• 9.375.099 stemmen

Celblok H - Seizoen 4 (2017)

Show titel: Celblok H

Afleveringen: 12

Speelduur: 8 uur

Ontwikkeld door: Willem Zijlstra

Met: Isa Hoes, Barbara Pouwels en Christine van Stralen

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 9 januari 2017

Eerst uitgezonden op: SBS6 (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 4 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Celblok H

In Celblok H volgen we Suus. Suus wordt verdacht van poging tot moord op haar man. In Celblok H van P.I. de Banckert wordt ze gevolgd vanaf de dag dat ze haar intrek neemt in de gevangenis. Het emotionele afscheid van haar dochter en de eerste beladen ontmoetingen met de andere vrouwen van gevangenis de Banckert, iedere emotie komt voorbij. Als snel raakt Suus ongewild betrokken bij een machtsstrijd tussen medegedetineerden Lex en Freddy. Ze wordt gedwongen een kant te kiezen in het conflict, dat keiharde consequenties heeft. De directrice van de gevangenis streeft een streng en compromisloos regime na. De jonge en ambitieuze advocate Erika wil zo snel mogelijk aan de top komen en kiest hiervoor soms een kortere route dan de geaccepteerde ‘juiste’ weg.

Afleveringen Seizoen 4 (2017)

1. 1. Eerste Bloed

9 januari 2017 (40 minuten)

Na de brand in de P.I. de Banckert zijn de gedetineerden tijdelijk overgeplaatst naar een tijdelijke gevangenis. Een paar maanden later keren de gedetineerden terug naar de Banckert waar een hoop is verandert. Vera Maas is gekozen tot gevangenisdirecteur en heeft een aantal nieuwe regels ingevoerd waarbij gevangenen mee mogen beslissen over activiteiten binnen de gevangenis. Suus krijgt te maken met Caat Bergsma die door haar is veroordeeld samen met haar crew. Agnes Brinkhorst wordt in een beveiligde Unit bewaakt tot de rechter uitspraak heeft gedaan over haar daden. Freddy heeft ondertussen een nieuwe baan en woont samen met Bodine Westerveld.

2. 2. Poking Spiders

16 januari 2017 (40 minuten)

Agnes Brinkhorst staat erop tussen de andere gedetineerden geplaatst te worden. Vera en Bodine proberen dit tegen te houden. Gaat het ze lukken?

3. 3. Gevangene

23 januari 2017 (40 minuten)

Nu Agnes tóch tussen de andere gevangenen geplaatst is heeft ze bescherming nodig. Ze verzint een list en zoekt hulp in een onwaarschijnlijke hoek.

4. 4. Schroef Minnaar

30 januari 2017 (40 minuten)

Nu een groot deel van de vrouwen denkt dat Suus en Altan een relatie hebben, en Caat Bersma terrein aan het winnen is, wil Suus iets doen om dit tegen te gaan. Brinkhorst heeft nachtmerries en weet steeds meer sympathie van Caat Bergsma op te wekken.

5. 5. Liefde en Haat

6 februari 2017 (40 minuten)

Caat ontmoet haar moeder na jaren, die vreselijk nieuws voor haar heeft. Nu Suus in de isoleer zit maakt een nieuwe gevangene kennis met de gruwelijkheden binnen de Banckert. Agnes Brinkhorst heeft Caat Bergsma volledig ingepakt.

6. 6. Verdeel en Heers

13 februari 2017 (40 minuten)

Dorien is het niet langer eens met Suus Kramers gewelddadige beleid. Ze stapt over naar de crew van de tegenstander Caat Bergsma. Vera wordt verliefd. Een beruchte psychopaat maakt haar opwachting in de Banckert. Bij Maxine wordt kanker geconstateerd.

7. 7. Paniek Knop

20 februari 2017 (40 minuten)

Na alle ophef wordt er gestemd over de positie van topdog. Suus biecht op dat ze niet meer wil. Er bloeit iets op tussen haar en Anouk van Dam. Brinkhorst heeft een duivels idee.

8. 8. Plan Suus

27 februari 2017 (40 minuten)

Bergsma en Brinkhorst werken samen om Suus uit de weg te ruimen. Voor Brinkhorst is er maar één doel; al haar getuigen voor de aankomende rechtszaak elimineren en zo kans maken op vrijspraak. Brinkhorst weet immers precies waar wel en geen camera's hangen in het gebouw. Lies en Sonia worden closer als ze het over hun kinderen hebben. Er wordt een samenscholing gehouden uit respect voor de doodzieke Maxine.

9. 9. Het Hiernamaals

6 maart 2017 (40 minuten)

Suus ziet Noortje. Als ze op het laatste moment toch nog gereanimeerd wordt, lopen de spanningen in de gevangenis op. Anouk, de rechterhand van Caat, is woedend. Suus gelooft Anouk niet meer en wil niks meer van haar weten. Omdat Brinkhorst door Caat in het frituurvet geduwd is, heeft Vera voldoende gronden haar weer in de isolatie te plaatsen.

10. 10. Getroffen

13 maart 2017 (40 minuten)

Freddy ontdekt dat de jongen die ze helpt als maatschappelijk dienstverlener, de zoon van Janna is, die contact heeft met Brinkhorst. Sonia wantrouwt Lies. Anouk is weer met drugs begonnen en moet cold-turkey afkicken. Suus heeft met Maxine gepraat en besluit terug te keren naar Anouk.

11. 11. Elfde Uur

20 maart 2017 (40 minuten)

Ook de zoon van Janna staat achter Brinkhorst. Freddy dringt niet meer tot hem door. Zij bezoekt Suus in de gevangenis. Suus stopt op aandringen van Caat Bergsma met haar topdog-functie. Brinkhorst koopt een bewaker om en is op het leven van Anouk uit.

12. 12. Rood Zien

27 maart 2017 (40 minuten)

De rechtszaak van Brinkhorst wordt afgelast. Geen van de getuigen is komen opdagen. Lies begint Sonia te wantrouwen en denkt dat ze tóch wel de moorden gepleegd heeft. Maxine gaat kaal.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Blijft een enge vrouw die Agnes Brinkhorst... Zie ook de stil die geplaatst is.

Donkerwoud

Leuk nieuws, toch wel een amusante serie, niet diepgravend ofzo.

Donkerwoud

Dit seizoen heeft een beetje wat langer lopende series vaker hebben: van de oorspronkelijke cast is weinig meer over, maar het wordt bijna helemaal gedragen door de nieuwe personages. En dat werkt best oké. Toch mis ik ergens de oude spanning tussen Eva van de Wijdeven/Isa Hoes.

avatar van Miszmi

Miszmi

Donkerwoud schreef:

Mee eens. In het eerste seizoen was de spanning met Lex af en toe om te snijden, vanaf seizoen 2 werd dat met Freddy. Ik mis Freddy dit seizoen hoe dan ook, erg weinig speeltijd. Al zie ik in de plots dat ze de laatste afleveringen wel weer zal verschijnen.

De spanning en het mysterieuze rondom Brinkhorst vind ik wel leuk en denk ook wel dat ik dit het spannendste seizoen tot nog toe vind. Er gebeurt net iets meer dan in de voorgaande seizoenen. Ondanks dat het op zich wel werkt die nieuwe personages, vind ik Berghorst helemaal niks. Heeft ook deels te maken met hoe ze praat, kan me daar erg aan storen.

Donkerwoud

Alleen de lesbische relatie tussen Suus en Anouk wordt wel erg politiek correct en gezapig uitgewerkt voor zo'n onverbiddelijke serie. Op zich vind ik de spanning tussen Brinkhorst/Bergsma/Kramer/Vera Maas leuk aan dit seizoen, iedereen aan de top die de andere personages steeds dwingen om partij te kiezen. Komt lekker explosief bij elkaar.

Donkerwoud

Tsjaaa....de serie wordt wel een beetje gezapig naar het einde van het seizoen toe: veel oninteressante zijlijntjes die opeens de hoofdmoot zijn geworden...

Donkerwoud

Deze gevangenissoap heeft haar beste tijd gehad. De laatste reeks stuitert alle kanten op met Brinkhorst als een soort megalomane, psychopathische superschurk uit James Bond, maar die onverminderd invloed uitoefent op het reilen en zeilen in de gevangenis. Op zich is het leuk dat ze geprobeerd hebben om er een onvoorspelbaar seizoen van te maken, waarin het soms alle kanten op kan gaan omdat er verbondjes worden gesloten tussen de meest onwaarschijnlijke bondgenoten. Tot aan aflevering zeven (Paniek Knop) zijn ze op de goede weg, maar dan blijkt Brinkhorst een slap excuus om het echt alle kanten op te laten gaan. Ook de dramatische zijlijnen als de kanker van Maxime en de babywens van Boomer blijken vooral sentimentele opvulling. Ik weet niet of ik een vijfde seizoen nog een kans geef (en het lijkt waarschijnlijk dat die eraan zit te komen, met alle open eindjes.)

avatar van HollandGermany

HollandGermany

Donkerwoud schreef:

Nou de originele serie (Wentworth) is net afgelopen en heeft maarliefst 8 seizoenen gehad. Seizoen 2 en delen van seizoen 7 zijn toch echt de hoogtepunten van deze serie, hoewel de rest ook zeker niet slecht is. Seizoen 8 is een groot over de top festijn maar wel heel erg vermakelijk vond ik.