• 9.369.835 stemmen

Oorsprong: Ierland / Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Steve Thompson

Met onder meer: Leo Suter, Sofia Barclay en Daniel Mays

Release datum: donderdag 4 september 2025

Eerst uitgezonden op: BritBox (Verenigd Koninkrijk)

Plot Lynley

Tommy Lynley is een briljante rechercheur, maar een buitenstaander binnen de politie – simpelweg door zijn aristocratische opvoeding. Hij wordt gekoppeld aan Barbara Havers, een sergeant met een eigenzinnige houding en een arbeidersachtergrond. Zonder enige overeenkomst en tegen alle verwachtingen in, vormen Lynley en Havers, een duo dat niet bij elkaar past, een formidabel team, verbonden door hun verlangen naar gerechtigheid.

Meningen over Lynley

avatar van AniSter

AniSter

zaterdag 27 december 2025
Lynley seizoen 1 Ik neem aan dat er meerdere seizoenen volgen, want vier afleveringen in dit eerste seizoen is wel erg mager. De eerste aflevering vond ik erg matig, waardoor ik bijna afhaakte. Een van de oorzaken hiervoor kan het niveau van de eerdere serie zijn, The Inspector Lynley Mysteries (Serie, 2001 - 2008), omdat die hoog bij mij scoorde. De resterende drie afleveringen van dit eerste seizoen waren echter van zo'n niveau dat ik uitkijk naar een volgende seizoen. Prima misdaadverhalen met goed gevonden twists. De cast was ook prima, tot en met het ettertje van een hoofdcommissaris.