• 9.369.900 stemmen

Ontwikkeld door: Sam Shaw en Dustin Thomason

Met onder meer: Barkhad Abdi, Bill Skarsgård en Paul Sparks

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 25 juli 2018

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Castle Rock

De anthologieserie Castle Rock brengt vele karakters en thema’s uit de boeken van Stephen King samen. Elke aflevering focust zich op een wereld uit een bekend verhaal van de auteur. Henry Deaver ontvangt een bericht, waardoor hij voor het eerst sinds de dood van zijn vader besluit terug te keren naar Castle Rock. Daar, in onder meer de gevangenis van Shawshank, gebeuren gruwelijke dingen.

Acteurs en Actrices

Chris Merrill

Meningen over Castle Rock

james_cameron_mm

dinsdag 18 september 2018
Castle Rock seizoen 1 Intrigerende maar vooralsnog teleurstellende serie over het plaatsje Castle Rock, plaats van handeling van veel van de verhalen van Stephen King. De eerste paar afleveringen zijn uitstekend en scheppen de nodige verwachtingen, die vervolgens niet worden ingelost. Personages en plotlijnen zijn slechts marginaal boeiend en de boel sleept zich maar een beetje voort. Hier en daar komt de boel kortstondig tot leven en tegen het einde wordt het seizoen wel iets beter, maar dit is grotendeels een gemiste kans. Hopelijk wordt het tweede seizoen, met waarschijnlijk een volledig nieuwe cast en andere verhaallijn, een stuk beter.
avatar van WB

WB

dinsdag 25 september 2018
Castle Rock seizoen 1 Heerlijke serie. Het onheilspellende sfeertje en de goede acteurs tekenen de serie. Tien afleveringen jezelf afvragen waarom iets gebeurt, lieten mij uiteindelijk aan het eind achter met gemengde gevoelens. Ietwat ander eind dan ik verwachtte, maar wel eentje waarover je na blijft denken en praten. Typisch King / Abrams. Nu al retebenieuwd naar seizoen 2!
avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

zondag 5 augustus 2018
Castle Rock seizoen 1
renzoroy_mm schreef:
King is zelf 1 van de uitvoerend producenten, dus zal vast wel goed komen. Aan de andere kant was die dat ook bij Under The Dome.....
"Uitvoerend producent" betekend 9 uit de 10 keer niets; je kunt de set is een keer bezocht hebben en drie seizoenen later staat je naam er nog steeds aan vast geplakt ondanks dat je er niets mee te maken hebt. Het is makkelijk voor promotie doeleinden, zoals Spielberg en Abrams dat ook vaak doen.