• 9.370.024 stemmen

Ontwikkeld door: Luke Pearson

Met onder meer: Bella Ramsey, Ameerah Falzon-Ojo en Daisy Haggard

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 21 september 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hilda

Hilda, een onbevreesd meisje met blauw haar, beleeft tal van avonturen wanneer ze besluit op ontdekking te gaan in en rond Trolberg, een drukke stad. Het wordt een tocht doorheen een magische wildernis vol elfen en reuzen. Hilda ontmoet nieuwe vrienden en mysterieuze wezens die vreemder en gevaarlijker blijken te zijn dan ze ooit had verwacht. Gebaseerd op de gelijknamige strips van Luke Pearson.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Hilda seizoen 4?

Meningen over Hilda

avatar van Esteban

Esteban

zaterdag 15 september 2018
Hilda seizoen 1 Menig stripliefhebber zal Hilda reeds kennen. Hilda en de Trol en Hilda en De Reus van Middernacht werden in 2010 ontzettend goed onthaald. En bij de drie avonturen die nog volgden, was dat niet anders. Wat ik énorm kan waarderen aan de bijzondere verhalen van Luke Pearson, is de opbouw en het tempo daarvan, om van de sterke sfeer nog maar te zwijgen. Als de tekenfilmserie dit weet te respecteren, staat ons mogelijk iets moois te wachten. De tekenstijl in deze adaptatie is duidelijk iets zachter dan wat we in het bronmateriaal zagen, maar gezien het feit dat dit ook effectief te animeren moest zijn, kan ik die keuze begrijpen. Het is ook zo dat dit visueel dichter tegen Hilda en het Woud van Steen aanzit, het meest recente verhaal. Pearson zijn stijl is namelijk blijven evolueren door de albums heen. Pearson heeft overigens ook aan enkele Adventure Time episodes meegewerkt. Ik geloof dat ik dit met een gerust hart oa. aan [user=33]Animosh[/user], [user=963]daan258[/user], [user=113]Donkerwoud[/user] en [user=600]Pepino[/user] kan aanraden. Hilda | Official Trailer [HD] | Netflix - YouTube Vanaf 21 September op NETFLIX.