• 9.370.602 stemmen

Ontwikkeld door: Nicolas Freeling

Met onder meer: Marc Warren, Maimie McCoy en Luke Allen-Gale

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 26 april 2020

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Van der Valk

Detective Piet van der Valk woont met zijn hond op een woonboot in Amsterdam. Zijn naaste collega's hebben het niet altijd even makkelijk met zijn harde instelling, maar hij vindt de focus op het werk nu eenmaal belangrijker dan vrienden maken. Met Lucienne Hassell kan hij het nog het beste vinden, maar voor nieuweling Job Cloovers kan er, ondanks zijn steevaste uitstekende werk, nog niet één complimentje af. Het team krijgt een aantal zeer verschillende en lastige moordzaken op hun bordje.

Acteurs en Actrices

Meningen over Van der Valk

avatar van AniSter

AniSter

maandag 1 september 2025
Van der Valk seizoen 4 Ik heb inmiddels de eerste 4 seizoenen gezien. De misdaadplots zitten goed in elkaar. Dat de uitvoering van het geheel iets minder is, neem ik op de koop toe. Dat wordt gecompenseerd door de af en toe mooie plaatjes van Amsterdam. De cast vind ik ronduit vreemd en matig. Het niveau van de serie stijgt in ieder geval in de loop van de seizoenen. Jammer dat er in het laatste seizoen een verhaallijn bij komt in de vorm van Hendrik de patholoog. Voor mij voegt dit niets toe en maakt dat de serie nog meer op een soap gaat lijken, wat met Katie al begonnen was. Er schijnt een vijfde seizoen te komen, want met de cliffhangers rond Hendrik en Katie valt er nog wel wat te vertellen.
avatar van ZAP!

ZAP!

donderdag 25 juni 2020
Van der Valk seizoen 1 Naja, door omstandigheden dus vanavond deze 'moeten' kijken. Geregisseerd door Max Porcelijn las ik ineens, en dat wekte wel interesse. Het zag er ook zeker verzorgd uit, kan niet anders zeggen. Wel begreep ik niet waarom er nou Engels gesproken moest worden? Het waren toch gewoon allemaal Nederlanders? Of heb ik iets gemist? Maar det. Piet van der Valk was een eikel, en hij trok ook niet bij. Soms werkt dat wel, maar Marc Warren lukte het niet (verder geen slechte acteur of zo). Dan ook nog es irritante belerende toon in veel zaken (de kijker leert van alles over gezond eten, dat atheïst zijn ook niet alles is en nog eentje die ik even kwijt ben - en da's jammer, want dat was de irritantste - o wacht, deze terechtwijzing: "Als je niet als een junk behandeld wilt worden, moet je je ook niet zo gedragen.") - tenenkrommend. Ook het acteerwerk was niet om over naar huis schrijven en de plot was weer eens vrij gekunsteld, al vind ik het altijd leuk om bepaalde weetjes mee te krijgen waar ik eventueel wat van op ga zoeken - en anders ben ik het met een dag maar weer vergeten... Maar goed, slechts één aflevering gezien, dus geen cijfer.