• 159.430 films
 • 9.806 series
 • 29.099 seizoenen
 • 608.614 acteurs
 • 355.250 gebruikers
 • 8.898.200 stemmen
Avatar
 
banner banner

Over Water (2018-2020)

2 seizoenen
3,11 118 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Drama

Oorsprong: België

Ontwikkeld door: Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda

Met onder meer: Tom Dewispelaere, Tom van Dyck en Evgenia Brendes

IMDb beoordeling: 6,7 (1.368)

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: zondag 16 december 2018

Eerst uitgezonden op: één (België)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Over Water

De voormalige tv-ster John Beckers krijgt van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. John komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en meest lucratieve handel aan de dokken: cocaïne. Zal hij zijn oude demonen in bedwang kunnen houden en proberen te weerstaan aan nieuwe verleidingen in deze bikkelharde wereld?

logo tmdbimage

Externe links

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Marjan Michielsen

Carl Dockx

De Pelsmaecker

Patrick De Beco

Barry Snoeck

Julie Beckers

Arno Beckers

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Over Water

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van H. T. Groenewijn

H. T. Groenewijn

 • 6 berichten
 • 4 stemmen
maandag 16 maart 2020
Over Water seizoen 2 Zelf heb ik de indruk dat het één serie is, die in twee helften is uitgezonden. Het tweede seizoen heeft een duidelijk slot. Zó duidelijk dat er geen derde seizoen zal komen.
avatar van Esteban

Esteban

 • 1797 berichten
 • 716 stemmen
woensdag 26 september 2018
Over Water seizoen 1 Het verhaal spreekt mij niet meteen aan (drugstrafiek), maar in Tom Lenaerts heb ik na het nogal onderschatte 'Met Man en Macht' alle vertrouwen. Ook al kon 'De Parelvissers' mij niet helemaal bekoren.
avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 184 berichten
 • 139 stemmen
maandag 18 februari 2019
Over Water seizoen 1 'Michielsen' is dat nu eigenlijk een baggerbedrijf? Sorry, kon het niet laten… dit is echt pretentieuze bagger. Er worden wat ingrediënten verzameld voor een boeiend verhaal… en daar wordt dan geen hol mee gedaan. Telkens dezelfde troep die herhaald wordt. 'Flashforwards' die je al lang niet meer interesseren. Rollen en spel dat compleet ongeloofwaardig zijn. Zo zuipt en scheefpoept John Beckers wel heel makkelijk voor er iemand uiteindelijk iets van ruikt. Onnozelste was nog wel 'den Barry' die daar een heel seizoen ligt te liggen en dan op het einde als cliffhanger geserveerd wordt. Heel die laatste aflevering was trouwens één lange sisser… die twee flikken die daar opeens stoer gaan doen tegen Beckers… potsierlijk… De Beco, die trouwens al een moordaanslag in zijn eigen apprtement overleefd heeft, merkt dat zijn deur openstaat (tot twee keer toe) en wandelt dan kalm terug naar de badkamer zonder als een (terecht) paranoïde gek heel zijn appartement af te zoeken… ook het gedrag van Mevrouw Beckers is heel raar. Haar man betrappen en daar dan pas 3 afleveringen verder eens iets over zeggen… de dochter heeft een relatie met een veel oudere (natuurlijk als arrogante eikel neergezette - oh cliché - eikel) kunstenaar, is verdrietig , snuift wat coke… relevantie? Nihil. Allemaal gewoon lui scenariowerk, dat nergens op- of voortbouwt. Plot en karakters evolueren nergens, vallen alleen maar in herhaling en dan kunnen mooie plaatjes het niet meer redden. Zo mooi zijn die plaatjes trouwens niet meer. En het ergste van al… er komt nog een 2de seizoen. Misschien moet iemand maar eens een serie maken over hoe je dat allemaal verkocht krijgt. Lijkt me stukken boeiender.
avatar van Lennonlover

Lennonlover

 • 33 berichten
 • 499 stemmen
dinsdag 19 februari 2019
Over Water seizoen 1
Riel schreef:
'Michielsen' is dat nu eigenlijk een baggerbedrijf? Sorry, kon het niet laten… dit is echt pretentieuze bagger. Er worden wat ingrediënten verzameld voor een boeiend verhaal… en daar wordt dan geen hol mee gedaan. Telkens dezelfde troep die herhaald wordt. 'Flashforwards' die je al lang niet meer interesseren. Rollen en spel dat compleet ongeloofwaardig zijn. Zo zuipt en scheefpoept John Beckers wel heel makkelijk voor er iemand uiteindelijk iets van ruikt. Onnozelste was nog wel 'den Barry' die daar een heel seizoen ligt te liggen en dan op het einde als cliffhanger geserveerd wordt. Heel die laatste aflevering was trouwens één lange sisser… die twee flikken die daar opeens stoer gaan doen tegen Beckers… potsierlijk… De Beco, die trouwens al een moordaanslag in zijn eigen apprtement overleefd heeft, merkt dat zijn deur openstaat (tot twee keer toe) en wandelt dan kalm terug naar de badkamer zonder als een (terecht) paranoïde gek heel zijn appartement af te zoeken… ook het gedrag van Mevrouw Beckers is heel raar. Haar man betrappen en daar dan pas 3 afleveringen verder eens iets over zeggen… de dochter heeft een relatie met een veel oudere (natuurlijk als arrogante eikel neergezette - oh cliché - eikel) kunstenaar, is verdrietig , snuift wat coke… relevantie? Nihil. Allemaal gewoon lui scenariowerk, dat nergens op- of voortbouwt. Plot en karakters evolueren nergens, vallen alleen maar in herhaling en dan kunnen mooie plaatjes het niet meer redden. Zo mooi zijn die plaatjes trouwens niet meer. En het ergste van al… er komt nog een 2de seizoen. Misschien moet iemand maar eens een serie maken over hoe je dat allemaal verkocht krijgt. Lijkt me stukken boeiender.
Ik was aan het nadenken hoe ik alles moest neerschrijven over wat ik hier nu van vind en wat er zo slecht aan is. Wel, ik heb net naar tien afleveringen "lui scenariowerk" gekeken dus ik zal ook maar lui zijn en verwijzen naar deze post. Ik kon het niet beter zeggen.