• 9.369.792 stemmen

Het Verhaal van Vlaanderen (2023)

Documentaire / Historisch | 1 seizoen
1 seizoen
3,62 34 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Documentaire / Historisch

Oorsprong: België

Met onder meer: Tom Waes

Release datum: zondag 1 januari 2023

Eerst uitgezonden op: één (België)

Plot Het Verhaal van Vlaanderen

Deze brengt de volledige geschiedenis van Vlaanderen, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich in onze streken vestigden tot nu, op toegankelijke wijze in beeld, met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over deze geschiedenis, van ca. 38.000 jaar geleden tot nu. Zowel de gouden bergen als de zwarte bladzijden, dat alle provincies en alle geledingen van de samenleving omspant, komen in dit verhaal voor. Maar deze serie is vooral een verhaal van mensen. Grote, illustere figuren én gewone mensen die hier voor ons rondliepen; die hier, net als wij nu, een bestaan probeerden op te bouwen, met alle uitdagingen die daarbij kwamen kijken.

Meningen over Het Verhaal van Vlaanderen

Movsin

dinsdag 7 maart 2023
Het Verhaal van Vlaanderen seizoen 1 Geschiedkundigen en andere specialisten zullen de serie natuurlijk onproportionneel vinden: walsen over belangrijke gebeurtenissen en andere te veel of verkeerdelijk aanhalen. Toch heeft de serie me bekoord. het is eenvoudig en volks en brengt wat we op de schoolbanken leerden en voegt er nog heel wat extra's aan toe. Alles vertellen in 10 afleveringen van 50 minuten is natuurlijk onmogelijk en presentator-verteller Tom Waes geeft dat trouwens meerdere keren grif toe. Akkoord dat de nagespeelde scènes soms wat flauwtjes zijn en dat in de laatste aflevering er wat teveel Tom-Waes-Story is, maar dergelijk stijlfiguur waarbij een voorbeeldje geldt voor het geheel is vaak raak en illustreert hier nogmaals het volkse van de serie. 'k Zou een 3,5 geven maar de opzet en de goede bedoelingen van de serie, die mij bij elke aflevering nieuwsgierig maakte en me boeide, zeggen me: een 4 is op zijn plaats.
avatar van Corcicus

Corcicus

zondag 1 januari 2023
Het Verhaal van Vlaanderen seizoen 1 Een schitterende eerste aflevering, echt fantastisch. Eindelijk krijgen we een beetje waar voor ons belastinggeld op de openbare zender.