• 9.377.395 stemmen

Damages - Seizoen 5 (2012)

Show titel: Damages

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Glenn Kessler, Todd A. Kessler en Daniel Zelman

Met: Glenn Close, Ryan Phillippe en Rose Byrne

Datum van release: woensdag 11 juli 2012

Eerst uitgezonden op: Audience (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Damages

Damages volgt het leven van Ellen Parsons, een pas afgestudeerde briljante en ambitieuze advocate die gaat werken voor Patty Hewes, een keiharde tante die aan de top van de New Yorkse advocatenwereld staat. Ellen wordt meteen toegewezen aan de belangrijkste zaak van het kantoor: de gezamenlijke rechtszaak van 5000 ex-werknemers tegen de CEO van hun bedrijf Arthur Frobisher. Terwijl Patty het gevecht aangaat met Frobisher en zijn advocaat leert Ellen wat nodig is om te winnen, koste wat het kost en dat niet enkel fortuinen maar ook levens op het spel staan.

Afleveringen Seizoen 5 (2012)

1. 1. You Want to End This Once and for All?

11 juli 2012 (53 minuten)

Ellen is haar eigen bedrijf begonnen en Patty gaat op zoek naar een belangrijke zaak om naam voor haarzelf te maken. Een zaak omtrent een klokkenluider zorgt ervoor dat beide dames tegenover elkaar komen te staan in de rechtszaal.

2. 2. Have You Met the Eel Yet?

18 juli 2012 (47 minuten)

Een hacker claimt dat hij essentiële informatie heeft over het lek bij Princefield. Een voormalige collega van Patty biedt nu haar diensten aan bij het bedrijf van Ellen.

3. 3. Failure Is Failure

25 juli 2012 (58 minuten)

Ellen ontdekt onvolkomenheden en inconsistenties in het verhaal dat McClaren ophangt. Daarnaast heeft de moeder van Ellen hulp nodig en ze schakelt haar dochter in.

4. 4. I Love You, Mommy

1 augustus 2012 (52 minuten)

Patty en Ellen gaat op zoek naar de bron van het lek bij Princefield. De dames staan echter nog steeds recht tegenover elkaar en Patty neemt het tegen Ellen op in de media.

5. 5. There's Something Wrong with Me

8 augustus 2012 (47 minuten)

Iemand uit het verleden van McClaren komt plotseling opdagen met de nodige informatie over het privéleven van McClaren. Patty gaat ondertussen de confrontatie aan.

6. 6. I Need to Win

15 augustus 2012 (52 minuten)

Ellen blijft last hebben van terugkerende nachtmerries over haar overleden verloofde. Wanneer ze ook last krijgt van visioenen over een huurmoordenaar die in het verleden achter haar aan zat, wordt het tijd om het rustig aan te doen aldus haar traumapsycholoog.

7. 7. The Storm's Moving In

22 augustus 2012 (57 minuten)

Er raast een sneeuwstorm voorbij waardoor zowel Patty als Ellen geen kant op kunnen. McClaren ontdekt ondertussen een zeer belangrijke schakel in het schandaal.

8. 8. I'm Afraid of What I'll Find

29 augustus 2012 (55 minuten)

Ellen begint langzaam maar zeker de puzzelstukjes te verbinden en achter de waarheid te komen wie haar aanvaller geweest is. Chris Sanchez benadert McClaren met informatie.

9. 9. I Like Your Chair

5 september 2012 (53 minuten)

Het nieuwste lek bij McClaren zorgt ervoor dat Ellen volop in de spotlights komt te staan. De spanningen tussen McClaren en Rutger Simon lopen ondertussen hoog op.

10. 10. But You Don't Do That Anymore

12 september 2012 (1 uur en 10 minuten)

Patty en Ellen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in de rechtszaal. De choquerende resultaten zullen hun leven voor eens en altijd veranderen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Voor een serie die te maken heeft gehad met budget cuts en onzekerheid of het door zou gaan, hebben we dan toch een waardige afsluiting gekregen. Het is zoals een laatste seizoen zijn moet: losse eindjes worden afgerond en de zorgvuldig opgebouwde conflicten komen tot een keiharde conclusie. Wat Damages voor mij vijf seizoenen aantrekkelijk heeft gemaakt is dat elk seizoen een nieuwe topcast heeft die het draagt. Hier is Ryan Phillipe zeer innemend als de soort knappe Julian Assange met zijn eigen organisatie. Maar uiteindelijk is de spanning tussen Glenn Close en Rose Byrne ook hier weer het hart van de serie. Misschien niet zo spannend en verrassend als het eerste seizoen ooit was, maar ze hebben het in ieder geval bevredigend af kunnen sluiten. Dat laatste shot ging bij mij in ieder geval door merg en been.

avatar van Boenga

Boenga

Zoals Donkerwoud schrijft: prima afsluiter, die wat mij betreft niet moet onderdoen voor het eerste seizoen. Prima opgebouwd, lekker spannend en meeslepend; het is dat ik geen tijd heb om te bingewatchen, anders zou ik dat hier zeker gedaan hebben.

Een grote pluim voor Glenn Close, die in deze serie heel sterk in de rol zit van een intelligent maar ijskoud, harteloos, en extreem narcistisch personage.

Héél mooi hoe in de slotscene getoond wordt hoe zij naar Ellen en de hele stand van zaken kijkt.

Seizoen 4 was overbodig, maar verder vind ik Damages in zijn genre zeker een aanrader, en het verbaast me dat er zo weinig naar gekeken / op gestemd is.

3 keer 4, één keer 3,5, en één keer 3; maar in het totaalplaatje zou ik deze reeks toch 4 sterren geven.