• 9.218.023 stemmen

Modern Love Amsterdam (2022)

Romantiek | 1 seizoen

Ontwikkeld door: Robert Alberdingk Thijm

Met onder meer: Fedja van Huêt, Jack Wouterse en Noortje Herlaar

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: vrijdag 16 december 2022

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Modern Love Amsterdam

Anthologieserie die gaat over uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd op de populaire column uit The New York Times. Die columns vormen de basis van deze serie, waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Modern Love Amsterdam

Suitehome

vrijdag 3 februari 2023
Modern Love Amsterdam seizoen 1 Modern Love Amsterdam is de Nederlandse versie van Modern Love; toegankelijke, korte verhalen over de liefde en familierelaties. Zes afleveringen (23 tot 39 minuten) met de top van ons acteursgilde, waaronder Eva van de Wijdeven, Rifka Lodeizen en Fedja van Huêt. Met ervaren schrijvers en regisseurs zoals Robert Alberdingk Thijm (A'dam - E.V.A. en Dunya en Desie) kan hier bijna niets mis gaan. In aflevering twee zien we Romijn Conen die in 2015 getroffen werd door een herseninfarct, en in Modern Love Amsterdam een man speelt die zijn leven probeert op te pakken na een ... herseninfarct. Het is een aangrijpend, intiem en prachtig documentje geworden. En bovendien een van de eerste rollen van Conen in de zeven jaar na zijn infarct. Bij vier van de zes afleveringen verlang je naar de speelfilmversie. Het format kent ook zijn beperkingen. In aflevering vier wordt een complex trauma aangesneden dat zich met geen mogelijkheid goed laat verfilmen in minder dan 23 minuten. Ook de vijfde aflevering overtuigt niet. De liefde is een onuitputtelijke bron van intieme verhalen. Dat laat Modern Love Amsterdam prachtig zien.