• 9.372.303 stemmen

Ontwikkeld door: Gisle Halvorsen en Thomas Torjussen

Met onder meer: Leonard Valestrand Eike, Hannah Raanes Holm en Dat Gia Hoang

Oorspronkelijke taal: Noors

Release datum: zaterdag 10 juni 2017

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot ZombieLars

In de fictieve stad Bekkebakken is je aanpassen de norm en wordt er neergekeken op alles wat ervan afwijkt. Lars is een twaalfjarige levende onlevende - oftewel zombie - die zijn eigen weg probeert te vinden in de gemeenschap waar een extreemrechtse volkspartij opkomt en hij de eerste vlindertjes in zijn buik voelt. Samen met Anna (een ninja), Tess (een heks) en Robert (een 'normale' jongen) gaat Lars op zoek naar hun eigen identiteit.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over ZombieLars

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

dinsdag 13 november 2018
ZombieLars seizoen 1 Een paar bezorgde ouders hebben me op het pad gebracht van dit Scandinavische pareltje. Of het helemaal pedagogisch correct is durf ik niet te zeggen, maar het is goed geschreven en haakt in op de actualiteit - over marginalisering en identiteit - vanuit een puberbeleving. En de zombie-insteek is geniaal gevonden om een hoofdpersoon te schetsen die zich onbegrepen voelt tegenover volwassenen die alles toetsen aan of het correct of wenselijk is, maar zelden naar hém luisteren. De verhaallijn begint wat heftig - Lars wordt eerst van een bus gegooid en daarna van een schoolgebouw - maar wordt uiteindelijk best schattig, met een blozend zombiejongetje en een onzichtbaar meisje die rond elkaar draaien. Misschien dat de grapjes soms wat flauw en kinderachtig zijn, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met de sterke volwassen karakters. Geen lachwekkende typetjes maar kwetsbare en imperfecte mensen, bij wie hun kleine zondes en haatdragende gedrag soms grote gevolgen kunnen hebben. Een tienjarige Kaj had ervan gesmuld, denk ik.