• 9.373.488 stemmen

The Name of the Rose (2019)

Drama / Mystery | 1 seizoen

Ontwikkeld door: Giacomo Battiato

Met onder meer: John Turturro, Rupert Everett en Damian Hardung

Oorspronkelijke taal: Italiaans

Release datum: maandag 4 maart 2019

Eerst uitgezonden op: Rai 1 (Italië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Name of the Rose

Italië, 1327. Het christendom is verdeeld door Paus Johannes XXII en keizer Louis IV van het heilige Romeinse Rijk. Guillaume de Baskerville komt samen met zijn volgeling Adso von Melk terecht in een afgelegen klooster in de Alpen. Daar worden ze geconfronteerd met een reeks mysterieuze moorden. Terwijl Baskerville en Melk de moorden onderzoeken, worden ze zelf opgejaagd door de genadeloze inquisiteur Bernard Gui, die diegenen vervolgd die kritiek hebben op de paus.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

avatar van stinissen

stinissen

• 12028 stemmen
woensdag 14 augustus 2019
The Name of the Rose seizoen 1 Prima serie die wel afgesloten is maar stiekem hoop ik op nog een seizoen.
avatar van AOVV

AOVV

donderdag 9 juli 2020
The Name of the Rose seizoen 1 Goeie, spannende reeks, gebaseerd op de bestseller van Umberto Eco. Met acht afleveringen wordt het verhaal geenszins gerekt, en dit lijkt me ook afgerond, zodat een tweede seizoen weinig waarschijnlijk is. De cast is vrij indrukwekkend, moet ik zeggen. John Turturro doet het erg goed in de hoofdrol, en Rupert Everett speelt zijn rol wel erg duister, maar dat hoort ook gewoon bij het personage dat hij vertolkt. Verder zien we ook o.a. Michael Emerson (bekend van Lost) en James Cosmo (bekend van heel wat, maar bij mij toch vooral als Jeor Mormont in Game of the Thrones). 3,5 sterren