• 154.292 films
 • 9.121 series
 • 27.236 seizoenen
 • 602.643 acteurs
 • 339.526 gebruikers
 • 8.711.979 stemmen
Avatar
 
banner banner

Kongo (1997)

Drama | Miniserie
3,43 7 stemmen

Show titel: Kongo

IMDb beoordeling: 7,3 (93)

Genre: Drama

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Vincent Rouffaer

Met: Lucas Van den Eynde, Karen van Parijs en Guy Van Sande

Oorsprong: België

Eerst uitgezonden op: BRTN (België)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kongo

Kongo is een prestigieuze zevendelige dramareeks over het einde van het koloniale tijdperk in Belgisch Congo. Het vertelt het verhaal van een aantal jonge mensen die kort na de Tweede Wereldoorlog met veel ambitie en idealen naar de kolonie trekken maar vrijftien jaar later helemaal gedesillusioneerd en berooid naar België moeten terugkeren. Een actueel verhaal, nu Congo al langer dan een halve eeuw onafhankelijk is en België zijn koloniale geschiedenis meer en meer op een objectieve manier probeert te bekijken.

Externe links

Afleveringen

 1. 1. 1945

  1 januari 1997 (50 minuten)

  Guy Moyaert studeert af aan de Koloniale School van Brussel. Rond die tijd trouwt zijn vriend Luc Vermarcke met Hélène. Zij was met beiden erg goed bevriend maar heeft uiteindelijk voor Luc gekozen. Luc wil rijk worden en vertrekt naar Kongo om de plantage van zijn vader over te nemen. Guy wil weg uit het bekrompen België en heeft een idealistisch beeld van zijn toekomstige functie als gewestbeheerder. Voor ze naar Kongo vertrekken, zweren Luk, Guy en Hélène een dure eed. “Wat er ook gebeurt, wij blijven bloedbroeders, vrienden voor eeuwig”.

 2. 2. 1947

  8 januari 1997 (50 minuten)

  Om de verveling te verdrijven maakt Pierre Roland een autoritje met zijn vrienden en maait Clément nét niet van de weg. Guy, die Horemans opvolgde als gewestbeheerder, vertrekt een paar dagen op inspectietocht en bezoekt onderweg Luc en Hélène. Van Luc krijgt hij een tweedehandsauto. Hélène weert Guy’s onhandige avances af. Ze is zwanger.

 3. 3. 1950

  15 januari 1997 (50 minuten)

  De hele blanke gemeenschap van Masisi en omstreken is op het jaarlijkse “Bal des Jeunes”. Pater Alexis vertelt aan Guy dat hij een stuk grond wil van Lwubusi om een nieuwe missiepost op te richten maar het stamhoofd weigert. Guy heeft meer oog voor Lenaerts’ dochter Anita die als verpleegster in het dispensarium werkt. Luc en Hélène die inmiddels een zoontje hebben, Thomas, informeren naar Guy’s vrijgezellenbestaan.

 4. 4. 1953

  22 januari 1997 (50 minuten)

  Op een vergadering met de inheemse autoriteiten verbindt Guy er zich toe een loonsverhoging voor de zwarte arbeiders te bepleiten bij de overheid in België. Roland vreest dat de mijnwerkers nu ook opslag willen. Guy willigt het verzoek van de gouverneur in om een goudtransport van de mijn te begeleiden, maar komt onderweg in een storm terecht.

 5. 5. 1955

  29 januari 1997 (50 minuten)

  Na al die jaren weegt de bureaucratie zwaar op Guy’s engagement. Hij heeft er meer en meer moeite mee om zijn werk zinvol te vinden. In de missie krijgt pater Alexis versterking van de jonge pater Wim Crabbé. Als Roland voor de mijn uitbreiding een stuk bos wil laten rooien, weigeren de zwarte arbeiders dat: voor hen is het heilige grond.

 6. 6. 1957

  5 februari 1997 (50 minuten)

  In de “Cercle”, de vereniging van ‘évolués’, probeert Guy de lokale bevolking begrippen als ‘politiek’ en ‘democratie’ te verklaren. Volgens Alexis kan het hen enkel op ‘verkeerde’ ideeën brengen. Ook de anderen pesten Guy omdat hij de lokale bevolking voorbereidt op zelfbestuur. Anita beschouwt de attenties van Hélène aan het adres van Guy als een bedreiging voor hun huwelijk. Tijdens een reis door zijn gewest moet Guy, door hevige koortsaanvallen geveld, naar het dispensarium.

 7. 7. 1959-1960

  12 februari 1997 (50 minuten)

  In Kongo broeit de opstand. Alles raakt nu in een stroomversnelling: ernstige problemen op de mijn, het professionele fiasco voor Guy, Luc die zijn plantage verwaarloost en Hélène die elke voeling met de realiteit verloren heeft. Gabriël waarschuwt Guy dat de rebellen zich zullen wreken. De weinige blanken die overblijven, beseffen dat ze moeten vluchten. En doen dat dan ook.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Anita Lenaerts

Luk Vermarcke

Hélène Vermarcke

Rik Lenaerts

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.