• 9.161.407 stemmen

Dirk Gently's Holistic Detective Agency - Seizoen 2 (2017)

Show titel: Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Afleveringen: 10

Speelduur: 6 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Max Landis

Met: Samuel Barnett, Elijah Wood en Hannah Marks

Datum van release: zaterdag 14 oktober 2017

Eerst uitgezonden op: BBC America (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Dankzij een bovennatuurlijke strafrechtelijk onderzoek ontsluieren de excentrische, amateuristische detective Dirk en zijn onwillige assistent Todd een ingewikkeld en gevaarlijk bovennatuurlijk mysterie. Todd gelooft dat het lot hen bij elkaar heeft gebracht en dat zij samen elke zaak op kunnen lossen. Dirk wordt op zijn beurt opgejaagd door de gevaarlijke huurmoordenaar Bart.

Afleveringen Seizoen 2 (2017)

1. 1. Space Rabbit

14 oktober 2017 (41 minuten)

Dirk ondergaat zinloze tests bij Blackwing. De zoektocht van Todd en Farah naar Dirk voert hen naar het afgelegen Bergsberg in Montana, waar Bart ook opduikt.

2. 2. Fans of Wet Circles

21 oktober 2017 (41 minuten)

Todd en Farah worden eindelijk herenigd met Dirk en verkennen samen met sheriff Hobbs een leegstaand huis. Suzie, een plaatselijke inwoonster, ontdekt onbenutte krachten.

3. 3. Two Broken Fingers

28 oktober 2017 (41 minuten)

Hobbs en zijn nieuwe gevangenen en vrienden onderzoeken een oude moord. Bart sluit zich aan bij de groep en gebeurtenissen in Wendimoor nemen een duistere wending.

4. 4. The House Within the House

4 november 2017 (42 minuten)

Amanda wordt naar Wendimoor gebracht, Dirk komt via een glijbaan in een bizarre versie van het Cardenas-huis terecht, en Farah probeert samen met Tina Suzie te vinden.

5. 5. Shapes and Colors

11 november 2017 (42 minuten)

Dirk, Todd, Farah en Tina komen een overlevend lid van de familie Cardenas tegen voordat ze naar een concert gaan. Amanda wordt onderwezen door een heks.

6. 6. Girl Power

18 november 2017 (42 minuten)

Dirk, Todd, Farag en Tina beseffen dat de antwoorden in Wendimoor moeten liggen, maar Amanda ziet een duistere toekomst, terwijl Suzie zich aansluit bij de Magiër.

7. 7. That Is Not Miami

25 november 2017 (40 minuten)

In Wendimoor begint Dirk aan zichzelf te twijfelen, ziet Todd Amanda terug en krijgt Suzie een kroon. Maar "er is een kans dat dit alles slechts een tekening is".

8. 8. Little Guy, Black Hair

2 december 2017 (41 minuten)

Ken wordt de facto leider van Blackwing, Farah en Tina sporen de Magiër op en Dirk roept de hulp in van de Ruige Drie om Todd en Amanda te redden van executie.

9. 9. Trouble Is Bad

9 december 2017 (40 minuten)

De oorlog verwoest Wendimoor en geliefden Panto en Silas proberen het bloedbad te stoppen, troepen vallen Blackwing binnen en de Magiër verandert bondgenoten in vijanden.

10. 10. Nice Jacket

16 december 2017 (41 minuten)

Dirk ontdekt de identiteit en locatie van 'de jongen' en probeert hem te redden, maar de zelfverklaarde koningin Suzie laat haar greep op Wendimoor niet verslappen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Cases solved with arguable efficiency.

Het tweede seizoen begint een aantal maanden na de gebeurtenissen aan het einde van het eerste seizoen. En dit keer heeft het geen tijd nodig en is het meteen vanaf het lekker vreemde begin raak. Dit keer worden een sprookje en real world situaties op een geweldige manier met elkaar verweven. De personages krijgen nog meer diepgang. Vooral Dirk, die aan zichzelf twijfelt, krijgt hier veel meer diepgang mee. Tevens worden er een aantal erg leuke nieuwe personages geïntroduceerd, met als beste personage Sheriff Sherlock Hobbs. Er gebeurt veel, dit seizoen is dan ook iets uitdagender dan het eerste. Je moet hier veel meer je hoofd er bij houden om niet heel erg in de war te raken. Dat chaotische is ook weer iets wat dit tweede seizoen erg leuk maakt. Dat en de variatie die er in zit. De fantasie wereld is erg mooi uitgewerkt en in de laatste scenes komt dat goed tot zijn recht. Maar ook in de echte wereld gebeurt er genoeg. Het slot is erg goed en doet je verlangen naar meer. Helaas vielen de kijkcijfers heel erg tegen en heeft men besloten de stekker er uit te trekken en niet verder te werken aan seizoen 3.

Jammer dat het hier op houd en er wordt gekozen om iets geheel eigenzinnig een halt toe te roepen omdat er net niet genoeg geld binnen komt.

avatar van donmarko22_mm

donmarko22_mm

Misschien nog wel leuker dan S01. Erg jammer dat het ophoudt reyon

avatar van MovieHolic

MovieHolic

• 2088 stemmen

Wederom erg gaaf!

Ik hoop dat iemand dit ooit weer nieuw leven in blaast!

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Seizoen 1 vond ik best leuk. Soms iets te chaotisch en druk. Maar het mysterie vond ik wel boeiend en de humor bij momenten zeker geslaagd. En Elijah Wood vind ik altijd wel een fijn acteur.

Maar dit tweede seizoen kost me enorm veel moeite om door te geraken. Flauwe humor, belachelijk verhaal, Dirk die de irritatiegrens vaker wel dan niet overschrijdt, belabberde kostuums en effecten,... Niet verwonderlijk dat Netflix de stekker er uit getrokken heeft.

avatar van flaphead

flaphead

Oef. Ik had na het uitzien van seizoen 1 niet meteen de neiging door te gaan naar seizoen 2 en dat zei op zich wel iets. Maar ja, dan staat dat te wachten in je watchlist en ga je er toch maar voor, want nu ken je de karakters nog. Het was een pittige zit. Ik heb meerdere gedurende het seizoen bedacht te stoppen, maar ik wil een serie wel afkijken als ik er eenmaal aan begonnen ben. Maar het ging met moeite, want oei, het werd steeds meer een kindersprookje waar alle volwassenheid uitgetrokken werd.

Vervelende karakters, houterig acteerwerk, zoveel over de top, idiote karakterkeuzes, plastic props, het switchen tussen domme humor en serieus dramatisch willen doen werkt steeds minder. En ik zou willen zeggen een flinterdun sprookjesverhaal, maar het wisselen tussen de werelden -en behorende weirdness- is juist iets wat me dan wel aantrok. Maar de kern is natuurlijk wel goedkoop, met het goed en kwaad en alle clichés. Zo kinderlijk allemaal.

Het is maar goed dat het blijkbaar gecanceld is, want de rek was er overduidelijk uit.