• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Michael Oblowitz

Met onder meer: Steven Seagal, Max Ryan en Kate Fischer

Gesproken taal: Pools, Engels, Deens en Duits

Plot The Foreigner

"If they think they can stop him, they're dead wrong."

Voormalig geheim agent Jonathan Cold werkt tegenwoordig voor eigen rekening als koerier van strikt geheime informatie. Op een dag krijgt hij van één van zijn contacten de opdracht een pakketje van Frankrijk naar Duitsland te vervoeren. De inhoud van de zending wordt hem niet meegedeeld, maar al snel wordt duidelijk dat er heel wat mensen bereid zijn tot het uiterste te gaan om te voorkomen dat het pakje zijn bestemming bereikt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnathon Cold

Alexander Marquee

Clarissa Van Aken

avatar van V

V

Ik ben een Seagal fan, laat ik dat even voorop stellen. Mijn hoop was dus dat dit een lekkere knokfilm zou worden. Beentje breken hier, armpje breken daar...

Maar ik kwam van een ijskoude kutkermis thuis. Onze aikidomeester heeft welgeteld één arm gebroken en verder enkel geschoten. Daar komt nog bij dat de special effects van een dermate belabberd niveau waren dat komedie als genreaanduiding meer in de richting komt dan actie/thriller. Neem nu de scene dat staartmans een louchebak besprenkelt met benzine en hem daarna met zijn almachtige zippo aansteekt. Het slachtoffer krijst terwijl de vlammen zijn huid wegbranden. Grappig is dat de man, hevig armzwaaiend, overduidelijk achter de vuurzee staat. Hoe fucking low-budget is dat?

Komt ook nog eens bij dat ieder persoon die doorzeefd werd overdreven gillend neerviel. Na zes kogels in je borst krijs je niet meer hoor.

De acteerprestaties waren zelfs beneden GTST-niveau. Pure ergernis. Twee stoere blikken van de held daargelaten.

Nee Steven, dit is een doodzonde. Werkelijkwaar de slechtste Seagal film die ik ooit gezien heb (en dat zijn er nogal wat).

avatar van Film Pegasus

Voor een Seagalfilmpje met veel actie en verstand op nul is dit niet slecht. Van het verhaal moet je niet veel verlangen, maar verder viel het nogal mee. 2,5 sterren

avatar van 606

ik vond de film helemaal niet slecht.

en ik vind seagal gewoon kei goed en vermaak me ook bij elke film.

of hij nou kan acteren of niet.

avatar van otherfool

otherfool

Seagal lijkt zijn handen definitief ingeruild te hebben voor pistolen, wat deze slappe actiefilm een hoog 13 in een dozijn gehalte geeft. Verder is het warrige verhaaltje bijzonder saai in beeld gebracht. 1 sterretje voor Steven.

avatar van Lennert

Lennert

Met pijn in mijn hart ook van mijn kant 1,5 sterren. Veel slechte Seagal films zijn absoluut te genieten, maar deze haalde nergens mijn aandacht erbij. Dat stomme camerawerk ook, dat hoort gewoon niet in een Seagal film. Acteerwerk van andere acteurs was niet slecht, de film was gewoon oersaai.

Pluspuntje nog voor Anna-Louise Plowman, die een welkome afwisseling tussen alle lelijkerds was.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mindere Seagal flick.

Maar nog steeds haal ik er genoeg uit om me te vermaken. Het blijft hoe dan ook de baas der bazen en dat zal ik blijven zeggen tot z'n laatste film.

Vond het soms opvallend leuk in elkaar steken maar dat werd dan weer gecompenseerd door een strak staaltje amateurisme met oerlelijke editing en een rommelig verhaal.

Al met al kan ik er wel een voldoende aan kwijt, blijft echt voor de fans.

avatar van Spetie

Rotzooi van de bovenste plank dit.

De films van Seagal zijn vaak wisselend van kwaliteit, maar deze film is denk ik zijn allerslechtste film. Deze film is toch wel zo ongelooflijk slecht dat de regisseur ervan zich bijna zou moeten schamen. Het verhaal is raar, lastig te volgen en zit vol plotgaten, het camerawerk is bibberig en ronduit irritant en het acteerwerk, voor zover van belang, maakt echt helemaal niets goed en is werkelijk waar van bedroevend niveau.

Zelfs Seagal had volgens mij geen idee waar hij hier mee bezig was.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Sweet dreams Bruce Lee.”

Oof, deze film doet mij wel pijn in mijn hart, zeker als fan van de ‘Seagal’ films was dit toch wel echt ondermaats. En dat komt zeker niet door ‘Seagal’ maar, voornamelijk de regie wat echt te wensen over laat. Als kijker weet je wat je kan gaan verwachten van een film met de naam hierboven erin, wat toch vaak voornamelijk b-matig materiaal oplevert met hele fijne actiescènes, waar de films vaak hun schoonheid vandaan halen (en uiteraard de mooie dames). Maar alles ontbreekt er eigenlijk aan in deze film, er is actie genoeg verder (wat in de comments eerder beweerd wordt van niet) alleen slaan de scenes totaal niet aan en zijn vooral saai om te volgen door het amateuristische en slechte camerawerk.

Wat ik al eerder las en totaal de waarheid is, is het feit dat de film een ongelooflijk slecht verhaal kent, wat zo stompzinnig in elkaar is gezet dat ik als kijker de kluts kwijt raak en het totaal niet meer te volgen is. Dit veroorzaakt bij mij als kijker toch wel enig irritatie en zorgt er ook voor dat ik nogal ongeïnteresseerd in de film raak. Actiescènes komen niet meer ten goede en het is gewoon allemaal nogal saai. Het is ook allemaal onlogisch, bijvoorbeeld wanneer hij net de opdracht heeft gekregen het pakketje op te halen en ze bij zijn oma (meende ik) aankwamen om het pakketje aan te nemen en ze opeens werden aangevallen door vier gewapende mensen, en er later maar van uit gaan dat het ‘Denen’ waren, waar de fuck halen ze die bewering zo gauw vandaan? Dat heb ik namelijk totaal gemist…

Maar, om nou te zeggen dat deze film helemaal actie loos is dan heb je echt liggen slapen. De scenes zijn inderdaad allemaal niet zo uitdagend, voornamelijk veel slo-motion beelden en men was er niet vies van om constant op geweerlopen in te zoomen, wat het allemaal wel wat minder spectaculair wist te maken. Maar, ik kon er wel om lachen, zoals de meeste keuzes die er in de film worden gemaakt en eigenlijk nergens op slaan.

‘Seagal’ doet zijn ding in deze film maar, je merkt dat ook hij het een beetje heeft afgeschoven. Hij heeft in de jaren om deze film heen wel in betere werkjes gewerkt en dat doet me een beetje pijn om te zien, aangezien ik echt nog heel vaak van hem kan genieten in zijn werkjes. Zijn het toppers? Nee, eigenlijk nooit echt maar het zorgt wel voor vermakelijke actiefilms, met mooie vrouwen, veel actie en niet al te moeilijk verhaal. Voor de rest was de cast matig, en stak alleen ‘Max Ryan’ eruit met zijn personage, ook niet heel moeilijk gezien de peuk die hij constant in zijn mond heeft zitten en dat maakte hem wel een ware tegenhanger van ‘Seagal’.

Tja, voor de rest werkt ‘Oblowitz’ voornamelijk zijn eigen film de grond in. Met saaie settingen, belachelijk slecht script en een best saai verhaal. Moest nog wel lachen om het moment dat het pakketje werd geopend in het treinstation, en vervolgens dit hele station ontploft, terwijl het lichaam nog gewoon intact was en ‘Seagal’ uit het raam sprong, zo kent deze hele film van die mooie overdreven actiescènes die je eigenlijk nergens kan plaatsen maar nog voor een aardig vermaak zorgt.

De film duurt wat dat betreft niet lang. Aan het verhaal hoef je, je in ieder geval niet te houden want dat doet de film zelf ook niet, en dat maakte voornamelijk een prima actieavond, zonder echt een veelbelovend eind en misschien was ik ergens ook nog wel een beetje opgelucht dat hij was afgelopen. Een flop notering zal ik wel snappen, aangezien de film een onsamenhangend stuk onwetendheid is maar, wat altijd lachwekkend is op deze site is voornamelijk de mensen die na al die ‘Seagal’ films zich nog steeds niet indenken wat ze kunnen verwachten op hun bord en er waarschijnlijk vanuit gaan dat het een ontzettend goede actiekraker wordt. Dan mag je, je als kijker nog wel even een paar keer achter je oor krabben denk ik….