• 9.376.876 stemmen

Falcon Crest - Seizoen 9 (1989-1990)

Show titel: Falcon Crest

Afleveringen: 22

Speelduur: 18 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Earl Hamner, Jr.

Met: Jane Wyman, David Selby en Lorenzo Lamas

Datum van release: vrijdag 29 september 1989

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Falcon Crest

Amerikaanse serie over de wijngaard Falcon Crest, gelegen ten noorden van San Francisco. De serie draait om de rivaliserende families Channing en Gioberti, beide wijnmagnaten. We maken kennis met Angela Channing, de heerszuchtige en corrupte eigenaresse van verschillende wijngaarden in Falcon Crest. Haar tegenpool is de brave Chase Gioberti, die door een erfenis in het bezit komt van een aantal wijngaarden in Falcon Crest. Al snel komt het tot bittere botsingen tussen de intrigante Angela en de goedmoedige Chase.

Afleveringen Seizoen 9 (1989-1990)

1. 1. The Price of Freedom

29 september 1989 (50 minuten)

Terwijl Angela zich voorbereidt op haar reis naar Griekenland, laat ze haar kleinzoon Lance de leiding nemen onder de strikte supervisie van haar betrouwbare voorman, Frank Agretti.

2. 2. Charley

6 oktober 1989 (50 minuten)

Emma's oude vriend Charley arriveert net op tijd voor de begrafenis van Maggie. Michael Sharpe wreekt zich op Richard door Richards kinderen uit de ouderlijke macht te zetten.

3. 3. Flesh and Blood

13 oktober 1989 (50 minuten)

Nadat ze bewusteloos is geraakt, wordt Angela snel naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in een coma raakt. Lance heeft het moeilijk om Falcon Crest te beheren zonder Angela, vooral wanneer zakenpartners erop staan ​​om met Angela te onderhandelen, maar gelukkig kan Pilar Lance helpen met hun distributeur, Ned Vogel.

4. 4. Payback

20 oktober 1989 (50 minuten)

Aangemoedigd door zijn schoonzus, Genele Erickson, gaat Frank Agretti naar de bank met de volmacht die Angela hem had gegeven en neemt de macht over van Falcon Crest.

5. 5. Soul Sacrifice

3 november 1989 (50 minuten)

Vanwege Richards getuigenis heeft de S.E.C. Michael Sharpe de grootste boete in de geschiedenis gegeven. Charley is opgelucht om te horen dat Emma's man zelfmoord heeft gepleegd.

6. 6. God of the Grape

10 november 1989 (50 minuten)

Charley huurt zijn broer Ian en zijn jonge kinderlijke vrouw Sidney in om het wijnbedrijf te helpen runnen. Na het redden van zijn kinderen komt Richard erachter dat ze Lauren leuk vinden.

7. 7. Doctor Dollars

17 november 1989 (50 minuten)

Nadat Sydney haar man trotseert en vriendschap sluit met Emma, ​​slaat Ian haar. Om zich te ontdoen van Lance laat Charley een ​​videoband zien van Pilars contact met Ned Vogel.

8. 8. Luck Wave

1 december 1989 (50 minuten)

Michael Sharpe overtuigt Ian en Charley om Falcon Crest aan hem te verkopen, maar Emma trekt zich terug. Lance raakt verwikkeld in een dodelijk spelletje Russische roulette met schorpioenen.

9. 9. Merry Christmas, Charley

8 december 1989 (50 minuten)

Charley houdt de druk op Emma om aan Sharpe te verkopen. Richard laat Lauren weten hoeveel ze voor hem betekent.

10. 10. Danny

15 december 1989 (50 minuten)

Met een schotwond in de borst verdwijnt Charley van Falcon Crest. Omdat Chris Agretti ontbreekt, maakt Sydney zich zorgen dat Ian en Charley hem misschien hebben vermoord.

11. 11. Time Bomb

5 januari 1990 (50 minuten)

Als vergoeding voor de samenwerking van Jace Sampson bij de overname van Falcon Crest door Sharpe, spreekt Richard Jace uit om een ​​investering te doen waarna Jace al zijn geld verliest.

12. 12. Madness Descending

12 januari 1990 (50 minuten)

Sharpe is ontstemd als Lauren na haar beproeving bij Walker bij Richard intrekt. Sharpe probeert op te treden als een zakelijke mentor voor Danny.

13. 13. Four Women

19 januari 1990 (50 minuten)

Wanneer Danny Sydney uitnodigt voor een romantische nacht op het jacht van zijn vader, manoeuvreert Sydney om Lance en Pilar samen op de boot te zetten. Wanneer Sharpe gevoelige informatie over Richards zakelijke transacties gebruikt, verdient hij $300.000.000 en verliest Richard $52.000.000.

14. 14. Brotherly Love

2 februari 1990 (50 minuten)

Danny vecht tegen de pogingen van Sharpe om zijn leven te beheersen en hem te laten breken met Sydney. Wanneer Richard via Pilar erachter komt dat Genele verantwoordelijk was voor het verraden van zijn bedrijfsgeheimen aan Sharpe, gooit hij Genele naar buiten en probeert hij zich te verzoenen met Lauren.

15. 15. Finding Lauren

16 februari 1990 (50 minuten)

Sharpe probeert Danny te overtuigen om Sydney te laten vallen, die wil dat Falcon Crest in handen komt van de Channings. Wanneer Lauren terugkeert naar Richard en de jongens, heeft ze te maken met de voortdurende obsessie van Richard met zijn overleden vrouw Maggie.

16. 16. Walking Money

23 februari 1990 (50 minuten)

Lance, Pilar en Danny geloven dat de zaken eindelijk voor het wijnhuis draaien. Genele moet zwijggeld betalen aan een getuige, maar Richard heeft besloten al het geld te houden als wraak voor Genele's bedrog in het verleden.

17. 17. Vigil

9 maart 1990 (50 minuten)

Danny heeft een ernstige hoofdwond als gevolg van de crash van de auto van Sydney, waarmee Sharpe had geknoeid . Alert op de betrokkenheid van Richard en Lance, stuurt Sharpe zijn chauffeur Nick om te zorgen voor Sacco.

18. 18. Dark Streets

16 maart 1990 (50 minuten)

Lauren probeert Anne over te halen zich te verzoenen met Sharpe. Pilar vermomt zich als een dakloze vrouw om het vertrouwen te winnen van Sacco's vriendin, die Pilar naar Sacco leidt.

19. 19. Crimes of the Past

27 april 1990 (50 minuten)

Richard weet dat Sharpe achter de sabotage zat die zijn zoon Danny bijna heeft gedood. Nadat Anne ermee instemt haar huwelijk met Sharpe een tweede kans te geven, verandert ze van gedachten.

20. 20. The Return

4 mei 1990 (50 minuten)

Sharpe vertelt iedereen dat zijn gehate rivaal Richard de vader van Danny is. Wanneer Richard Angela informeert dat ze geen wettelijke claim heeft op het wijnhuis, doet Angela alsof ze toegeeft, maar ze is in het geheim van plan Richards huwelijk met Lauren te blokkeren met de hulp van Michael Sharpe.

21. 21. Danny's Song

11 mei 1990 (50 minuten)

Nadat Danny ontdekt dat Richard zijn vader is, gaat hij naar Sharpe om hem te vertellen dat het er niet toe doet. Omdat Danny geen baan heeft en nergens kan wonen, nodigt Lauren hem uit om bij haar en Richard te wonen, maar Richard wil niets met Danny te maken hebben.

22. 22. Home Again

18 mei 1990 (50 minuten)

Terwijl Richard en Lauren genieten van hun bruiloft in de wijnmakerij, stemt Richard ermee in om Falcon Crest terug te verkopen aan Angela op voorwaarde dat de helft naar zijn zoons gaat in het geval van haar overlijden.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Ach ja, Falcon Crest nog zo een serie uit mijn kindertijd. al moet ik zeggen dat ik me geen 1 aflevering kan herinneren. Sterker nog ik weet de Theme songs niet eens meer zonder you tube te raadplegen.

avatar van Esteban

Esteban

Het kleine broertje / zusje van Dynasty en bovenal Dallas. Eigenlijk best grappig hoe die allemaal exact dezelfde opzet hadden. Ook Santa Barbara bijvoorbeeld. Telkens opnieuw ... Een rijke familie vecht om de opvolging en tegen hun rivalen. Een groots domein met gigantische sjieke villa is steeds de belangrijkste setting.

Mijn moeder keek naar al deze varianten. Tot Australische reeksen als The Flying Doctors of Home and Away het overnamen qua populariteit en Amerikaanse reeksen als Beverly Hills 90210 en (spin-off) Melrose Place de aandacht opeisten.