• 9.369.996 stemmen

Ontwikkeld door: Jim Jinkins

Met onder meer: Billy West, Fred Newman en Constance Shulman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 11 augustus 1991

Eerst uitgezonden op: Nickelodeon (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Doug

Doug Funnie is een jongen die het liefst zo onopvallend mogelijk door het leven gaat. Omwille van zijn sociale onhandigheid slaagt hij daar zelden in. Wanneer Doug met zijn eigenzinnige familie en trouwe hond Porkchop naar Bluffington verhuist, moet hij flink wennen aan zijn nieuwe schoolomgeving. Gelukkig ontmoet hij Skeeter, zijn beste vriend in wording, en Patti, het meisje dat zijn hart tien keer sneller doet slaan. Helaas is er ook bullebak Roger, de zelfverklaarde aartsvijand van onze held. We volgen de avonturen van Doug via zijn dagboek, waarin hij wel eens durft te fantaseren een superheld te zijn, genaamd Quailman.

Seizoenen

Komt er een Doug seizoen 5?

Acteurs en Actrices

Theda Funnie (stemrol)

Doug Funnie (stemrol)

Beebe Bluff (stemrol)

Ms. Wingo (stemrol)

Phillip 'Phil' Funnie (stemrol)

Roger Klotz (stemrol)

Emily Kristal (stemrol)

Mosquito 'Skeeter' Valentine (stemrol)

(stemrol)

Robert 'Bob' White (stemrol)

Meningen over Doug

avatar van Esteban

Esteban

donderdag 31 januari 2019
Doug seizoen 1 Nickelodeon Doug Intro - YouTube Alvorens ik bezeten was door The Simspons, was Doug zowat de serie waarbij ik met vergelijkbaar plezier voor de TV ging zitten. De avonturen van deze doodgewone knul waren niet alleen heel herkenbaar in de grote lijnen, Doug was ook effectief grappig, gespeend van gemene humor en verrassend menselijk. Aangenaam tempo, niets al te druk of schreeuwerigs. Best inventief ook, de fantasie-scenes met Quailman (zie poster seizoen 3) bijvoorbeeld, bijzonder leuk. Skeeter en Porkchop hadden ook altijd mijn sympathie. De tekenstijl en de opvallende kleuren spraken mij meteen aan, dit voelde aan als iets wat ik nog niet eerder gezien had. Toch niet op deze manier. Het meest memorabel is toch wel die legendarische intro, voornamelijk gemaakt uit mondgeluiden. Nu ik merk dat verscheidene oude tekenfilmseries hier en daar opnieuw uitgezonden worden, met succes, hoop ik dat ook Doug nog eens opgepikt zal worden. Zo kan mijn petekindje dit ook eens ontdekken. I'm sure she'll like it.