• 9.370.978 stemmen

The Stanford Prison Experiment: Unlocking the Truth (2024)

Documentaire | Miniserie

Show titel: The Stanford Prison Experiment: Unlocking the Truth

Genre: Documentaire

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Alex Braverman, Cristina Costantini, Darren Foster, Jennifer Wood, Josh Cole, Juliette Eisner en Krista Manis

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 13 november 2024

Eerst uitgezonden op: National Geographic (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Stanford Prison Experiment: Unlocking the Truth

Een blik op een van de meest beruchte psychologische studies uit de geschiedenis. Via de persoonlijke verslagen van de oorspronkelijke gevangenen en bewakers, van wie velen voor het eerst voor de camera spreken. Hun verhalen ontrafelen een verhaal dat de motieven van de verantwoordelijke man, Dr. Philip Zimbardo, ondervraagt, terwijl ze grotere vragen over de menselijke natuur en de kracht van perspectief onderzoeken.

Afleveringen

1. 1. The Hallway

13 november 2024 (45 minuten)

Introductie van een van de meest beruchte psychologische experimenten uit de geschiedenis, maar dan met een twist. De gevangenen en bewakers die aan de studie deelnemen, nemen plaats voor de camera om nooit eerder gehoorde details te onthullen van een gebeurtenis die ons begrip van de menselijke natuur en goed versus kwaad de afgelopen 50 jaar heeft gevormd. Samen volgen ze de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de zes noodlottige dagen in 1971.

2. 2. The Unraveling

13 november 2024 (45 minuten)

Wat als we je zouden vertellen dat het Stanford Prison Experiment niet is wat het lijkt? De deelnemers onthullen nieuwe perspectieven rondom wat er gebeurde in de noodlottige gang, en stellen de lang gekoesterde beweringen van Dr. Zimbardo ter discussie. Een onverschrokken Franse onderzoeker beweert dat het 50 jaar oude verhaal vol zit met inconsistenties. Ondertussen onthullen de filmmakers hun eigen verteltechnieken.

3. 3. A Beautiful Lie

13 november 2024 (45 minuten)

In een cruciaal interview neemt Dr. Zimbardo plaats voor de camera en verdedigt zijn experiment en de lessen die het oplevert. Ondertussen vindt er een onverwachte en opwindende hereniging plaats die nieuwe lagen van het verhaal blootlegt. Dit is geen verhaal over een ontkracht experiment, maar eerder een verhaal over de kracht van perspectief en mythevorming.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.