• 9.370.192 stemmen

Ontwikkeld door: Carol Barbee, Dennis Liu, Carol Barbee en Dennis Liu

Met onder meer: Alisha Wainwright, Michael B. Jordan en Ja'Siah Young

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 4 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Raising Dion

Een vrijgezelle alleenstaande moeder ontdekt op een dag dat haar zoon superkrachten heeft en probeert erachter te komen hoe ze hem veilig en verantwoord kan opvoeden. Daarnaast probeert ze het mysterie rond de opkomende superkrachten van haar jonge zoon op te lossen. Ondertussen probeert haar zoon om zijn buitengewone gaven te beheersen en verborgen te houden voor de buitenwereld.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Raising Dion

avatar van pocalan

pocalan

vrijdag 1 april 2022
Raising Dion seizoen 1 Ik ben het eerste seizoen aan het herkijken nu het tweede seizoen uit is. Je ziet hier de superheld van jongs af aan opgroeien. De knappe Alisha Wainwright zet een fijne rol neer als alleenstaande moeder van Dion. Dion is zijn vader verloren en wil graag bij de populaire jongens horen op zijn nieuwe school. Ondertussen komt hij erachter dat hij krachten heeft en met zijn ongeduldig gedrag levert dat - uit frustratie van zijn moeder - bijzondere situaties op. Door David Aaronson wordt het blaxploitation genoemd, maar dat is het verre van gezien de betekenis van het woord. Het heeft ook niets met inclusiviteit te maken, hence de comic books. Er zitten een paar erg fijne feel good scènes in zoals de Janis Joplin scène aan het begin van aflevering 7 (?) en de keukendanscène van Nicole in aflevering 8. Verrassend leuk voor een middelmaat!
avatar van hatebreeder

hatebreeder

zondag 6 oktober 2019
Raising Dion seizoen 1 Hier net de eerste aflevering van gekeken en die was zeker niet onaardig. De vraag is inderdaad wel voor welk publiek deze serie eigelijk bedoeld is. Gelukkig voel ik me van binnen nog kind dus wat dat betreft kan ik hier prima naar kijken. Ben benieuwd of ik de rest van de afleveringen ook boeiend ga vinden.
avatar van Watch-it

Watch-it

maandag 14 oktober 2019
Raising Dion seizoen 1 Ik snap die hype voor dit niemendalletje niet. 3 afleveringen gezien maar het acteerwerk is belabberd en zoals hierboven ook aangegeven zijn de dialogen ook van een triest niveau. Tel daar een irritante “Pat” en “Esperanza” bij op en je komt i.m.o. uit op pure middelmaat. Goed genoeg voor Nickelodeon.
avatar van Niles

Niles

woensdag 6 november 2019
Raising Dion seizoen 1 Blaxploitation tv-serietje die mij ronduit heeft geïrriteerd. Als inclusiviteit zo drammerig wordt gebracht, werkt het mijns inziens alleen maar averechts. Het gaat mij om kwaliteit en niet om kleur en inclusiviteit.