menu

Hier kun je zien welke berichten benthe als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Australia (2008)

4,5
Blijft leuk dat als andere mensen iets afschuwelijk vinden ik het weer geweldig vind. Ontzettend mooie film!

Cars 2 (2011)

3,0
De film meest ontzettend erg de humor van de eerste film. De karakters van de vele auto's zijn nog steeds erg leuk, maar veel minder grappig. Het enige moment dat ik echt gelachen heb was toen Mater de Engelse guard probeerde te laten lachen en bij de 'Afro American' auto op het einde van de film.

Het verhaal was gewoon net iets te ingewikkeld. Ik ben sowieso niet zo'n James Bond fan maar dit mistte de simpelheid van de meeste animatie films. Ook vond ik er te veel geweld in zitten voor zo'n film.

De beelden van Londen vond ik ook erg mooi, leuk om een 'echte' stad in animatie te zien.

Hij was vermakelijk maar gewoon lang niet zo goed als deel 1.

Chalet Girl (2011)

2,5
Het verhaal is natuurlijk ontzettend voorspelbaar maar is wel leuk uitgewerkt en dus vermakelijk. Leuke hoofdpersoon, mooie beelden. Maar toch, door het voorspelbare, te vaak geziene verhaal net geen voldoende.

Coyote Ugly (2000)

3,5
heerlijke film, heb hem al een aantal keer gezien, maar hij blijft leuk!

Dreamgirls (2006)

Alternatieve titel: Dream Girls

2,5
Mooie film, mooie muziek en goede rollen!

Hairspray (2007)

4,5
Geweldige film! Leuk met alle liedjes, goede acteerprestaties en een goed verhaal! Het heeft een boodschap en dat vond ik al erg mooi!

Karakter (1997)

Alternatieve titel: Character

4,0
Voor het proefwerk Nederlands van zo dadelijk moesten wij het boek 'Karakter' lezen en de film bekijken. Het boek was ik een hele tijd geleden al in begonnen en heb ik me een beetje doorheen moeten worstelen. Ik vond het lang niet zo erg als sommige mede-leerlingen, maar het was me net iets te traag af en toe. Het hoort bij de tijd en stijl, maar als het verhaal je al niet meteen aanspreekt wordt deze combinatie een beetje vervelend. Toch netjes uitgelezen en gisterenavond en vanochtend de film bekeken.

Het eerste wat je opvalt als de film begint, is een bepaald groot verschil met het boek, namelijk het 'mes-gedeelte'. Normaal kan ik me hier heel erg aan storen, maar hier maakte het niet zo veel uit. Het deed misschien juist wel goeds voor de film, want het voegde wel wat spanning toe.

De set is prachtig, oud, donker en karakteristiek. Het acteerwerk van de meeste is subliem, niet alleen worden de personages gewoon goed overgebracht, van alles is ook te merken dat het zich werkelijk in de +/- jaren '20 afspeelt.

Daarnaast draagt de film gewoon een bepaald laagje sfeer over zich heen, wat er in het boek ook wel is maar net toch minder, waardoor het een prachtige film wordt. In mijn ogen beter als het boek, omdat de film me beter vermaakte.

Nu nog hopen op een goed punt voor het proefwerk.

Lady and the Tramp (1955)

Alternatieve titel: Lady en de Vagebond

4,0
Ik kan me niet herinneren dat ik deze Disney ooit gezien heb toen ik klein was dus toen hij van de week op BBC werd uitgezonden vond ik het tijd om hem een dekeer te gaan kijken. Ik kende natuurlijk de 'spaghetti scène' al, en het liedje Bella Noche,maar voor de rest was deze film nieuw voor mij.

Maar hij is me heel goed bevallen. Hij is natuurlijk ontzettend schattig, maar ook de sfeer vond ik heerlijk. De originele klassieke Disney sfeer, met bombastische muziek en een redelijk sneltempo. Maar ook de kleding, hetdecor. En trouwens ook gewoon hetmooie, schattige verhaal. De trouwheid van een hond komt sterk over, maar ook hoe de veschillen van afkomst in het niet vallen bij echte liefde. Schattig toch

LOL (2012)

Alternatieve titel: LOL: Laughing Out Loud

4,0
Ik heb een aantal films waar ik gewoon standaard een goed gevoel bij krijg. Van die films, die je keer op keer kan kijken, waar je jezelf in herkent en waarom je heel erg hard kan lachen. Dit was eerst onder andere Wild Child en Mean Girls. Ja, van die wat simpelere films, waar je wel gewoon heerlijk kan van genieten. Geweldige soundtrack, leuke, jonge actrices en een simpel maar leuk verhaaltje. Ik heb er nu een nieuwe bij. LOL.

Het verhaal gaat over Lola en al haar vriendinnen noemen haar Lol. Dat is ook precies waar haar leven omdraait, om LOL (Laughing Out Loud). Drugs, alcohol, seks. Alles beschrijft ze in haar dagboek. Van de gevoelens die ze krijgt voor haar beste vriend tot de stiekeme feestjes die ze geeft als haar moeder niet thuis is.

Lola vond ik persoonlijk een heel leuk karakter. Heel herkenbaar, niet te perfect. Ik wil niet zeggen dat ik alles doe wat zij doet, maar sommige dingen zijn natuurlijk heel herkenbaar, zelfde leeftijd, zelfde gevoelens. Ik vond haar ook heel goed neergezet daar Miley Cyrus, al moet voor haar ook heel veel herkenbaar zijn. Ook Kyle was erg leuk, niet perse omdat zijn karakter nou zo super geweldig was, maar vooral omdat ie er wel leuk uit zag

De muziek in de film was heerlijk. Pop met af en toe wat rock en indie. Onder andere The Big Bang zat er een aantal keer in, welke ik wel kende maar helemaal vergeten was. Raad maar welk liedje dus al sinds gisterenavond op repeat staat. Muziek speelde een belangrijk deel in de film, wat ik goed gekozen vond. Het rondlopen met een iPod, het delen van oortjes. Heel erg herkenbaar.

Wat ook een leuk onderdeel van de film was, was de relatie tussen Lola en haar moeder. Zo'n haat-liefde verhouding. Ruzie over dingen niet vertellen, rotzooi op haar kamer, maar wel af en toe lekker bij elkaar gaan liggen en knuffelen. Lola's oma had ook even een mooi momentje te pakken. Ze was volgens mij nogal strak getrokken, en lustte wel een glaasje alcohol, maar ze was wel grappig.

Humor zat er zat in, geweldige soundtrack, lekker herkenbaar (heb ik pas 6x gezegd lol) en gewoon een gezellig filmpje om samen met vriendinnetjes te kijken. Hij krijgt van mij 4*

Magic Mike (2012)

3,0
Niks bijzonders, weinig verhaal maar gewoon kwijlen. Beetje softporn hier en daar, leuk muziekje eronder, mooie mannen. Niks mis mee. Gewoon niet te veel kijken naar het verhaal.

My Week with Marilyn (2011)

4,0
Ik ken Marilyn Monroe niet. Heb me er zelf nooit in verdiept. Ik ken de Marilyn Monroe die iedereen kent: een van de prachtigste vrouwen aller tijden, maar ze is meer dan dat. Dit was het eerste opstapje naar het achter komen wie ze is. Hoe bijzonder ze eigenlijk wel niet is.

Er is zoveel wat we van haar niet weten, er is zoveel waar ik nog wil achter komen. Haar psyche was zo ingewikkeld, ab-normaal maar toch zo mooi en bijzonder. Deze film laat dit heel goed zien, dat kon ik zeker goed waarderen.

Door de film heen kreeg ik af en toe het gevoel dat ik gewoon naar Monroe zat te kijken. Michelle Williams doet haar zo ontzettend goed na, die kleine karaktertrekjes, dat gevoel wat Marilyn mij geeft over het algemeen. Dat doet ze goed.

Ook de rest van de film is prachtig gedaan. Goed acteerwerk, mooie en kloppende muziek, mooi totaal plaatje. Niet te groot, mooi klein, rustig, kabbelend. Maar zeker niet saai. Het minste aan deze film vond ik het moment waarna ze naar het einde toe aan het werken zijn en het einde. Dit klopt in mijn gedachte niet echt bij de rest of de film.

Other Boleyn Girl, The (2008)

3,5
Interessante film. Prachtige beelden, mooie kostuums, goede sfeer maar af en toe was het verhaal wat onsamenhangend. Toch ben ik door deze film wel benieuwd geraakt naar hoe het historisch echt in elkaar zat en hoe die strijd onderling nu echt was. Wie waren Anne en Mary nu eigenlijk? Interessant.

Picture Perfect (1997)

2,0
Erg voorspelbaar en eigenlijk niet grappig. Romantisch, ja, maar af en toe iets te. Saai dus, en niet echt boeiend om te kijken. Echt een woensdagavond Net 5 film!

Role Models (2008)

2,5
Leuke film, maar niet veel bijzonders. Vond het wel een goed verhaal, met aparte dingen erin en grappige stukjes. Al met al een film die leuk is om gezien te hebben maar geen topper!

Sisterhood of the Traveling Pants 2, The (2008)

3,5
Gezellige, zomerse, feel-good film. Fijne sfeer, fijne vriendschap, leuk verhaaltje, maar niks te bijzonders.

SpangaS op Survival (2009)

Alternatieve titel: Spangas on Survival

4,0
Leuke film! Net naar de bios geweest, en hij was beter dan verwacht. Ik, 13 jaar, kijk SpangaS graag. Ik had heel weinig van deze film verwacht, want op een paar uitzonderingen na zijn films (Zoop in... bijv.) van series meestal barslecht. Maar dit was echt een uitzondering! Ik vond hem echt leuk. Hij was spannend, zielig en romantisch. Ik moest af en toe slikken, heel zielig, en dan met mooie muziek eronder, maar het was ook af en toe spannend. Hij beviel volgens mij heel goed bij de andere kinderen in de zaal en de ouders die er zaten hebben ook af entoe kunnen lachen, bijvoorbeeld bij het einde, Flip en Tobias, de tweeling, hadden een bom in de wc (ze hadden zo'n gat in de grond)geplaatst. die was bedoeld voor een andere leerling, maar toen moest net de lerares engels, miss Madge, naar de wc. tja, en dan boem. dit was meer wat de kinderen grappig vonden. waar ik zelf dubbel bij heb gelegen, en ook de ouders zo te horen, was toen miss Madge nog zei: "shit". Woordgrapje dus.. Hij beviel dus goed, erg leuk, vermakend en zeker leuk om te zien, (ook in de bios, leuk met die heftige muziek) maar voor kindjes van een jaar of 6 zeker nog te heftig. Meisje naast mij was heel erg bang..

View from the Top (2003)

1,0
Wat een bagger film. Ik keek hem met mijn moeder en zusje en we hebben elkaar regelmatig aangekeken van: 'Wat is dit nu weer?' Cliché na cliché, die heerlijke jaren '90 muziek, geen humor? Naah, was niet echt iets voor ons.

Welcome to the Rileys (2010)

3,5
Mooie film, mooi drama. Goed, sterk verhaal over de verwerking van een trauma en het zoeken naar plaatsvervangende liefde. Sterk geacteerd door alle 3 de hoofdrolspelers/speelsters. Af en toe wat traag, geen pakkende film daardoor. Ik heb over het algemeen toch liever de wat catchier films.

What to Expect When You're Expecting (2012)

3,0
Gezellig filmpje, niks bijzonders. Paar grappige momentjes ('The Dads club') en leuke cast maar een vrij standaard verhaal. Grotendeels wel realistisch, maar de baby's kwamen er uit alsof ze al een maand oud waren.