• 9.369.792 stemmen

Gera Gera Boos Monogatari (1988-1991)

1 seizoen
3,23 20 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titels: Boes / Ox Tales / Funny Farm Madness / Fantazoo / Geragera Būsu Monogatari / げらげらブース物語

Status: Beëindigd

Genre: Animatie / Komedie

Oorsprong: Japan / Nederland / Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Dennis Livson, Haim Saban en Kazuo Tabata

Met onder meer: Guido Jonckers, Gerry Middelburg en Piero Tiberi

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 6 oktober 1988

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Gera Gera Boos Monogatari

Boes is een oer-Hollandse os op klompen die heel wat te stellen heeft met de dieren die op en om zijn boerderij wonen. Dit zijn onder andere de niet al te slimme hond Saffie, de schildpad Dolly die geregeld haar schild verliest, Shampoo de gorilla en TumTum de olifant. Samen beleeft deze groep de nodige avonturen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Boes (stemrol)

Dolly (stemrol)

Meningen over Gera Gera Boos Monogatari

avatar van Esteban

Esteban

vrijdag 15 februari 2019
Gera Gera Boos Monogatari seizoen 1 De tekenfilm is ondertussen wat verouderd, wat nu eenmaal onvermijdelijk is. En de geanimeerde grappen werken minder goed dan de strip. Maar ik vond Boes ongelooflijk plezierig. Waar ik vandaag de dag nog steeds van énorm van geniet, méér dan ooit tevoren eigenlijk, zijn de gags. Die worden heruitgegeven bij Saga en zijn een ware (her)ontdekking. Die gags zijn niets minder dan geniaal. Nooit voor de hand liggend, de spitsvondigheden stapelen zich pagina na pagina op, in die mate dat ik mij oprecht afvraag waar die mannen in godsnaam eindeloze inspiratie bleven halen. Ongelooflijk inventief, keer na keer. Hoe kom je daar in godsnaam op? En ik schiet er regelmatig luidop van in de lach. (overkomt mij normaal nooit) Mijn vader, die deze gags nu pas voor 't eerst leest, komt gewoon niet bij en vraagt mij constant of ik al nieuwe delen heb. Nochtans een ernstige mens. Ik neem mijn hoedje af voor Wilms en Raymakers. Tijdloos en van de allerbovenste plank in 't genre. Enfin, de gag-strip zou ik dus met gemak 6 op 5 sterren geven. De serie, rekening houdend met hoe graag ik dit gezien heb, een solide 3 en een half.
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

vrijdag 15 februari 2019
Gera Gera Boos Monogatari seizoen 1
Spacejet schreef:
Dommel hetzelfde verhaal. Ze hebben de (best wel harde) grappen afgevlakt om het geschikt te maken voor een jonger publiek. Als kind kon ik er niet om malen, maar in mijn tienerjaren ging er pas een wereld voor me open toen ik de stripvarianten ontdekte.