• 9.377.538 stemmen

Show titel: Hilda

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Luke Pearson

Met: Bella Ramsey (stemrol), Ameerah Falzon-Ojo (stemrol) en Daisy Haggard (stemrol)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada

Datum van release: vrijdag 21 september 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hilda

Hilda, een onbevreesd meisje met blauw haar, beleeft tal van avonturen wanneer ze besluit op ontdekking te gaan in en rond Trolberg, een drukke stad. Het wordt een tocht doorheen een magische wildernis vol elfen en reuzen. Hilda ontmoet nieuwe vrienden en mysterieuze wezens die vreemder en gevaarlijker blijken te zijn dan ze ooit had verwacht. Gebaseerd op de gelijknamige strips van Luke Pearson.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Chapter 1: The Hidden People

21 september 2018 (24 minuten)

Hilda beleeft plezierige avonturen in de wildernis, samen met haar moeder en huisdier Twig, een hertenvos. De uitstapjes worden echter bedreigd door kleine, onzichtbare wezens.

2. 2. Chapter 2: The Midnight Giant

21 september 2018 (24 minuten)

Hilda tracht contact te maken met een trieste eenzame reus. Haar moeder maakt zich vooral zorgen over de dreigementen die ze ontvangen en overweegt naar de Trolberg te verhuizen.

3. 3. Chapter 3: The Bird Parade

21 september 2018 (24 minuten)

Hilda's moeder moedigt haar aan om vriendjes te maken op de speelplaats. Hilda kiest er echter voor om beste maatjes te worden met een gewonde vogel die last heeft van geheugenverlies.

4. 4. Chapter 4: The Sparrow Scouts

21 september 2018 (24 minuten)

Nadat ze zich aansluit bij de Sparrow Scouts, maakt Hilda nieuwe vrienden, Frida en David. Wanneer ze samen het park schoonmaken, hebben ze geen besef van wat er onder de grond op de loer ligt.

5. 5. Chapter 5: The Troll Rock

21 september 2018 (24 minuten)

Op ouderavond komt Hilda in actie wanneer ze ontdekt dat de stenenverzameling van David een gevaarlijk geheim verbergt.

6. 6. Chapter 6: The Nightmare Spirit

21 september 2018 (24 minuten)

Wanneer David last heeft van nachtmerries, legt hij de oorzaak bij de huiveringwekkende avonturen van Hilda. Ze besluit te helpen door hem de confrontatie laten aan te gaan met zijn angsten.

7. 7. Chapter 7: The Lost Clan

21 september 2018 (24 minuten)

Hilda, David en Frida starten een zoektocht naar een zeldzame plant, zo hopen ze hun Sparrow Scouts insigne van plantkunde te verdienen. Ze doen echter een verrassende ontdekking.

8. 8. Chapter 8: The Tide Mice

21 september 2018 (24 minuten)

Wanneer Hilda een spreuk gebruikt uit een toverboek zonder de kleine lettertjes te lezen, leert ze hoe belangrijk het is om oog voor detail te hebben.

9. 9. Chapter 9: The Ghost

21 september 2018 (24 minuten)

Een vermist boek in de rommelige kamer van Frida, zorgt ervoor dat het drietal op spokenjacht gaat. Deze zal hun ontluikende vriendschap zwaar op de proef stellen.

10. 10. Chapter 10: The Storm

21 september 2018 (24 minuten)

Wanneer haar favoriete weervrouw plots niet meer op de radio te horen is tijdens een zware sneeuwstorm, besluit Hilda met David en de raaf op onderzoek te gaan.

11. 11. Chapter 11: The House in the Woods

21 september 2018 (24 minuten)

Hilda verdwaalt alleen in de wildernis en stuit op een oude vriend. Deze vraagt haar hulp om zo terug thuis te geraken. In Trolberg gaat Hilda's ongeruste moeder op zoek naar haar dochter.

12. 12. Chapter 12: The Nisse

21 september 2018 (24 minuten)

In de vooravond van een nachtelijk kampeeruitje, probeert Hilda een arme huisgeest te helpen. Ondertussen sluipt een mysterieus beest rond in Trolberg.

13. 13. Chapter 13: The Black Hound

21 september 2018 (24 minuten)

De angst voor de Zwarte Hond heeft de bewoners van Trolberg in z'n greep. Hilda is vastbesloten om Tontu te helpen, zelfs wanneer dat zou betekenen dat ze minder tijd heeft om insignes te verdienen bij de Sparrow Scouts.

Esteban

Menig stripliefhebber zal Hilda reeds kennen. Hilda en de Trol en Hilda en De Reus van Middernacht werden in 2010 ontzettend goed onthaald. En bij de drie avonturen die nog volgden, was dat niet anders. Wat ik énorm kan waarderen aan de bijzondere verhalen van Luke Pearson, is de opbouw en het tempo daarvan, om van de sterke sfeer nog maar te zwijgen. Als de tekenfilmserie dit weet te respecteren, staat ons mogelijk iets moois te wachten.

De tekenstijl in deze adaptatie is duidelijk iets zachter dan wat we in het bronmateriaal zagen, maar gezien het feit dat dit ook effectief te animeren moest zijn, kan ik die keuze begrijpen. Het is ook zo dat dit visueel dichter tegen Hilda en het Woud van Steen aanzit, het meest recente verhaal. Pearson zijn stijl is namelijk blijven evolueren door de albums heen. Pearson heeft overigens ook aan enkele Adventure Time episodes meegewerkt.

Ik geloof dat ik dit met een gerust hart oa. aan jasper, Piglet, oomhenk en roosje15 kan aanraden.

Hilda | Official Trailer [HD] | Netflix - YouTube

Vanaf 21 September op NETFLIX.

avatar van Pepino

Pepino

Bedankt voor de tip, Spacejet!

Had de trailer gisteren al online gevonden en de stijl sprak mij meteen aan. Zelf heb ik de strips niet gelezen, maar denk niet dat dat een probleem zal vormen met het kijken van de serie?

Ga er alvast zeker naar kijken!

Esteban

Je hoeft de strips inderdaad niet te kennen. De serie zou simpelweg de ver-teken-filming van de strips zijn, normaal gezien in volgorde ook. Al spreken bronnen elkaar tegen. De ene stelt dat het de strips zijn, verspreid over 3 afleveringen per deel, de andere stelt dat er ook originele verhalen bedacht zijn. Ik hoop op het eerste.

avatar van Daan258

Daan258

thx Spacejet!

Ik heb nooit eerder van de strips gehoord maar de trailer zag er wel geinig uit.

Ik ga het in de gaten houden.

Esteban

Ondertussen is duidelijk dat de 5 strips afzonderlijk in 24 minuten gegoten werd en er redelijk wat extra verhalen en personages verzonnen werden. Een rode draad of overlapping van bepaalde aspecten doorheen de afleveringen is wel aanwezig. 'k Had het liever anders gezien, maar goed. Minstens even benieuwd gebleven.

NU op Netflix trouwens.

Esteban

Voor wie het zich zou afvragen (niemand) : Het eerste seizoen van Hilda stopt na de vierde strip van Luke Pearson. De vijfde strip, die al een tijdje verschenen is, zou de start van het (nog niet aangekondigde) tweede seizoen zijn.

avatar van legian

legian

Ik had nog nooit van Hilda gehoord, maar na het zien van de serie ook het eerste boek aangeschaft.

Heb ontzettend genoten van de serie. Het heeft een grote feel good vibe en de stijl maakt het een genot om te zien. De positieve en onverschrokken houding van Hilda werkt erg aanstekelijk om te verdiepen in de fascinerende fantasy wereld. Deze is heerlijk opgebouwd en de afleveringen zitten vol met verwijzing naar latere afleveringen. Het maakt dat de wereld aanvoelt als een levende omgeving waar constant iets gebeurd.

Het verhaal gaat erg snel met elke aflevering zijn eigen verhaal. Maar na enkele afleveringen begint er een groter doorlopen geheel te ontstaan waarbij regelmatig onderdelen van eerdere afleveringen langskomen.

De komst van de twee vrienden zorgen voor een leuke dynamiek en opent de mogelijk voor andere invalshoeken in Hilda haar avonturen.

De serie doet me wat denken aan Gravity Falls. Een serie die mij met zijn fantasy wereld ook ontzet wist te boeien.

Hilda kijkt erg makkelijk weg en heeft een erg grote feel good vibe. Ik verwachtte een simpele kinderen serie maar krijg een serie die mij weer een beetje kind laat voelen.

Een tweede seizoen schijnt aangekondigd te zijn, evenals een 6de boek voor volgend jaar. Maar kan de bron niet meer vinden.

Esteban

Een tweede seizoen werd ondertussen inderdaad bevestigd. En het begint bij het vijfde boek, zie mijn vorige post.

Esteban

"Weet je wat zo leuk is, pepé? Die kleuren zijn echt speciaal, want die passen allemaal zo mooi bij elkaar. In andere tekenfilms is dat soms niet zo leuk om naar te kijken omdat er dan zo vanalles door elkaar zit van kleuren die veel te fel zijn."

Aldus mijn petekind van 10 tijdens het samen kijken naar Hilda. Dat dit een kind opvalt of ze er in de eerste plaats oog voor heeft, vond ik best opvallend.

"En weet je wat ook goed is? Er is altijd een ander verhaal, maar toch hoort het allemaal bij elkaar want je ziet soms al iets dat eigenlijk in het volgende verhaal komt. Zoals die reus. En het is niet zo blablabla (doet typisch Hollandse tekenfilm-schreeuwstem na, ze is er verrassend goed in) en veel te rap de hele tijd. Bij Hilda is dat zo rustig en heel mooi om naar te kijken."

Spot-on! Ik viel haast achterover. De waarheid komt uit een kindermond? Blijkbaar. Zeg nu nog dat kinderen daar geen belang aan hechten of nood aan hebben, zoals ik elders las. Ze is goed bezig, zeg ik.

Esteban

Net de mededeling gelezen dat het tweede seizoen in 2020 zal verschijnen. Logisch dat het ditmaal wat langer zal duren, want er moeten een pak nieuwe verhalen verzonnen worden. Het eerst seizoen volgde in de grote lijnen de bestaande strips.

Esteban

Komende herfst verschijnt Hilda and the Mountain King, het zesde deel in de stripreeks. Dit na een pauze van 3 jaar. Vermoedelijk overigens een verhaal dat we in het tweede seizoen zullen zien. De tekenstijl zou nu nog dichter bij de Netflix-serie liggen. En waar het eerste seizoen voor het grootste deel een trouwe adaptatie van de strips was, zullen beide elkaar nu voeden. Ik kan het maar delen, dacht ik zo.

Esteban

Confirmed: Het tweede seizoen van Hilda verschijnt deze herfst op Netflix.

Esteban

Seizoen 2 komt op 14 december.

De trailer: Hilda Season 2 | Official Trailer [HD] | Netflix - YouTube

De actrice die Hilda van stem voorziet heeft ook een Hilda-lied gemaakt.

The Life of Hilda by Bella Ramsey - YouTube