menu

Hier kun je zien welke berichten mobistar als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Anthropoid (2016)

4,0
De regisseur heeft geen sterrencast en gigantische budgetten ter beschikking zoals pakweg in Valkyrie maar maakt er toch een aardige film van die best wegkijkt.
Spijtig alleen dat de film begint op het moment dat Kubis en Gabcik landen in Tsjechïe en er geen aandacht wordt besteed aan de opleiding in Engeland en de voorbereiding van de aanslag.
Die vrijgekomen tijd wordt dan wel besteed aan het te lang uitspinnen van de dagen voor de aanslag waarbij de hoofdrolspelers vooral gewoon moeten afwachten en zelfs tijd hebben voor een romance .
De scène van de aanslag zelf vond ik goed gemaakt zonder teveel heroïek en wat stuntelig gedoe zoals het in werkelijkheid ook was.
Het laatste deel van de film over het gevecht in de kerk is het spannendst maar komt soms wat weinig realistisch over. Vooral vond ik de Duitse SS'ers dom overkomen .... ze liepen steevast per groepjes van 2 de trappen van de kelder omlaag om daar uiteraard neergeschoten te worden.
In werkelijkheid hebben de zeven verzetstrijders meer dan 7 uur stand gehouden wat aantoont dat de Duitsers het behoorlijk moeilijk hadden en niet meteen een antwoord of de juiste middelen hadden maar in de film lopen de SS'ers er vrij amateuristisch bij.
Leuke film maar blijft niet echt hangen.

Bokeh (2017)

1,5
Dit is weer zo'n film over alleen op de wereld zijn na een oorlog/epidemie/alien invasie of wat dan ook....denk ik
Alleen weet ik hier niet echt waarom ze alleen zijn en waar alle andere bewoners naartoe zijn... heb ook niet op het antwoord liggen wachten als dat er ooit komt want heb de film halverwege afgezet wegens saai en nietszeggend.
Wel mooie plaatjes van IJsland, iets waar de toeristische dienst blij mee zal zijn en ook mooie commercial beelden van Suzuki en Mitsubishi jeeps die door het landschap scheuren.
Zoals John Milton hierboven al zei, zijn de twee hoofdrolspelers zeer vlakke karakters zonder enige vorm van chemie tussen beiden.
Hun manier van reageren en omgaan met deze bizarre situatie is niet erg geloofwaardig en gaf mij het gevoel van " als het jullie eigenlijk geen moer kan schelen wat er gebeurd is, wel dan mij ook niet"

It Comes at Night (2017)

4,0
Een suggestieve horrorfilm die het vooral moet hebben van de acteerprestaties en de beklemmende sfeer. Het verhaal op zich is niet zo bijzonder en déjà vu ( cloverfield lane, walking dead etc ).
Maar in tegenstelling tot de meer gangbare films in dit genre ( Lights Out, The Conjuring etc) waar je vooral naar gaat kijken voor de boe! momenten en special effects, vond ik deze vooral spannend omwille van de interactie tussen de personages en de manier waarop je denkt dat ze het allemaal onder controle hebben terwijl je goed weet dat er iets niet helemaal pluis is.
Dit soort films ( "Get Out" was ook zo ééntje) kan me wel boeien tot het einde!