• 9.370.192 stemmen

Ontwikkeld door: Leslye Headland

Met onder meer: Amandla Stenberg, Lee Jung-jae en Manny Jacinto

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 4 juni 2024

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Acolyte

The Acolyte speelt zich af aan het einde van het High Republic-tijdperk in een wereld, ongeveer 100 jaar vóór Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Een voormalige Padawan herenigt zich met haar Jedi-meester om een reeks misdaden te onderzoeken. Ze wordt echter geconfronteerd met krachten die nog onheilspellender zijn dan ze ooit had verwacht.

Meningen over The Acolyte

avatar van Arneaux

Arneaux

maandag 26 augustus 2024
The Acolyte seizoen 1 Om een of andere vage reden hangt er enorm veel negativiteit rondom deze serie, overal boze mensen. En ik heb echt geen idee waar die boosheid vandaan komt. Vond het een prima serie. Acteerwerk niet altijd van hoog niveau, net als de dialogen, maar bovengemiddeld goede lightsaber gevechten en een goede en veelbelovende bad guy. Vond het juist ook leuk om wat te leren over de jedi: ze lijken nog niet 100% alleen maar goed en foutloos, en zijn zoekend naar de invloed van The Force. Dat gele met die gele lichtzwaarden was een goede vondst. Ook de bad guy is slecht, maar nog niet het pure kwaad. Prima lightsaber ook. En volgens goed gebruik een leuke nieuwe robot en een paar schattige wezentjes in beeld. Al met sl niet briljant, wel vermakelijk en interessant. Jammer dat seizoen 2 er blijkbaar niet komt. En jammer van al die negativiteit.
avatar van movie freak84

movie freak84

zondag 7 juli 2024
The Acolyte seizoen 1 Ik ben blij dat ik hem ondanks de lage cijfers toch gewoon heb opgezet. Mischien wel de slechtste serie van de star war reeks maar ik vond het nog steeds een voldoende. Wel krap moet ik eerlijk toegeven. Het begin vond ik wel erg slap en niet best geacteerd en had al bijna zoiets van , ik snap wel dat die een laag cijfer krijgt. Maar naar mate de serie vordert vond ik hem eigenlijk steeds beter worden. Hoe mae gespeeld word vind ik niet geweldig en die groene she hulk jedi slaat ook egt nergens op. Maar voor de rest vond ik hem wel oke.

MindlessAssassin_tv

woensdag 17 juli 2024
The Acolyte seizoen 1 Disney blijft me écht verbazen met hun onkunde en achteloosheid. Ze hebben een goudmijn, maar weigeren toch oor te geven aan de meeste giftige fanbase op aarde. Misschien ook wel uit statement en koppigheid, wie zal het zeggen? Goed, dit was wederom huilen met de pet op. Na jaren en vele smeekbedes hebben we eindelijk een ander verhaal gekregen dan de Skywalker saga, om vervolgens eigenlijk, een exact zelfde narratief te vertellen als de Skywalker saga?! Om vervolgens op miraculeuze wijze zelfs extra plotholes in de Skywalker saga te creëren, door personages en force taferelen uit te voeren wat volgens de lore in de voorgaande films helemaal niet kan. Echt, hoe weinig energie steek je als schrijver erin om wéér een soort uitverkorene personage/‘s, te creëren dat is gemaakt door de force, net als Anakin Skywalker. Dit is toch luiigheid van de hoogste graad? Alleen om die reden heeft deze serie en het nieuwe universum van Disney, al wederom gefaald. Buiten het feit, dat het acteerwerk bijzonder ondermaats is. Het narratief nog voorspelbaarder is, dan een Dora aflevering en dialogen die bijna net zo tenenkrommend zijn als die van George Lucas… Is het dan een en al ellende? Nee, ik vond de bad Guy best interessant en de choreografie erg sterk. Wat dat betreft haalt het wel weer het choreografie niveau van de prequels en dat is zeker een pluspunt. Alleen daarbij houdt het ook op. Ik zeg: ook hier geen vervolg aan geven en het weer opnieuw proberen Disney

Asha0000_tv

vrijdag 14 juni 2024
The Acolyte seizoen 1 ik zag uit naar de nieuwe serie. Zeker naar Ashoka. Ben gestopt na 2 afleveringen. Ik heb thuis een high end home cinema en daarop was Ashoka bijvoorbeeld qua beeld zeer goed. The Acolyte echter is een stuk slechter qua beeldkwaliteit. Veel grain relatief wazig beeld geen impact. Ik heb geprobeerd uit te vinden of er misschien andere camera's zijn gebruikt maar het is niet te vinden. Ook niet op IMDB.com. Jammer van al die inspanningen.