• 9.369.886 stemmen

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016-2017)

Komedie / Sciencefiction | 2 seizoenen

Ontwikkeld door: Max Landis

Met onder meer: Samuel Barnett, Elijah Wood en Hannah Marks

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 22 oktober 2016

Eerst uitgezonden op: BBC America (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Dankzij een bovennatuurlijke strafrechtelijk onderzoek ontsluieren de excentrische, amateuristische detective Dirk en zijn onwillige assistent Todd een ingewikkeld en gevaarlijk bovennatuurlijk mysterie. Todd gelooft dat het lot hen bij elkaar heeft gebracht en dat zij samen elke zaak op kunnen lossen. Dirk wordt op zijn beurt opgejaagd door de gevaarlijke huurmoordenaar Bart.

Acteurs en Actrices

Meningen over Dirk Gently's Holistic Detective Agency

avatar van DVD-T

DVD-T

donderdag 1 maart 2018
Dirk Gently's Holistic Detective Agency seizoen 1 Everything is connected. Een serie die wat moeizaam op gang komt en in het begin, buiten wat vage ontwikkelingen in de plot om, wat traag op gang. Dirk Gently is echt zo'n serie die even de tijd nodig heeft en na een aflevering of 2-3 echt op gang komt en met elke aflevering beter wordt. Erg tof hoe hier het mysterie wordt aangepakt en uitgespeeld. Het is niet iets wat we vaker hebben gezien. Het is een vreemde mix tussen bijna alle genres die er binnen series en films te vinden is. Soms gaat het erg over the top. Wel op een bewuste manier, daar de makers weten dat ze met iets compleet belachelijks en chaotisch te maken hebben. Dat is wat deze serie zo leuk maakt. rare katten tot steampunk. Deze serie heeft echt alles. Erg leuke en goed geschreven personages, leuke storyline, geweldige vondsten en heel duidelijk met veel liefde gemaakt. Lastig om echt iets te vertellen omdat je dan meteen heel veel weggeeft. Instant Love voor deze serie.
avatar van flaphead

flaphead

maandag 30 september 2024
Dirk Gently's Holistic Detective Agency seizoen 1 Ik weet het niet helemaal. Het is erg gelikt, maar ook fijn weird. Niet alle karakters komen even fijn uit de verf en het vliegt hier en daar soms behoorlijk uit de bocht. Er worden behoorlijk wat registers opengetrokken en dat werkt soms wel, soms niet. Beiden hoofdrolspelers werken soms wat op de zenuwen; de titelrol met zijn blije bakkes en Wood met zijn eeuwige moeilijke blik. De makers willen net teveel genres in één serie proppen, met name het geforceerde dramadeel is bloedirritant en overbodig. Het kinderavonturiersgehalte is hoog. Daar is moeilijk doorheen te kijken, maar over het algemeen dan voordeel van de twijfel voor het weirde gehalte. Het was naar het einde toe wel dermate lastig, dat het me nog niet uitgenodigd heeft direct naar het 2e seizoen te gaan.

flaphead_tv

maandag 28 oktober 2024
Dirk Gently's Holistic Detective Agency seizoen 2 Oef. Ik had na het uitzien van seizoen 1 niet meteen de neiging door te gaan naar seizoen 2 en dat zei op zich wel iets. Maar ja, dan staat dat te wachten in je watchlist en ga je er toch maar voor, want nu ken je de karakters nog. Het was een pittige zit. Ik heb meerdere gedurende het seizoen bedacht te stoppen, maar ik wil een serie wel afkijken als ik er eenmaal aan begonnen ben. Maar het ging met moeite, want oei, het werd steeds meer een kindersprookje waar alle volwassenheid uitgetrokken werd. Vervelende karakters, houterig acteerwerk, zoveel over de top, idiote karakterkeuzes, plastic props, het switchen tussen domme humor en serieus dramatisch willen doen werkt steeds minder. En ik zou willen zeggen een flinterdun sprookjesverhaal, maar het wisselen tussen de werelden -en behorende weirdness- is juist iets wat me dan wel aantrok. Maar de kern is natuurlijk wel goedkoop, met het goed en kwaad en alle clichés. Zo kinderlijk allemaal. Het is maar goed dat het blijkbaar gecanceld is, want de rek was er overduidelijk uit.

YAUA_tv

woensdag 11 augustus 2021