• 9.377.861 stemmen

Releasedatum: 20 augustus 2015

• Netflix Vanaf 1 maart op Netflix

Plot Pixels

"Game On."

Wanneer buitenaardse wezens de videobeelden van klassieke arcadespelletjes verkeerd interpreteren als een oorlogsverklaring vallen ze de aarde aan. Hierbij gebruiken ze de spelletjes als model voor hun verschillende aanvallen. President Will Cooper roept de hulp in van zijn beste jeugdvriend Sam Brenner, in de jaren 80 een videospelkampioen en nu een installateur van thuisbioscopen, om een team arcadegamers te leiden en zo de buitenaardse wezens te verslaan en de planeet te redden.

Sam Brenner

President Will Cooper

Violet Van Patten

Ludlow Lamonsoff

Corporal Hill (SAS Officer)

Admiral Porter

1982 Championship MC

Carolyn Cooper

avatar van Proeneke

Proeneke

Gaat helemaal nergens over, maar als retro game nerd moest ik m wel bekijken.

Wel grappig maar niet heel byzonder.

Doe mij deze maar:

The King of Kong (2007)

avatar van ziggy06

ziggy06

Kijk dit niet voor het verhaal, want dat is clichématig en voorspelbaar en heeft een erg hoog feel-good gehalte. Deze film moet het van zijn graphics hebben, die zijn erg mooi gedaan.

avatar van tommycool98

tommycool98

Film is niet grappig en voor het grootste deel heel cliché en oninteressant. Het laatste deel vond ik op zich nog wel vermakelijk maar dat kwam alleen omdat het visueel goed uit zag.

avatar van jerry r

jerry r

De special effect zijn wel mooi .

maar man man wat een slecht verhaal.

de film bevat enkele grappige momentjes maar meer ook niet.

geregiseur Chris Columbus heeft zeker wel beteren films gemaakt zo als.

Adventures in Babysitting (1987)

Heartbreak Hotel (1988)

Home Alone (1990)

Only the Lonely (1991)

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Zoals verwacht, best leuk.

Columbus is echt een brakke regisseur, gelukkig heeft hij hier eigenlijk niet zoveel in de pap te brokken. Pixels is deels typisch Sandler, deels bewerking van Pixels (de kortfilm). Het resultaat is ultiem popcornvermaak.

Deels zo leuk omdat je links en rechts wat coole figuurtjes van vroeger herkent (Robotron, Paper Boy en zelfs een verloren gelopen 8-bit Mario), verder omdat de actiescenes best origineel en kleurrijk zijn. Het grote voordeel van de Hollywood budgetten natuurlijk.

Sandler en z'n schare bijrollen zijn ook best te pruimen, maar toch vooral omdat ze niet de gehele film overnemen. Ze houden het eerder luchtig tussen het 8-bit geweld door, de perfecte toon voor een film als deze.

Simpel en braaf vermaak, maar meer beoogt de film ook niet te zijn. Belangrijker is dat deze Pixels er wonderwel in slaagt. Blijft gelukkig ver weg van het indie hipster 80s geknuffel en levert een luchtig, modern blockbustertje. Meer moest dit ook niet zijn.

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer vermakelijke film, en erg leuk hoe ze de retro games in het verhaal verwerkt hebben. De special effects ogen erg overtuigend. De cast is verder ook prima, ze brengen hun rollen leuk. Het verhaal is natuurlijk wel voorspelbaar, maar toch is de film entertainend tot het eind. De film neemt zichzelf gelukkig ook niet te serieus. 3,5 Ster.

avatar van SunChaser

SunChaser

Vermakelijk had t slechter verwacht

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Simpel vermaak met Adam Sandler en Kevin James, kijkt lekker weg maar het verhaal wordt nergens echt spectaculair. De film moet het ook vooral van de mooie special effects en de (flauwe) humor hebben.. Wel leuk bedacht dat ze de oude games van Atari en Nintendo gebruikten als vijandige aliens die de aarde aanvallen. Leuk voor een keertje op een saaie zondagmiddag. Ik denk ook dat een hoop ouders hun kinderen moeten uitleggen na het kijken van de film, wie al die figuurtjes waren uit de oude games. Ik denk niet dat de meeste kids tegenwoordig de klassiekers van de Atari of NES nog kennen, helaas.

avatar van Phantasm

Phantasm

Spelletjes van vroeger in een film verwerkt, erg leuk bedacht, kijkt lekker weg.

avatar van keimpeS

keimpeS

Erg leuk om te zien, sommige van die spellen heb ik nog gespeeld op mijn ouwe c64. Stukje nostalgie, verhaal niet echt bijzonder en een paar grappige momenten.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Weer een poos geleden dat Chris Columbus van zich liet horen, maar hij heeft nog eens een erg leuke film gemaakt dat mij echt een happy gevoel gaf net zoals bij: Home alone (1 en 2) Mrs Doubtfire, en Stepmom. Natuurlijk is Pixels een heel apart en ander concept.

Adam Sandler heeft nu en dan wel wat leuke films, maar vind ze persoonlijk niet allemaal even goed zeker niet met Kevin James naast zijn zijde, maar in deze Pixels was dit een keer anders, en niet zoals het meestal is (is een plus puntje)

Dun verhaal, maar o wat een mooie effecten, en lekkere CGI in de film.

Even in kort snel zeggen wie, en wat allemaal de stad kwam aanvallen: Donkey Kong, Pac Man, Duck Hunt, Mario, en zelfs Tetris kwam aan bot, zelfs een leuk smurfje (wat ik een erg grappig moment vond)

Kreeg door de film heen wat een ghostbusters gevoel, en meer op het einde toen ze de straten van Washington aan het bestrijden waren tegen de Arcade Pixels moest ik gelijk denken aan The Avengers.

Ook een heel wat bekende gezichten dat voorbij flitsen zoals: Sean Bean, Brian Cox, Dan Aykroyd,

Serena Williams, Martha Stewart.

Ook heel fijne 80's soundtrack dat echt wel goed bij de retro games in het kader past.

Lekkere nostalgie.

Heel leuk filmpje en zeker het kijken waard.

3,5

avatar van limelight73

limelight73

Proeneke schreef:

Gaat helemaal nergens over, maar als retro game nerd moest ik m wel bekijken.

Wel grappig maar niet heel byzonder.

Doe mij deze maar:

limelight73 schreef:

Same here. Vind jouw 3* wel nog hoog! 2,5*

okee okee

hier leuke lijst:

Top 10 movies about arcade & pinballTop 10 film om arkade & flippermaskiner - chassisarcade.dk

en 'Thumb Candy' ook een leuke docu.

avatar van Rodger

Rodger

Slecht, en slaapverwekkend.

Niet mijn film, in het begin kon ik het nog een kans geven.. maar helaas kwam het niet goed.

1.0 *

avatar van samtari

samtari

Leuke film die lekker wegkijkt. Verhaal is niet echt heel boeiend maar het verveelt ook niet. De special effect zien er goed uit.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Het lijkt erop dat alle budget en moeite is gaan zitten in de sfx, want de rest gaat he-le-maal nergens over. Wat een zwak script vol dom geleuter, belachelijke grappen, opmerkingen die constant de plank misslaan, flauwe personages, en een achterlijk uitgewerkt verhaal. Echt, een slechte 'hersenloze' film is tot daaraan toe, maar dit script was gewoon van stuitent amateurniveau.

1* voor de moeite

avatar van N00dles

N00dles

Het hele concept van de film leunt uiteraard op nostalgie en herkenning, maar wordt helaas vernaggeld door de schandelijk slechte inhoud. Al in de intro wordt pijnlijk duidelijk dat de humor in Pixels ver te zoeken zal zijn; flauwe grappen die vaak compleet de plank mis slaan en alleen maar irritatie opwekken. Ik heb hardop gezucht en gefacepalmd bij zowat elke grappig bedoelde opmerking.

Degene die dit geschreven heeft zou strafrechtelijk vervolgd moeten worden voor deze misdaad tegen de goede smaak. Je hoort wel eens dat de meeste scripts ,die in Hollywood bij filmbazen terecht komen, nooit het daglicht zien en in de prullenbak verdwijnen.

Met dat in het achterhoofd kan ik er niet bij hoe dit script ooit groen licht heeft gekregen.

Is er dan niemand die denkt dat dit rotzooi is? Het schijnt echter dat de film een box office success is geweest, waarschijnlijk omdat nietsvermoedende bezoekers gelokt werden door de nostalgische factor.

Het had een prachtige ode kunnen zijn aan de arcade games van weleer, vol humor en geslaagde referenties naar games. In plaats daarvan wordt het een door kinderachtige kutgrappen gelardeerde ellende die nergens scherp uit de hoek kan of durft te komen.

Het enige lichtpuntje aan de film is misschien Peter Dinklage, waarvan ik me echter afvraag waarom hij zich überhaupt heeft geleend voor een dergelijke film. Datzelfde geldt voor Sean Bean en Brian Cox. Konden ze echt geen betere rollen krijgen of was hun paycheck gewoon de moeite waard?

Wat mij betreft verdient Pixels de titel slechtste film van het jaar en misschien wel Slechtste film van deze eeuw.

Edit: net even de short 'Pixels' gezien en dat is qua effecten en originaliteit al stukken beter dan dit gedrocht.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Half puntje extra voor de jeugdsentimenten, verder een behoorlijk slechte film.

avatar van Thomas83

Thomas83

Wist niet dat dit live-action was. Dacht een animatiefilm, haha. Anders was ik er nooit aan begonnen. De aanwezigheid van Adam Sandler en Kevin James alleen al. Dit is ook duidelijk een film gemaakt voor kinderen. Daarvoor moest ik wel even de knop omzetten, maar toen ik dat eenmaal had gedaan probeerde minder kritisch naar de film te kijken, zoals een kind dat zou doen. Wat flauwe grappen zijn voor een volwassene kan immers voor een kind wel grappig zijn. En als ik dan wat milder naar de film kijk kan ik me wel voorstellen dat dit voor een kind wel heel leuk is. Als een soort Space Jam van deze tijd. Die vond ik destijds ook geweldig en zou ik nu vast een stuk minder vinden. Al is Space Jam wel nog van een wat hoger niveau misschien.

De proloog in de jaren tachtig is wel een beetje creepy trouwens. Alles is zo eng vrolijk en braaf en gladjes. Ik moest op een of andere manier denken aan die speelgoedreclames van de jaren tachtig en vroege jaren negentig. Deze intro is nog wat rommelig, maar daarna loopt de film wel redelijk. Moest mezelf wel een beetje over dingen heen zetten, zoals het onzinnige idee van Kevin James als de president en Sandler als zijn vriend die altijd langs mag komen, de afgeraffelde romance (af en toe zien we haar kind even enthousiast lachen en net na er een klik tussen Violet en Brenner lijkt te zijn schieten ze opeens allebei in vijandig-kibbelen-als-de-tegenpolen-die-zich-tot-elkaar-voelen-aangetrokken modus) en ook de vaak wel erg flauwe grappen (toch ook wel verrassend wat aardige nog), maar Dinklage vond ik nadat ik hem aanvankelijk irritant vond nog best leuk. Hij is wel een van de spaarzame echte pluspuntjes van de film als we er wat nuchterder naar gaan kijken. Want hoewel kinderen de voornaamste doelgroep zijn is het wel zo dat de écht goede animatiefilms voor iedere leeftijd wat te bieden hebben. Alleen verwijzen naar de jaren tachtig is niet genoeg. De jongere doelgroep zal de oude arcadespellen ook weer minder waarderen. 2.0*.

avatar van LPereboom

LPereboom

het ziet er mooi uit door de toch wel leuke graphics. Voor de rest is deze film redelijk matig. Ik wou deze film vooral eens zien om dat ik dan toch fan ben van de arcade games van vroeger! Pixels is juist geslaagd om dat niet alles slecht is natuurlijk! daarom een 5/10!

avatar van rotem

rotem

De beste aftiteling EVER!!!!!!!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Pixels is voor mij de eerste film van Chris Columbus sinds Harry Potter and the Chamber of Secrets (damn, die film is ook alweer 13 jaar oud). Het verhaal rondom Sandler en zijn nerdy vrienden is wat standaard. De film start ook wat flauw met grappen over anden poetsen, echt van die typische Sandler humor. De chemie tussen hem en Michelle Monaghan is nog best redelijk, maar ze hebben van die ongemakkelijke momenten waarbij hun persoonlijkheden gewoon niet bij elkaar passen.
Verder is het verwerken van al die oude games wel tof gedaan. Het zorgt voor vermakelijke actie, waarin een aantal bekende (Pac-Man, Donkey Kong) en minder bekende oude game figuren voorkomen. Helaas voor mij dat ik de tijd van die spellen nooit heb meegemaakt, want sommige figuren, zoals dat oranje ding met die slurf die ze als prijs krijgen komen mij dan helemaal niet bekend voor.
Naast Sandler zetten Kevin James en Josh Gad wat clichématige en in Gad's geval stereotype personages neer. Peter Dinklage, met zijn 80's haarmatje, weet dan nog de meest blijvende indruk achter te laten. Verder weten de gastbijdrages van o.a. Sean Bean hier en daar nog wel voor grappige momenten te zorgen.
De vlotte actie met best goede special fx zorgen eigenlijk voor het meeste vermaak en ik moet zeggen dat dit er toch allemaal erg tof uit ziet.
Misschien wat cliché, maar vooral door de actie nog een best tof, luchtig filmpje.

avatar van Seam

Seam

Helaas moet ik toch echt wat punten geven aan de 'game' scenes die er mooi uitzien. Daar buiten is dit waardeloos en haalde de film het bloed onder m'n nagels. Wat betreft de cringe rating geef ik deze film: 5/5.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zoveelste film van Sandler die voor een raspberry genomineerd is...... en zo hoort het ook

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Ik wilde deze film zeker een keer gezien hebben, als (voormalig) gamer. Leuk om de vele personages van vroeger terug te zien, alhoewel ik er ook vele niet van kon. Film bevat veel flauwe humor, maar uiteindelijk ook een vlotte vaart en wat actie waardoor het nog best te doen was. Hoogstaand is het niet, maar uiteindelijk best leuk om eens gezien te hebben.

avatar van peterjohn

peterjohn

aardig, niks speciaals

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Op zich leuk verzonnen maar het is voor de rest één groot cliché. Ik lees dat veel mensen de graphics mooi vonden maar ik vond het nogal tegenvallen, ik had het gevoel dat ik naar een tekenfilm zat te kijken. Ik vond de film ook nogal kinderachtig over komen, de humor is dan ook van dat niveau. En Kevin James als president? Yeah right! Toch zaten er wel enkele droge momenten in waar ik toch nog om moest lachen, daarom net aan 2,5 ☆

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Film viel me uiteindelijk nog best mee. Een paar keer erg moeten lachen en sommige delen van de film zagen er visueel erg fraai uit. Michelle was ook weer een feestje om naar te kijken. Prima vermaak al met al.

avatar van ambrosini

ambrosini

Geen slechte film.. maar ook niet een "wauw" film..

Acteurs doen aardig hun best, maar het verhaal is niet zo sterk..

wel waard om een keer te zien..

avatar van Kondoro

Kondoro

Pixels

Pixels was toch erg om van te genieten. Ik vond dit echt een hele fijne film en het heeft me zeker weer eens wat plezier gebracht, de laatste tijd zit ik persoonlijk in een dip en de films waren ook niet van super kwaliteit. Toch bracht Pixels iets waardoor het me erg heel erg aanstond. Ik denk dat het mede mogelijk werd gemaakt dankzij de Arcade Retro games die er in voor kwamen, erg leuk jeugdsentiment!

Het verhaal was leuk, niet spannend maar er zaten genoeg komische scenes in gemixt met wat actie. Het verhaal was ook goed te volgen dus het werd me zo duidelijk waar het over ging, concept was prima en het acteerwerk was voldoende. Ik heb me uitstekend vermaakt met deze film en heb me zeker niet verveeld.