menu

Hier kun je zien welke berichten floor87 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cats (2019)

Vandaag heen geweest met mijn abonnement. Alles wat ik vind is al geschreven.. Verhaallijn ontbrak. 'Ik ben die en ik ben die' voorstel rondje. Dat was de verhaallijn.
Ik vond de kattenacteurs er poedelnaakt uit zien. Er hing een rare seksuele lading. Die witte kat Victoria ging mij echt de keel uit hangen met dat ene been steeds quasi sexy schuin. Dat werd bijna poezenporno. Toppunt was toen Gandalf miauwde en uit n bordje melk slobberde. + toen de dikke kat kakkerlakken opat die half mens waren.
En die ene Grizabella had gewonnen en mocht naar de hemel?
Leek meer een film zo van kijk wat we met computer effecten allemaal kunnen.. Maar helaas werkte het niet.
Sneu voor de makers wel hoor. Zit toch veel tijd in lijkt mij.

Fall, The (2006)

Ik had deze film gedowload omdat hij hier veel sterren had en iedereen zo enthousiast was..maar viel echt zwaar tegen. Het kon me totaal niet boeien, heb na drie kwartier de meod maar opgegeven. Ik dacht eerst misschien wordt het nog wat, maar nee.

echt warrig allemaal en geen clou of achterliggende gedacht te bekennen.

Famille Bélier, La (2014)

Alternatieve titel: The Bélier Family

3,0
Ben er vanavond heen geweest in de plaatselijke cult-bioscoop.

Idd zoals beschreven een wat oppervlakkig verhaal. Maar, vermakelijk.
De personages blijven typetjes en er wordt stevig over-geacteerd alsof het een toneelstuk is.Zoals de boosaardige muziekleraar en vooral de blonde ietwat tuttige moeder van de hoofdrolspeelster ( gek voor een boerin vrouw?)
Sommige stukjes werden wel snel afgewerkt. Vader die politiek in gaat bijvoorbeeld halfverwege film Hoor je daarna nooit meer van.
Maar: heel mooi gezongen en mooie ydillische beelden van Franse boerderij (ja cliche frankrijk) en platteland.

Gewoon lekkere feel good film. Verwacht geen diepgaande story over het gezinsleven met doofheids-handicap.

Femmes du 6ème Étage, Les (2011)

Alternatieve titel: The Women on the 6th Floor

2,5
Ben er vandaag heen geweest. Nogal simpel verhaal. Veel cliche beelden over vrolijke spaanse vrouwen die alles grappig vinden wat spaans is. De relatie tussen de oude geile bok en de mooie jongedame is erg ongeloofwaardig.

En idd zoals Matys hier schrijft, een vreemd einde. Ook erg onlogisch..

Wel vermakelijk, maar huur de film een x en ga er niet voor naar de bioscoop.

Interstellar (2014)

3,0
Ik sluit me aan bij de recensie van J CH hierboven. Vond het lang duren voordat we in de ruime zaten. Lang gekeken naar maisvelden. Heel veel stof op aarde maar daar werden geen oplossingen voor verzonnen of degelijke bescherming a la koepels. Vond het ongeloofwaardig dat Cooper van maisboer ineens wordt omgedoopt tot kapitein van het ruimteschip..maarja neem dat maar voor lief.

In de ruimte lieten ze nogal wat ingewikkelde termen vallen aka relativiteit, singulariteit, ruimtetijd-, vijfde dimensies. Dat begreep ik niet. Keek het aan maar zat hierdoor niet echt in de film. Het gehuil van Brand/Anna hathaway vond ik saai toen heb ik wat te snoepen opgedoken uit mijn tas. (is me ook opgevallen dat ze in elke scene haar mond half open heeft staan)
De film is all over the place. Stukje met Matt Damon die zich had in laten slapen om gered te worden vond ik wel leuk. Alleen die battle in de ruimte daarna hoefde niet zo nodig van mij. Toen weer tussen de boekenkasten? Dacht dat hij ondertussen wel dood was zo uit die schietstoel.

Heb me wel vermaakt hoor. Maar echt volgen deed ik het niet. Was zo all over the place dat ik het niet echt ga onthouden.Zat ook in een bios zonder pauze. Dan is het echt een mega lange zit.

De vertoning werd overigens ingeleid door een fysicus van de Radboud Universiteit. Hij gaf zijn kijk op de (hollywood) film en 'is dit nu echt mogelijk?' 'Nou nee..maar het wetenschappelijk correct weergeven van een verhaal is niet per se een meerwaarde. Het artistieke effect en leuke aan een film is ook de fantasie die in de film zit en je laat nadenken. De film is in zijn geheel niet maatschappijkritisch. Het lukt op aarde niet en daarom zoeken ze een nieuwe leefplaneet. (vb omdat de zeespiegel stijgt bouwen we dijken ipv de stijgende zeespiegel aan te pakken)
Was een interessante inleiding.

Last Christmas (2019)

Vandaag gezien met mijn unlimited abonnement (anders zou ik er niet zo snel heen gaan).
Leuke gezellige kerstfilm. Leuk om Queen of dragons eens een andere rol te zien spelen
De aziatische loverboy vond ik wel wat irritant met zijn leuk-doenerijtjes.
Verder prima acteerwerk en heerlijke kerstsfeer.

Lore (2012)

3,0
Gekeken op aanraden..viel me tegen. Ja we zien steeds meer oorlogsfilms vanuit Duits perspectief, maar;
- Te lange trage film, verhaal kabbelt voor. Ene natuurlandschap na de andere..afzien wordt in beeld gebracht (haar kammen op ruwe manier was regisseur vooral fan van!)
- Kijker wordt nu en dan weer met attentie terug bij de film gebracht door dat er weer een lijk ligt met vliegen of een zelfmoordgeval
- Vroeg me steeds af wanneer gebeurt er wat? maar op de helft van de film had ik door dat het zo door zou gaan.

- Emoties worden niet uitgelegd (moeder Lore als kreng, oma als kreng, lore die boos is.) Maakt de regisseur het zich makkelijk mee! (Dat kun je zeggen dat het duidelijk is of te zien is maar als kijker heb ik meer eisen dan veelzeggende blikken van de acteurs of een traan die rolt)

- Belangrijkste: kreeg geen sympathie voor de hoofdrolspeelster, voelde me er niet mee verwant. Dat is toch een voorspeller voor een goed drama, maar nee. Te cultfilm voor mij

Lucy (2014)

3,5
The Matrix meets gangsterfilm.
Vette film. Heb er van genoten. Je moet bij dit soort films niet gaan nadenken of het scifi gebeuren en het wetenschappelijke wel realistisch met elkaar rijmen.. Lekker boeiend.
De stem van Morgan Freeman over het evolutiegedeelte/natuurdocu doet het ook goed.


Wel erg rauw en in your face. De 16 plus grens snap ik wel.

Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Alternatieve titel: Maleficent 2

Vandaag heen geweest. Leuke film hoor. Erg mooi vorm gegeven.
De aloude strijd tussen goed en kwaad, oorlog versus vrede.
Fijn dat vrouwen hier de hoofdrol spelen, in tegenhanger tot vele andere films die nu in de bioscoop te zien zijn (Joker/ It/ Gemini man/ Ad astra/ Rambo).
Ik heb mij prima vermaakt.

Memoirs of a Geisha (2005)

2,5
Nou deze film toch maar een keer aangezet, stond al tijdje op mijn pc. Niet eerder gekeken omdat ik bang was dat het een vrouwenfilm was..en dat is het inderdaad ontzettend!!

Ik snap werkelijk niet waarom deze film zo'n hoge rating heeft. De personages blijven allemaal typetjes, vooral het opperhoofd Geisha bitch en dan die ouwe met die pijp met ontzettend gefaked stemmetje...blegh. Ik vind dat stemmetje echt tenenkrommend.

Voor mij allemaal te zoetsappig en te oppervlakkig verhaal. Leuk voor avondje met vriendinnen waarbij je af en toe blik werpt op tv. (dan kun je verhaallijn ook prima volgen)

Pet Sematary (2019)

3,0
ik heb deze afgelopen weekend gezien (gelukkig samen met vriend naast me, brr).

Als Stephen King fan moest ik wel naar deze film. Het horror genre in films is verder totaal niet aan mij besteed, dus speciaal een uitstapje gemaakt.
De vorige film heb ik ooit gezien, aangezien ik toen 2 jaar oud was.

- Acteerwerk sterk en overtuigend.
- Goede schrikmomenten.
- Niet alles werd uitgelegd. Hoe kon het kleine meisje zo sterk zijn om dode moeder over een houten muur heen te sjouwen?

- Overgang van vader die van wanhoop en missen dode dochter naar opgraven dochter over gaat, te weinig aandacht aan besteed. Had meer mental breakdown willen zien bij vader. de wanhoop die hem drijft tot het begaan van de opgraving. Aangezien vader in wezen een rationele wetenschapper is.

- Van moeder had ik wel kunnen toedoen met iets minder flashback en onverwerkt jeudtrauma overleden zus. Dit droeg bij aan algehele sfeer van film maar niet aan de verhaallijn.


Einde van de film had ik graag hoopvoller willen zien! Maar we worden als kijker niet gespaard..

Al met al spannende film en behoorlijk macaber, zelfs voor Stephen King.

Piano, The (1993)

Vroeger had deze film veel indruk op mij gemaakt. Heb hem nu na jaren weer gezien en vond het erg traag en saai.. Gek eigenlijk. Waarschijnlijk veel meer snelle films gewend met veel gebeurtenissen. Was echt twijfelgevalltje, naar bed gaan of afkijken.

Something's Gotta Give (2003)

Leuke film, fijne sfeer. In mijn eentje thuis op de bank gekeken. Werd nergens vervelend , geen irritante personages. Leuk als je geen zin hebt in een moeilijke film en met een lach op je gezicht naar bed wilt gaan

St. Vincent (2014)

3,0
Ik vind Bill Murray altijd leuk, dus deze film opgezet vanwege hem. Eerste helft was leuk. Al snel werd het allemaal te zoetsappig en voorspelbaar voor mijn smaak. Echt Amerikaans tintje erover.

Veel clichetypetjes. Eerst grote haat tussen moeder en ex, daarna zitten ze liefjes naast elkaar bij spreekbeurt Oliver? zo makkelijk kom je er met dat scenario niet van af.. Waarom moest die Oliver nou naar zo'n religieuze school? raar.
Jammer hoor. Idee was goed, uitwerking slecht. Had veel komischer kunnen zijn. Lag zeker niet aan Bill Murray! (hij als alcoholist met hoertje die zijn leven leuker maakt deed me ook wel denken aan Leaving Las Vegas..van afgekeken)

Tout Nouveau Testament, Le (2015)

Alternatieve titel: The Brand New Testament

3,0
Net gezien.
Had leuker kunnen zijn. Voor mij te kunstig/arty farty. Een meisje met een kunsthand. Vervolgens zien we een te lange scene van een 'dansende hand' op het tafelblad,waarop het meisje gaat huilen. Een vrouw die seks heeft met een gorilla uit het circus en hier mee verder gaat omdat haar man niet van haar houd. Etcetera. Allemaal een beetje te op het sentiment gespeeld vind ik. Ontroerend bedoeld. Ook vond ik het nogal intellectueel geneuzel dat het 'persoonlijke lied' wat de dochter van God bij iedereen waarneemt, klassieke muziek moest zijn a la Handel en Bach. Waarom geen jazz/country/rock/klezmer/hiphop/jazz etc.?

Kortom idee is leuk uitvoering minder. Wel leuk om te zien, maar niet perse in de bioscoop.

Waitress (2007)

leuke film. Kijkt lekker weg. Verwacht meestal niet zoveel van dit soort films, maar deze viel me alles mee. Dokter bleef een typetje maarja, daar kun je ook niet meer van verwachen in zo'n film