• 9.377.861 stemmen

Bargoens - Seizoen 1 (2017)

- Nog geen stemmen

Show titel: Bargoens

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur

Met: Eric Goens

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 29 augustus 2017

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bargoens

Acht boeiende figuren, acht unieke verhalen, één gemeenschappelijke inzet. Dat is Bargoens. Deze documentairereeks volgt acht fascinerende mensen die uit totaal verschillende werelden komen, maar wel allemaal vechten. Ze doen dit voor erkenning, voor hun vrijheid, tegen een ogenschijnlijk onoverwinnelijke vijand. Ze zijn aan de kant gezet door de maatschappij, omdat ze afwijken van de gangbare opvattingen, omwille van een ziekte, een overtuiging, of een foute keuze. Ze spreken een taal die niemand begrijpt, of wil begrijpen, maar ze zijn vastbesloten om niet op te geven.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. Aflevering 1

29 augustus 2017 (45 minuten)

Alain vecht voor zijn poolbasis. Peter moet leven met vreselijke clusterhoofdpijn. Stijn en Sven zitten een zware straf uit in de gevangenis. Het zijn vier excentrieke figuren uit totaal verschillende werelden, maar tegelijk delen ze een gemeenschappelijke inzet: ze vechten.

2. Aflevering 2

5 september 2017 (45 minuten)

We volgen Pierre in zijn strijd tegen het verdriet en de eenzaamheid. Eric beklimt met Alain zijn favoriete berg op Antartica. Stijn en Sven blikken terug op wat er misliep. Peter gaat naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken, maar zijn hoop is klein. Bovendien maken we kennis met Kevin Oris, topspits bij Kyoto Sanga Japan.

3. Aflevering 3

12 september 2017 (45 minuten)

We leren Lieven en Barbara kennen. Zij zitten in een gerechtelijke procedure omtrent de adoptie van hun Poolse zoon. Eric gaat mee op expeditie met Alain, maar of ze op hun eindpunt geraken is door barre weersomstandigheden nog niet zeker. Stijn en Sven mogen een kijkje gaan nemen in hun woning. Kevin speelt zijn eerste wedstrijden bij Kyoto Sanga. Pieter klimt stilaan uit het diepe dal.

4. Aflevering 4

19 september 2017 (45 minuten)

Stijn heeft penitentiair verlof om te solliciteren. Peter is in Frankrijk om te voelen of het warmere klimaat beterschap biedt. Kevin en zijn gezin vergaat het goed in hun nieuwe omgeving in Kyoto. Lieven heeft een kerstpakket van de Poolse ambassade gekregen en dat maakt hem meer bezorgd dan blij. Alain moet noodgedwongen de expeditie afbreken en dat zint hem niet.

5. Aflevering 5

26 september 2017 (45 minuten)

Eric maakt kennis met Stan, een Vlaamse kluizenaar die leeft in de Oostenrijkse Alpen; een bijzondere man met een bijzonder verhaal en levensvisie. Stijn en Sven leven stilaan toe naar hun vrijlating. De laatste Pieter Aspe is een feit; het script kan naar de drukker. Lieven en zijn echtgenote gaan naar de Brusselse rechtbank om hun juridische strijd verder te zetten in de hoop dat hun adoptiezoon bij hen mag blijven.

6. Aflevering 6

3 oktober 2017 (45 minuten)

Stijn en Sven lopen de marathon die het symbolische einde van hun ontwenningstraject inluidt. Stan geniet van zijn kluizenaarsleven, terwijl Kevin toch gefrustreerd is in Kyoto ondanks het prille gezinsgeluk. Peter is nog in Benidorm, maar ook daar blijft hij vechten tegen de pijn.

7. Aflevering 7

17 oktober 2017 (45 minuten)

Alain Hubert heeft een akkoord bereikt met de Belgische regering. Voor de verzamelde pers lichten hij en de staatssecretaris Zuhal Demir dit akkoord toe. Pierre verzet zijn gedachten in Italië samen met zijn dochter en kleindochter. Lieven zet zijn adoptiestrijd verder. Kevin blikt terug naar hoe het allemaal begon, en Eric raakt de gevoelige snaar van Stijn.

8. Aflevering 8

24 oktober 2017 (45 minuten)

Eric gaat ter afsluiting nog eens bij iedereen langs om te horen hoe het hen en hun gevecht vergaat, nadat hij hen maandenlang gevolgd heeft.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.