• 9.369.673 stemmen

Dwars door de Lage Landen (2022-2024)

Documentaire | 2 seizoenen

Oorsprong: Nederland

Met onder meer: Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callens

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: maandag 21 maart 2022

Eerst uitgezonden op: VRT (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dwars door de Lage Landen

Arnout Hauben vertrekt in deze reeks voor een nieuw avontuur, dit keer wandelend door Nederland en België. Hij loopt van Oostende aan de Vlaamse kust naar Pieterburen in het noorden van Nederland, samen met zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens. Arnout Hauben en zijn vrienden lopen over Vlaamse wandelpaden van Oostende tot Limburg en eenmaal in Nederland volgen ze het Pieterpad, dat hen vanuit Maastricht door het oosten van Nederland naar Pieterburen leidt. Tijdens de negenhonderd kilometer lange tocht gaat Arnout op zoek naar de verhalen die de streken kleur hebben gegeven.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Dwars door de Lage Landen

Movsin

zondag 9 juni 2024
Dwars door de Lage Landen seizoen 1 Als een roadmovie, deze reportage. Reuze interessant heel wat te vernemen over de lage landen wat we helemaal niet wisten of op een frisse, charmante manier heropgefrist te zien. Het is echter de menselijke warmte die uit elke aflevering straalt die de waarde van deze levendige film uitmaakt. Het tweede seizoen is beslist welkom.
avatar van Joy4ever

Joy4ever

zaterdag 12 oktober 2024
Dwars door de Lage Landen seizoen 1 Wat een mooie serie! Echt met liefde gemaakt. Ik dacht aanvankelijk dat dit wat saai zou zijn, ik ben ook niet zo van het wandelen, maar het tegendeel bleek waar. Je krijgt prachtige natuur te zien (ook via beelden met een drone), leuke dorpjes (die veelal een heerlijke rust uitstralen) en bijzondere ontmoetingen met mensen met vaak boeiende verhalen. Ik heb mij echt geen moment verveeld. Arnaut is trouwens een toffe gast. Op naar seizoen 2!