• 9.448.816 stemmen

Ontwikkeld door: Neil Forsyth

Met onder meer: Steve Coogan, Tom Burke en Hayley Squires

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 7 mei 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Legends

Terwijl de Britse overheid de strijd tegen drugssmokkel aan haar grenzen dreigt te verliezen, wordt er een uiterst geheime operatie opgezet. In plaats van getrainde spionnen in te zetten, worden gewone douanemedewerkers geselecteerd om undercover te gaan. Zij moeten volledig nieuwe identiteiten aannemen, zogenaamde "legends", om door te dringen tot de meest beruchte Britse drugskartels.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Legends

KevInception

maandag 11 mei 2026
Legends seizoen 1 Legends wist me echt te pakken: geloofwaardig gespeeld, spannend opgebouwd en gewoon lekker om weg te kijken. Het is zo’n serie waarbij je steeds denkt: oke vooruit, nog maar een aflevering dan. De acteerprestaties zijn sterk en geven het verhaal extra overtuigingskracht. Vooral de reis naar Pakistan (opgenomen in Turkije) was erg goed in beeld gebracht. Sfeervol, rauw en visueel indrukwekkend. De typisch Britse humor voelde soms wel wat geforceerd aan en haalde af en toe iets van de spanning weg, maar dat doet weinig af aan de kwaliteit van de serie als geheel.