• 9.455.984 stemmen

Legends - Seizoen 1 (2026)

Show titel: Legends

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Neil Forsyth

Met: Steve Coogan, Tom Burke en Hayley Squires

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 7 mei 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Legends

Terwijl de Britse overheid de strijd tegen drugssmokkel aan haar grenzen dreigt te verliezen, wordt er een uiterst geheime operatie opgezet. In plaats van getrainde spionnen in te zetten, worden gewone douanemedewerkers geselecteerd om undercover te gaan. Zij moeten volledig nieuwe identiteiten aannemen, zogenaamde "legends", om door te dringen tot de meest beruchte Britse drugskartels.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. 1. Could You Offer More?

7 mei 2026 (48 minuten)

Terwijl het aantal drugsdoden in Groot-Brittannië in de jaren 90 sterk stijgt, moet een doorgewinterde rechercheur een onervaren team rekruteren voor een riskante geheime missie.

2. 2. Alliance

7 mei 2026 (58 minuten)

De nieuwe douanebeambte Guy wordt op de proef gesteld en zijn dekmantel komt in gevaar. Het team in Liverpool onderzoekt een verdachte bakkerij.

3. 3. This Is Liverpool

7 mei 2026 (57 minuten)

Door een fragiele alliantie raakt Guy verwikkeld in een riskante smokkeloperatie. Ondertussen komen de legendes in Liverpool tijdens een observatie zwaar in de problemen.

4. 4. The War on Drugs

7 mei 2026 (56 minuten)

In beide bendes ontstaan scheuren door toenemende spanning en paranoia. Kate ruikt haar kans om Carters zwakke plek uit te buiten.

5. 5. Old Kings

7 mei 2026 (58 minuten)

Terwijl Kate een duister spoor van corruptie volgt, vertrekken Guy, Bailey en Don op een riskante buitenlandse missie voor een ontmoeting met een gevreesde drugsbaron.

6. 6. Legends Never Die

7 mei 2026 (1 uur en 14 minuten)

Door verraad, wantrouwen en ambitie lopen de hele missie en de legendes gevaar. Kunnen ze voorkomen dat de grootste lading heroïne ooit Groot-Brittannië bereikt?

avatar van badfans69

badfans69

Legends soundtrack | All songs featured in the Netflix drama | Radio Times - radiotimes.com

Episode 5 - Old Kings

A Forest - The Cure

Infinity - Guru Josh

Relaxing 80s hits.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Geweldige serie die nergens inkakt met een geweldige cast en een sublieme Tom Burke. Een dikke acht dus 4 * echte aanrader.

PS Zeeland...

avatar van KevInception

KevInception

Legends wist me echt te pakken: geloofwaardig gespeeld, spannend opgebouwd en gewoon lekker om weg te kijken. Het is zo’n serie waarbij je steeds denkt: oke vooruit, nog maar een aflevering dan. De acteerprestaties zijn sterk en geven het verhaal extra overtuigingskracht. Vooral de reis naar Pakistan (opgenomen in Turkije) was erg goed in beeld gebracht. Sfeervol, rauw en visueel indrukwekkend. De typisch Britse humor voelde soms wel wat geforceerd aan en haalde af en toe iets van de spanning weg, maar dat doet weinig af aan de kwaliteit van de serie als geheel.

avatar van Firecrest

Firecrest

Ik weet niet precies waarom, maar bij het kijken naar deze serie bleef mijn aandacht maar afdwalen. Misschien vanwege de nogal donker opgenomen groezelige beelden, de onaantrekkelijke cast en het maar matig geschreven script. Het lijkt allemaal maar niet van de grond te komen.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Ligt het aan mij of is het geluid in deze serie echt slecht? Ik heb de 1e aflevering om die reden na 10min alweer afgezet, kon er niet na luisteren. Dat slissende schelle stemgeluid. Echt een wereld van verschil met andere series/ films.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Hele goede serie!

Geloofwaardige rollen door de acteurs.

Goede verhaallijn.

Suspense houdt de aandacht vast.

Tussen alle streamingshit valt deze serie op. 4.5☆

avatar van Benszoon

Benszoon

Erg vermakelijk. Oké, series met een undercover-inslag in het criminele circuit zijn er veel. Verwacht daarom niks nieuws. Dit genre is een beetje zoals de kroket; er zijn veel verschillende soorten en over het algemeen best prima, sommige vallen tegen en sommige steken er bovenuit.

Deze goulash-kroket genaamd Legends steekt er wat mij betreft bovenuit. Al komt dat vooral door de prima cast en dan voornamelijk door Tom Burke als 'Bad Guy'.

Hoop op een seizoen twee of een spin-off van laatstgenoemde, die wist een heerlijk karakter te scheppen.

Minpuntje? Normaal denk ik bij series vaak dat het ook wel in twee of drie afleveringen minder had gekund.

Hier was het misschien beter geweest om het privéleven van Eddie (en een bepaalde nasleep) wat breder uit te meten én dat gedoe op zee minder af te raffelen. Idee was leuk, die uitwerking niet.

avatar van peterjames777

peterjames777

Netflix’ antwoord op Slow Horses.

Een beetje te conventioneel, het einde net iets te makkelijk en afgeraffeld maar het geheel is erg vermakelijk.

Heerlijk Brits, goede cast, top soundtrack en vooral ook gewoon erg spannend. Leuk om Coogan in een atypische rol te zien. De sterke bijrollen vallen ook op, van o.a. Eddie en Mylonas.

Als je houdt van Britse misdaadseries is dit een must see.

avatar van Toontje G

Toontje G

Een hele mooie en spannende serie met prima acteerwerk. Daar kan men in Nederland nog wel wat van leren. Klein minpuntje de overtocht van Zeeland naar de VK. Maar als dit het enige is een dikke 4,5 ster.

avatar van Suitehome

Suitehome

Legends - losjes gebaseerd op het non-fictieboek van Guy Stanton en Peter Walsh - is ontwikkeld door Neil Forsyth (The Gold, Guilt). Het vertelt het verhaal van de Engelse war on drugs in de jaren 80 en 90 ten tijde van premier Thatcher. Heerlijk Brits vakwerk ontvouwt zich in zes vlotte en afwisselende afleveringen. De reisjes in met name de laatste afleveringen halen misschien het tempo er uit, wat blijft is een puik undercoververhaal met drama, humor en goed acteerwerk. Voor de liefhebbers van Slow Horses en The Gold.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik was niet bekend met dit waargebeurde verhaal en vind dat vaak een pluspunt. Zo ook hier. Ik vond het bijzonder boeiend. Veelal toffe characters ook. De laatste aflevering vond ik helaas wat minder. Voelde een beetje afgeraffeld. Desondanks wel een aanrader deze serie een keer gezien te hebben.