• 9.369.792 stemmen

Oorsprong: België

Ontwikkeld door: Evert Winkelmans en Rutger Verbeek

Met onder meer: Ruben Van Gucht, Freddy Maertens en Fred Deburghgraeve

Release datum: maandag 19 maart 2018

Eerst uitgezonden op: Canvas (België)

Plot De Kleedkamer

In elke aflevering keert Ruben Van Gucht met vier voetballers of wielrenners terug naar de kleedkamer van de club waar ze destijds furore maakten, of naar een andere locatie die een bepalende rol speelde in het succes van toen. De kleedkamergesprekken worden aangevuld met portretten van twee andere ploegmaats. Hoe is het de voetbalhelden of wielerhelden sindsdien vergaan?

Meningen over De Kleedkamer

avatar van AOVV

AOVV

dinsdag 25 juni 2019
De Kleedkamer seizoen 4 Fijne reeks. Net als Extra Time Koers wordt deze reeks gepresenteerd/voorgezeten door Ruben Van Gucht, maar hier is zijn rol wat beperkter en laat hij zijn gasten/interviewees hoofdzakelijk aan het woord, wat het programma ten goede komt. De straffe verhalen over de koers (maar even vaak buiten de koers!) zijn erg interessant, en soms ook schrijnend. Vooral de oudere gasten weten verhalen op te diepen, uit het leven gegrepen, die bol staan van de tristesse. Anderzijds wordt er natuurlijk over de koers gepraat, en merk je dat die mannen er echt wel zicht op hebben. Ook de ex-renners die Van Gucht is gaan interviewen, zijn goed uitgekozen; stuk voor stuk speciale karakters, en wat me opvalt is dat velen nog steeds fanatiek fietsen. De liefde voor de sport is duidelijk te voelen. Initieel bevatte deze reeks afleveringen over voetbal, als ik me niet vergis (vandaar ook de titel van het programma), maar wat mij betreft mag men gewoon doorgaan met het wielrennen, waarin ik meer heroïek en tragiek ontwaar, en eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon meer mijn sport. 4 sterren