• 9.376.798 stemmen

De Poppenkraam - Seizoen 1 (1980-1981)

Show titel: De Poppenkraam

Afleveringen: 7

Speelduur: 3 uur en 04 minuten

Met: Connie Neefs, Jaap Stobbe en Marlous Fluitsma

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 29 oktober 1980

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Poppenkraam

In deze sprookjesachtige serie over een speelgoedwinkel wonen Hugo en Henriëtte, twee poppen die echt kunnen bewegen en praten, in de Poppenkraam. Door speciale groeisnoepjes zijn ze echte mensen geworden. Ze praten, denken, eten en drinken en zijn erg nieuwsgierig. De baas van de winkel schrikt zich een hoedje als de twee poppen net zo groot als mensen zijn geworden. Omdat hij op vakantie gaat vindt hij het geen probleem: de poppen kunnen op de winkel passen.

Afleveringen Seizoen 1 (1980-1981)

1. 1. De Wijde Wereld in

29 oktober 1980 (28 minuten)

Twee poppen, Hugo en Henriëtte, vinden een toverdoos met snoepjes. Zij kunnen de verleiding niet weerstaan om ervan te proeven. Het blijken groeisnoepjes te zijn en de baas van de winkel schrikt zich een hoedje als de twee poppen net zo groot als mensen zijn geworden.

2. 2. Een Pop Heeft Ook Gevoel

3 december 1980 (27 minuten)

Hugo en Henriëtte leren verkeersregels. De baas van de winkel is erg bezorgd over zijn twee poppen. Zwarte Piet komt langs met een boodschappenlijst met benodigd speelgoed voor Sinterklaas.

3. 3. Ruzie Maken Is Dom

7 januari 1981 (29 minuten)

Hugo en Henriëtte passen op de winkel terwijl de winkelbaas naar de tandarts gaat. De politieman, die de poppen nog steeds zoekt, komt op bezoek. Henriëtte gaat in haar eentje op stap en ontmoet een zeemanspop die haar meeneemt naar een andere winkel.

4. 4. Werk aan de Winkel

11 februari 1981 (25 minuten)

De winkelbaas wordt vervangen door een mevrouw. De politieagent probeert een snoepje uit de toverdoos.

5. 5. Een Nieuw Avontuur

18 maart 1981 (25 minuten)

De politieman is gegroeid tot reuzenformaat door de groeisnoepjes en Hugo belooft een medicijn te vinden. Een rivaliserende winkelbaas zoekt zijn zeemanspop en besluit Henriëtte mee te nemen naar zijn winkel.

6. 6. De Man met de Baard

22 april 1981 (23 minuten)

Hugo en Henriëtte keren terug van hun bezoek aan het speelgoedmuseum. Ze merken een mysterieuze man met een rare baard op die naar hen kijkt in De Poppenkraam.

7. 7. Er Is Er één Jarig

27 mei 1981 (27 minuten)

De winkeljuffrouw is jarig. Hugo is Koos Kist onder de grond achternagegaan. Hij bevindt zich nu plotseling in een Afrikaanse jungle.

avatar van Baggerman

Baggerman

Dit was zoooooooooooo verschrikkelijk slecht! Maar er was helemaal niets anders op de tv, dus keek je dit dan toch maar. Saai tot de macht tien, er gebeurde eigenlijk helemaal niks in die poppenkraam. Alleen EO-kindertijd met die bijbelverhalen, gitaarspelende snorremans en de Chinees ogende dame was nòg beroerder.

Eigenlijk zouden kinderen van nu die stout zijn verplicht dit moeten kijken!

Daarnaast ook gewoon redelijk traumatisch.

avatar van ZAP!

ZAP!

Toch mooi dat we er hier even over kunnen praten. Ik kan me dit ook wel vaag herinneren, maar was dit niet gewoon voor de allerkleinsten, zoiets als die Teletubbies (not on TvM!)...?

Baggerman schreef:

EO Kinderkrant (not on TvM also!), kennelijk, al kan ik me ook iets herinneren van de EO met een andere irritante pop (die de straat opging).