• 9.374.599 stemmen

Alternatieve titel: Black Sands

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: IJsland

Ontwikkeld door: Baldvin Zophoníasson, Ragnar Jónsson, Aldís Amah Hamilton en Andri Óttarsson

Met onder meer: Aldís Amah Hamilton, Thor Tulinius en Kolbeinn Arnbjörnsson

Oorspronkelijke taal: IJslands

Release datum: zaterdag 25 december 2021

Eerst uitgezonden op: Stöð 2 (IJsland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Svörtu Sandar

Rechercheur Aníta Elínardóttir keert na vijftien jaar terug naar haar geboorteplaats. Ze heeft geen zin in het weerzien met de mensen die ze al die tijd heeft ontweken, onder wie haar eigen moeder, met wie ze een duister verleden heeft. Als het stoffelijk overschot van een jonge toeriste opduikt, raakt ze ook verwikkeld in de zoektocht naar een seriemoordenaar.

Meningen over Svörtu Sandar

avatar van AniSter

AniSter

dinsdag 29 november 2022
Svörtu Sandar seizoen 1 Net voldoende. Een zeer traag verlopend verhaal met een behoorlijk storende muzikale achtergrond. Het plot zelf zou nog enigszins realistisch kunnen zijn, behalve een paar behoorlijke onwaarschijnlijkheden en het onprofessioneel optreden van de diverse politiemensen, zeker richting het voorspelbare slot. Bij aflevering 7 werd het eigenlijk pas interessant, mede door de opmerkelijke manier van filmen van enkele scenes, namelijk dubbel: vanuit de beide hoofdpersonen. Blijven er nog een paar vragen over die niet opgelost werden maar waar de antwoorden wel voor de hand liggen: wie heeft oma van de trap geduwd en wie is de vader van Salomon...

Rotterdam@1

dinsdag 15 november 2022
Svörtu Sandar seizoen 1 Wist al tijden, dat deze serie eraan zat te komen, Canvas zaterdag dubbelaflevering per keer, ook komende weken. Afgelopen zaterdag eerste delen vertoond. Dol op Scandinavië en de beelden van IJsland (dat daar ook toebehoort) zijn inderdaad spectaculair. Het tempo van het onthullen van verhaallijnen en karakters is vrij laag, maar dat is zeker wel passend. De kritiek van te voren, dat de montage niet goed zou zijn enz. deel ik helemaal niet. De Belgen zelf monteren merkwaardig: tussen de afleveringen door alle mededelingen van algemeen nut, reclames enz. en dan eindelijk weer door. Passender is aaneengesloten. Aldis A. Hamilton die rechercheur speelt, een van de hoofdrollen, is een actrice geboren in Duitsland en afkomstig van zowel IJslandse als Afrikaans-Amer. familie.. Daarom enigszins exotisch uiterlijk tussen alle IJslanders om haar heen, hetgeen opvallend is. Spreekt vloeiend IJslands, want ze is in Reykjavik opgegroeid. Titel is aanduiding voor de lavastranden van dit gebied. Voorlopig hoge 4,5 als kwalificatie, wellicht blijft dat zo.