunnen krijgen, nu kijk je ruim 1,5 uur naar een vrouw die worstelt met zichzelf.
Brabants
Deze film is een bijzonder deprimerend verhaal over een vrouw die na enkele tegenslagen moeilijk in het reine kan komen met zichzelf. Zelfdestructief gedrag en zelfcompassie zijn hiervan de grootste oorzaak. De film zet krachtig uiteenzet wat het leven mooi kan maken ondanks de malheur waar een mens door getroffen kan worden. Visueel en qua audio is het cinematografisch erg fraai en diverse scenes in stilte creëren fraaie momenten van bezinning, die aan de andere kant weer ruimte bieden voor interactie met haar ménagère. Het acteerwerk was sterk en Jennifer Aniston zet een knappe prestatie neer, waarvan ik op het begin niet wist of ze het wel in zich had.
anwido
Het enorme gevecht van een vrouw tegen haar lichamelijke en vooral geestelijke pijn ten gevolge van een ongeluk waarbij haar zoon is omgekomen, is knap in beeld gebracht.
Bedankt voor de spoiler
tattoobob
Ik ben erg verrast door deze prestatie van Aniston....wat een mooie rol zet zei neer zeg,petje af!!!
De film boeide me vanaf het begin tot het eind en ik kon mij verplaatsen in hoe zei zich voelde.
Soms ontroerde de film mij,maar de film maakte mij ook aan het lachen...mede dankzij de humor met het zwarte randje.
Visueel vond ik deze film ook erg mooi uit de verf komen
Ik kan wel zeggen dat ik dit de beste prestatie van Aniston vind tot nu toe.
bulldogdriver
het is ernt,bittere ernst.bij vlagen schrijnend.
een one woman show voor annistan.die laat zien dat ze meer in haar mars heeft.
ik hoor hier het woord oscar vallen.
dat lijkt me onterecht.
zoals bijvoorbeeld Monster (2003)
(monster) met clarize theron.
die normaal gesproken buiten de boot vallen.????
hoe dan ook.best knap gedaan.
maar voor mij geen dikke voldoende.
Mooie recensie van John Mcclane 2 (met bijbehorende score).
Ga 's checken of ik er ook zo over denk.
tattoobob
Anna Kendrick vond ik trouwens een beetje een mis-cast in deze film.(ben zowiezo niet zo weg van haar)
Haar als hallucinatie/geest had van mij wel in een ander jasje gegoten mogen worden.....das het enige minpuntje.Verder voor mij een film die nog een beetje nagalmde de day after!!!!....heerlijk
witboek
Eens iets anders wat ik gewoon ben van Jennifer Aniston, meer drama, ingepakt met een vleugeltje zwart-cynisme. Toch al die botox en ingrepen hebben haar gezichtsuitdrukking verknoeid om overtuigend over te komen. Iemand die depri is daarvan zijn de ogen leeg, haar ogen zijn absoluut niet zo. Deze film kwam niet overtuigend over, niettegenstaande dat het decor en het verhaal iets meevielen vooral dan het thema dan.
Justina
Prachtig, ik houd van Anniston, heb genoten.
Verhaal is flinterdun, traag maar toch heel mooi.
Waku
Soms weten acteurs/actrices je volledig te verbazen in een genre die je totaal niet verwacht van hun. Adam Sandler had dit met het prachtige " Reign over Me"
Liefhebbers van "Cake" zullen deze film ook zeer zeker kunnen waarderen maar dit terzijde.
En nu wist Jennifer Aniston mij zeker te raken met dit prachtige verhaal "Cake"
Absoluut een van de mooiste rollen in de carriere van de ex "Friends" ster.
Gedurende gehele film is de pijn duidelijk zichtbaar in haar personage als Claire.
De reden van haar pijn en depressie worden pas echt duidelijk richting einde van dit drama en juist dat gegeven geeft "Cake" nog een extra lading emotie.
Geen echte tranentrekker, geen overdreven sentiment maar een puur kil drama met soms vleugje sarcasme wat soms voor een glimlach zorgt.
Mooie film.
ikkegoemikke
“Thank you for ruining my life.
Thank you for ruining Casey's life.
Thank you for leaving me in this fucking mess.
I hate you so much I can barely breath.”
“Way to go Jennifer ! “ Voor mij is ze de eerste die er in slaagt het juk van de sitcom “Friends” van zich af te werpen en een personage te vertolken waarbij je niet telkens moet terugdenken aan het karikaturale typetje dat ze daarin speelde. Kijk naar David Schwimmer in “The Iceman” en je ziet Ross met een totaal verkeerd opgeplakte nep snor. Zelfs Matthew Perry’s kan in “Numb” de trekjes van Chandler niet verbergen. Lisa Kudrow doet haar uiterste best in “Scandal” om op een uiterst koele en keiharde presidentskandidate te lijken, en toch verwacht je elk moment zo’n doldwaze opmerking gevolgd door dat heerlijk bizar gegiechel. En ook Jennifer Aniston kon het Rachel-typetje niet echt opzij zetten in “The Break-up” en “We're the Millers”. Maar hier in “Cake” slaagde ze daar boven alle verwachtingen wel in. Een sublieme en bewonderenswaardige prestatie levert ze hier in de rol van Claire Bennett. Een getekend vrouw zowel op fysiek als psychisch gebied. De pijn kan je in die vermoeide blik en lome ogen gewoon zien. Zelfs de snerende en cynische humor die ze gebruikt kan niet verdoezelen welke ondraaglijke pijnen ze wel leidt.
Macmanus
Amerikaans.
Beetje pech voor deze film dat ik dan ook net Mommy niet lang hiervoor had gezien. Hier kom je weer Amerika binnen. Je volgt een onaardig persoon, maar toch is ze nooit echt onaardig. Ook zit de film vol met acteurs die wel eens serieus genomen willen worden. Maar ze durven niet echt het diepe in te springen. Anna Kendrick is het meisje met een te wit gebit, Aniston wou nog net haar gezicht littekens geven, maar wanneer ze geneukt word door de poolboy is het kuisheid troef.
Ik denk dat zo een Worthington en Aniston nog best kunnen acteren hoor. Maar ze lijken vooralsnog teveel aan een imago te kleven, en dan krijg je dit soort vlees noch vis projecten.
Was het totale armoe, nee het kabbelt aardig genoeg voort, toch zal dit na 5 mei vergeten zijn.
2.5 sterren.
Goeie film over een depressieve vrouw die geobsedeerd raakt door de zelfmoord van een andere vrouw. Een mooi, ingetogen drama over pijn, verlies en rouwverwerking. Soms ontroerend, maar hier en daar zakt het ook wel wat in. Een prima cast met vooral een uitstekende Jennifer Aniston, die de film toch wel weet te dragen.
tattoobob
Saaie film.Na 45 min gestopt met kijken.
Niet gezien is geen stem.
Flat Eric
Leuk om Anniston eens in een niet-komische rol te zien.
De film is aan de trage kant maar blijft toch wel boeien omdat je er langzaamaan achter komt hoe ze aan haar chronisch pijnsyndroom is geraakt.
ziggy06
Ik ben normaal niet z´on Aniston-fan, maar moet zeggen dat ze deze rol met verve vervuld heeft. Toch mist de film nét dat extra en dus houden we het bij 3 sterren...

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max