• 9.369.886 stemmen

Ontwikkeld door: Jean-Baptiste Delafon

Met onder meer: Anamaria Vartolomei, Diane Kruger en Vincent Lacoste

Oorspronkelijke taal: Frans

Release datum: vrijdag 14 november 2025

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Merteuil

We volgen het verhaal van de jonge, straatarme wees Isabelle de Merteuil. Ze wordt in de val gelokt door de verraderlijke burggraaf van Valmont en zijn valse beloften. Verteerd door een verlangen naar wraak gebruikt ze verleiding om zich een weg te banen door de 18e-eeuwse Parijse high society en uit te groeien tot een vooraanstaande courtisane.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Merteuil

avatar van tbouwh

tbouwh

vrijdag 14 november 2025
Merteuil seizoen 1
Zeven jaar voor de bestorming van de Bastille schreef een Franse legergeneraal Les Liaisons dangereuses, een briefroman over de zeden en intriges van de aristocratie in en om Parijs. Bijna 250 jaar later inspireert dit scherpzinnige werk nog altijd, al ligt het voor de hand dat makers de thematiek door een eigentijdse bril benaderen. In het stomende kostuumdrama The Seduction steelt Anamaria Vartolomei de show als vrijzinnige vrouw in een toxische en gecorrumpeerde (mannen)wereld.
volledig