• 9.372.674 stemmen

Europe from Above (2019-2024)

Documentaire | 6 seizoenen

Ontwikkeld door: Carlo Massarella, Hamish Mykura en Matt Taylor

Met onder meer: Julian Barratt

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 10 november 2019

Eerst uitgezonden op: National Geographic (Verenigd Koninkrijk)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Europe from Above

Europe from Above gaat boven Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en het VK de lucht in om Europa's mooiste culturele en geografische bezienswaardigheden te presenteren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Prachtige hyper-lapse fotografie vanuit de lucht visualiseert de veranderingen van een seizoen in seconden, terwijl tulpenvelden in Nederland op magische wijze in kleur uitbarsten en watervallen in de Dolomieten veranderen in ijs. Een levendig portret van deze regio's en de mensen die hun tradities in leven houden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

zichzelf - Narrator (stemrol)

Meningen over Europe from Above

avatar van brawljeff

brawljeff

donderdag 13 mei 2021
Europe from Above seizoen 1 "With our unique aerial view we are able to show..." Het begon mij een beetje te irriteren dat verteller deed alsof zij de eerste documentairereeks maakten met dronebeelden. Al moet ik toegeven dat ik een aantal mooie beelden voorbij heb zien komen en in zes afleveringen een heel divers Europa gezien heb. De onderwerpen waren niet altijd even boeiend.
avatar van james_cameron

woensdag 20 maart 2024
Europe from Above seizoen 1 Leuke, onderhoudende en informatieve zesdelige documentaire-reeks van National Geographic, waarbij in iedere aflevering een ander europees land aan bod komt. En zowaar gaat de eerste aflevering over Nederland. Ook al wordt tot twee keer aan toe Amsterdam genoemd als hoofdstad van ons land is het toch leuk gedaan, net als de vijf andere afleveringen, met de nadruk niet op natuur maar op techniek en verstedelijking. Wel eens leuk voor de verandering. Het is allemaal fraai in beeld gebracht, hoofdzakelijk via drones, en de commentaarstem is ook niet al te vervelend.