• 9.371.057 stemmen

Geregisseerd door: Panahbarkhoda Rezaee

Met onder meer: Reza Ahmadnia, Raya Nasiri, Jamileh Rahimi

Gesproken taal: Perzisch

Plot Cheraghi dar Meh

Rana, een weduwe, woont in een rustiek huis met haar bejaarde, invalide vader die onder andere lantaarns repareert voor de lokale bevolking. Rana denkt na om eventueel te trouwen met hun verre buurman Rahmat. Krijgt ze daarmee rust in haar hoofd?

avatar van beavis

beavis

Qua beelden is dit puur Sokurov en Tarr! Qua verhaal misschien ook wel, maar voelt toch lichter aan, met een fractie hoger tempo en minder 'doom'; in de soundtrack en minder getergde close-ups (hoewel de clair-obscur soms ook weer net zo extreem is als bij Costa, maar in een pastorale setting werkt dat best gemoedelijk ). Het is zelden dat je iets ziet dat stilistisch écht bij Sokurov in de buurt komt, maar in deze film zitten genoeg shots die je zelfs niet van zijn werk zou kunnen onderscheiden. Zeer fijne ontdekking!

Opvallend dat deze regisseur zijn volgende film "Daughter... Father... Daughter" noemde, want ook bij deze zou een parafrase op Sokurov's "Mother and Son" uitstekend hebben gepast!

perfecte omschrijving van de film uit de catalogus van het Edinburgh Filmfestival

Full Details | A Light In The Fog | 2009 | Film Archive | Edinburgh International Film Festival 2015 - edfilmfest.org.uk

ik lees daar ook dat het camerawerk van Ali Mohammad Ghasemi is... verbaasd me eigenlijk niet! En maakt me steeds maar weer nieuwsgieriger naar zijn, moeilijk te verkrijgen, werk!