menu

Hier kun je zien welke berichten Filmfan74 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Andromeda Strain, The (1971)

2,0
Stephan schreef:
(quote)

Let me rephrase...
Was één van de eerste die de splitscreen intelligent toepastte...
Zoek naar "splitscreen" en je vindt meer deze film als voorbeeld dan die van Abeltje...


Ik vond de splitscreens erg cool, past helemaal in het beeld uit die tijd.

Wat ik overigens ook super vond is dat de enige vrouwelijke hoofdrolspeelster, een bovenintelligente wetenschapster, er als een normale wetenschapster uitziet en niet als fotomodel. Dat mogen ze in Hollywood vaker doen als je het mij vraagt, dat maakt films stukken geloofwaardiger!

Eat Pray Love (2010)

3,0
[quote]Friday the 13 th schreef:
Het stukje waar ze vertelt dat ze een vetrol heeft is overigens wat belachelijk. Maar goed, de rest van de film maakt het de moeite waard.[quote]

Inderdaad belachelijk als mooie, broodmagere vrouwen gaan zitten verkondigen dat ze een vetrol hebben en dat het ze niets kan schelen. Als het je niets kan schelen weet je niet wat een vetrol is schat!

Willem van Oranje (1983)

4,5
ChrisD schreef:


Maar het ergste vind ik nog dat Krabbe de rol van Willem van Oranje neerzet als de halve leernicht die hij zelf is. Dat gejammer elke keer .... alsof dat de vader des vaderlands is die de spanjaarden op stang jaagde: een mietje die over een hond zegt: ik vind het een schatje! Een legerleider die tegen zijn eigen mannen huilend in bed zegt: ik heb geen geld bhoehoehoe.

Nee het zou in sommige landen strafbaar zijn om deze serie over de geschiedenis te tonen. Ik kan hier niet trots op zijn.

En hoe historisch acuraat is het eigenlijk? De eerste paar uur zitten voor de helft vol met dronkenschap en tienergedrag van een stel bebaarde homo's. Kom op zeg!

Dat kon veel beter, OOK in de jaren tachtig.


Weet je wat een schande is? Dat dergelijke onzinnige (nergens op slaande homofobe en oerdomme) reacties de mening van anderen vooraf kan beinvloeden. Ga eens een boek over de middeleeuwen lezen, als je uberhaupt KUNT lezen!