• 9.370.041 stemmen

Devil in Disguise: John Wayne Gacy (2025)

Drama / Misdaad | Miniserie

Show titel: Devil in Disguise: John Wayne Gacy

Genre: Drama / Misdaad

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 35 minuten

Ontwikkeld door: Patrick Macmanus

Met: Michael Chernus, Gabriel Luna en James Badge Dale

Datum van release: donderdag 16 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: Peacock (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk miniserie via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Devil in Disguise: John Wayne Gacy

Tussen 1972 en 1978 werden drieëndertig jonge mannen ontvoerd, vermoord en begraven in een kruipruimte onder het huis van hun moordenaar. En niemand wist het. Al die jaren niet. Waarom niet? Hij was charmant en grappig. Hij had een goede, typisch Amerikaanse baan. Hij was een leider in de gemeenschap. Hij bood zich zelfs aan om zieke kinderen te vermaken... verkleed als clown.

Afleveringen

1. 1. Ten Days

16 oktober 2025 (59 minuten)

2. 2. Johnny

16 oktober 2025 (58 minuten)

3. 3. Samuel and Randy

16 oktober 2025 (57 minuten)

4. 4. Billy

16 oktober 2025 (1 uur)

5. 5. Billy and Dale

16 oktober 2025 (47 minuten)

6. 6. Tim, John and Rob

16 oktober 2025 (1 uur)

7. 7. David

16 oktober 2025 (56 minuten)

8. 8. Jeffrey

16 oktober 2025 (58 minuten)

Alle Acteurs en Actrices

John Wayne Gacy

Det. Rafael Tovar

Chief of Detectives Joe Kozenczak

Lead Prosecutor Bill Kunkle

Elizabeth Piest

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Nog maar net met deze begonnen, maar weer ijzersterke serie over John Wayne Gacy, die uit 2022 op Netflix vond ik ook al geweldig, deze lijkt minstens zo goed. Hou wel erg van series en films over seriemoordenaars en psycho's.

avatar van clubsport

clubsport

Als kijker word je hier min of meer aan het lijntje gehouden met overdreven drama zijplotjes

Dat is iets waar je na 2 afleveringen al achterkomt, over Gacy zelf , zijn psyche , zijn methodes , hoe en waarom ? tja dat is blijkbaar totaal niet belangrijk .

TO CATCH A KILLER , de brilliante versie met Brian dennehy als Gacy is superieur aan deze serie met name omdat Dennehy zo,n enge Gacy wist neer te zetten .

Die film duurde 3 uur en wist de spanning op een sterke manier op te bouwen tot aan Gacy's arrestatie , deze serie doet hetzelfde maar dan in een uur gepropt zonder spanning , te gehaast en met een acteur die niet overtuigd als Gacy .

Als dan aflevering 2 begint , begint ook het aan het lijntje houden , in plaats van Gacy uit te diepen en de gebeurtenissen te tonen krijgen we drama van de slachtoffers te zien die niks met Gacy zelf te maken hebben , natuurlijk het verplichte zoon conflict die gay is maar het niet aan zijn ouders kan vertellen , dit is al jarenlang zo'n cliche' irritant zijplot geworden en je zit als kijker niet te wachten op dit soort drama. je wilt weten wat gacy drijft waarom hij het doet , of in ieder geval iets maar de makers weigeren het onderwerp te behandelen , en dat terwijl de serie over Gacy gaat en zijn naam draagt maar tergelijkertijd dus ook weer niet , dat is eigenlijk misleidend .

avatar van scorsese

clubsport schreef:

mee eens. desondanks vond ik het nog wel een prima serie.

avatar van clubsport

clubsport

scorsese schreef:

mee eens. desondanks vond ik het nog wel een prima serie.

kan zijn , de serie had zijn zeer matige maar ook aardige momenten , waar ik veel meer moeite mee heb is het feit dat de naam Gacy word gebruikt om kijkers te lokken om ze vervolgens het bos in te sturen met overbodige verhaal lijnen die behoorlijk genre afwijkend zijn of niks toevoegen .

ik heb wat docu's over Gacy gezien , daar zat veel info in over zijn vroegere leven , veel materiaal dat gebruikt had kunnen worden in deze lange mini serie maar hier volledig word genegeerd , het leek wel alsof de makers de naam Gacy graag wilden gebruiken maar verder zo min mogelijk over hem wilden vertellen , sterker nog als je To catch a killer hebt gezien dan weet je net zoveel over Gacy als als het zien na deze serie die notabene 3 keer zo lang duurt .

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Best wel een aardige mini serie. De eerste paar afleveringen waren wel oke, maar zeker de laatste 2 waren een beetje overbodig. Ik vond het allemaal te langdradig worden. Ze hadden er beter 2 afleveringen minder van gemaakt en de andere wat spannender gemaakt. Maar opzich wel leuk om gezien te hebben.