• 9.369.699 stemmen

Genre: Misdaad

Oorsprong: Nederland

Met onder meer: Yannick Jozefzoon, Yootha Wong-Loi-Sing en Romana Vrede

Release datum: donderdag 9 november 2023

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Santos

Liefdeskoppel Glenn en Yola probeert samen een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen willen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie. Aspirant-chef-kok Glenn wordt meegesleept door zijn dealende beste vriend Jermaine en non-profit-ondernemer Yola komt in conflict met haar criminele moeder, die meedogenloos de macht naar zich toetrekt in de Rotterdamse haven. Yola en Glenn proberen los van elkaar én samen telkens de juiste keuze te maken in een wereld die met een gekleurde bril naar hen kijkt. Maar wat is de juiste keuze als het om familie, vrienden en liefde gaat? De keuzes worden steeds complexer en de consequenties ervan alsmaar groter. Drijft dit Glenn en Yola uit elkaar of is hun liefde onverwoestbaar?

Seizoenen

Komt er een Santos seizoen 2?

Meningen over Santos

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

maandag 15 januari 2024
Santos seizoen 1 Frisse acteurs van kleur en een puike sfeerschets van de Kaapverdiaanse/Surinaamse subcultuur in Rotterdam. De havenstad wordt op de kaart gezet zoals 'The Wire' deed met Baltimore of 'The Sopranos' met New Jersey. Toch krijgt het nergens de authenticiteit of nuance van zulke betere series. Net als Erveline Dos Santos (Romana Vrede) zelf wil 'Santos' grootser en meeslepender zijn dan het eigenlijk is. Met een bespottelijke slotakte waarin alle geloofwaardigheid overboord wordt gegooid voor theatrale overdaad.
avatar van Joy4ever

Joy4ever

dinsdag 14 november 2023
Santos seizoen 1 Deze serie heeft de Gouden Kalf voor de beste dramaserie gewonnen. Zojuist de eerste twee afleveringen gezien. Erg goed. Het Surinaamse antwoord op Mocro Maffia? De twee stemmen die tot dusver zijn uitgebracht hier neem ik maar niet serieus. Benieuwd naar de rest!