• 9.370.364 stemmen

Speelduur: 5 uur en 57 minuten

Ontwikkeld door: Alma Har'el

Met: Natalie Portman, Moses Ingram en Y'lan Noel

Datum van release: vrijdag 19 juli 2024

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lady in the Lake

Baltimore, de jaren 60. Door de onopgeloste moord van de elfjarige Tessie Fine wordt huisvrouw en moeder Maddie Schwartz gedwongen om haar leven opnieuw uit te vinden als onderzoeksjournaliste. Dit zet haar op een ramkoers met Cleo Sherwood. Zij is een hardwerkende vrouw die jongleert met het moederschap, verschillende banen en een gepassioneerde toewijding aan het bevorderen van de zwarte gemeenschap.

Afleveringen

1. 1. Did You Know Seahorses Are Fish?

19 juli 2024 (54 minuten)

De verdwijning van Tessie Durst slaat in als een bom in Baltimore. Cleo en Maddie maken levensveranderende keuzes. Maddie vindt waar ze voor vreesde.

2. 2. It Has to Do with the Search for the Marvelous.

19 juli 2024 (53 minuten)

Maddie toont interesse in de zaak-Durst en slaat een nieuwe weg in. Cleo's werk voor Shell wordt gevaarlijk.

3. 3. I Was the First to See Her Dead. You Were the Last to See Her Alive.

26 juli 2024 (53 minuten)

Geschokt van wat ze heeft laten gebeuren, bedenkt Cleo een plan om buiten gevaar te blijven. Maddie gooit zichzelf in het onderzoek naar Durst.

4. 4. Innocence Leaves When You Discover Cruelty. First in Others, Then in Yourself.

2 augustus 2024 (51 minuten)

Maddie scoort een groot interview, maar wordt niet gewaardeerd bij The Star. Cleo brengt haar plan ten uitvoer terwijl Shell verontrustende info krijgt.

5. 5. Every Time Someone Turns Up Dead in That Lake, It Does Seem to Lead to You.

9 augustus 2024 (47 minuten)

Cleo's lichaam wordt gevonden. Maddies obsessie met Cleo groeit en ze beseft dat hun wegen elkaar een keer gekruist hebben.

6. 6. I Know Who Killed Cleo Johnson

16 augustus 2024 (44 minuten)

Arrestaties worden gemaakt, bekentenissen afgelegd en verbanden gelegd als Maddie Cleo's moord begint te ontrafelen.

7. 7. My Story

23 augustus 2024 (55 minuten)

Het wordt Maddie niet makkelijk gemaakt haar verhaal over Cleo aan de man te brengen.

avatar van NERD

NERD

Wat een tegenvaller. Had hoge verwachtingen aangezien de jaren 60 en murder mystery beiden tot mijn favoriete onderwerpen horen. Maar dit is traag, saai en rommelig. Ook de karakters spraken mij totaal niet aan.

avatar van Suitehome

Suitehome

Lady in the Lake is een ambitieuze en grimmige serie noir met in de hoofdrol Natalie Portman (als Maddie Schwartz). Portman maakt hier haar volwaardige seriedebuut. De tweede verhaallijn draait om Cleo Johnson (Moses Ingram), een vrouw die de boekhouding doet voor een gewiekste maffiabaas in het Baltimore van de jaren zestig. Lady in the Lake beweegt zich tussen misdaadthriller en sociaal-kritisch drama. Zoals Apple Original Series bekend staan is ook Lady in the Lake geen oppervlakkige serie, maar een diepgravende en complexe zoektocht naar bevrijding.

Thematisch snijdt het zevendelige Lady in the Lake veel thema's aan. We kijken naar een crime mystery, een historisch drama en een whodunnit. We zien racisme, misogynie, antisemitisme, emancipatie en de prijs die vrouwen betalen voor hun dromen. Ondanks de hoge productiewaarden, de uitstekende cast en het goede maar gewaagde scenario - naar het boek van Laura Lippman - valt Lady in the Lake toch een beetje tegen. De vele nevenpersonages maken de serie in de eerste afleveringen rommelig. Onwillekeurig moest ik denken aan The Underground Railroad; ook Lady in the Lake gaat bijna ten onder aan de gitzwarte sfeer die er hangt. Ook letterlijk, omdat het overgrote deel van Lady in the Lake zich afspeelt in donkere steegjes, bedompte nachtclubs en claustrofobische woonruimten. Een soms verwarrende ervaring; als een koortsdroom waar je maar niet uit ontwaakt.

avatar van joshua1988

joshua1988

Voor mij toch een aangename serie. Commentaren zoals hiervoor die je vooraf zou lezen, temperen je kijkplezier. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. De cast is zonder meer OK, het verhaal meeslepend, vaak aangrijpend maar ook pittig. Een ontnuchterende inkijk ook hoe cynisch joodse mensen Thanksgiving kunnen vieren.De meeste mannelijke rollen getuigen van een minachtende en intimiderende houding jegens de vrouwelijke karakters, en nog erger als het om vrouwen met een donkere huidskleur gaat. En als blanke agent kon je toen helemaal de baas spelen. Baltimore anno 1965 hebben we het dan over. Een ontluisterende weergave van de meest irritante manier van samenleven. Die groezelige en ondenkbare sfeer is goed weergegeven. Hoe verder je in de serie terechtkomt, hoe fascinerender het wordt. En als thriller voldoet de serie zeer zeker. Dus hou vol in het begin en krom je rug verderop -;) Ben reuze benieuwd hoe anderen hier de serie hebben beleefd.

Minpunt hier waar het merendeel van de aandacht en dus reviews uitgaat naar films.