• 9.369.466 stemmen

Friday Night Lights - Seizoen 1 (2006-2007)

Show titel: Friday Night Lights

Afleveringen: 22

Speelduur: 22 uur

Ontwikkeld door: Brian Grazer

Met: Kyle Chandler, Connie Britton en Adrianne Palicki

Datum van release: dinsdag 3 oktober 2006

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Friday Night Lights

Gebaseerd op het boek van H.G. Bissinger wordt het footballteam van een high school in het fictieve Texaanse stadje Dillon gevolgd. Football brengt de gemeenschap daar samen terwijl het drama van het leven in een klein stadje die gemeenschap juist weer uit elkaar trekt.

Afleveringen Seizoen 1 (2006-2007)

1. 1. Pilot

3 oktober 2006 (1 uur)

Nieuwkomer coach Eric Taylor begint met het leiden van het veelbelovende high school football team de Dillon Panthers, dat een goede kans heeft om de top te bereiken.

2. 2. Eyes Wide Open

10 oktober 2006 (1 uur)

Terwijl het team samenkomt en elkaar probeert te helpen raakt Matt gewend aan zijn nieuwe rol als quarterback na de blessure van Jason. Jason leert over omvang van zijn blessure, Lyla biedt haar hulp aan aan Tim en Tami krijgt een baan als begeleidster op school.

3. 3. Wind Sprints

17 oktober 2006 (1 uur)

De situatie in het stadje begint vervelend te worden als coach Taylor en zijn familie de druk moeten weerstaan na een verlies tegen San Marco HS Rattlers. Tim en Tyra gaan uit elkaar nadat Tim haar confronteert met haar relatie met Smash en na een ruzie met Jason uit Layla haar woede op Tim.

4. 4. Who's Your Daddy

24 oktober 2006 (1 uur)

Als de Panthers zich voorbereiden voor hun wedstrijd tegen de Tigers, hun grootste rivaal, probeert de nieuwe kamergenoot van Jason hem te helpen begrijpen welk potentieel er in zijn herstel zit. Lyla vertelt Tim waar ze spijt van heeft wat tussen hen is gebeurd. Matt scoort een laagterecord.

5. 5. Git 'Er Done

30 oktober 2006 (1 uur)

Als de grote wedstrijd tegen de Tigers nadert moet coach Taylor beslissen tussen Matt en de zelfverzekerde aanwinst Ray 'Voodoo' Tatum als startende quarterback. De gevoelens tussen Tim en Lyla groeien. De nieuwe motivatie van Jason helpt hem te beginnen in de kliniek.

6. 6. El Accidente

7 november 2006 (1 uur)

Ray Tatum krijgt de hoon van zijn ploeggenoten over zich heen nu hun winst van de week ervoor reglementair kan worden verspeeld. Verdediger Bobby Reyes wordt gearresteerd vanwege het slaan van een student. Coach Taylor en Buddy Garrity worden ondervraagd door de Bond. Lyla en Tim verrassen Jason door hem mee te nemen naar het meer.

7. 7. Homecoming

14 november 2006 (1 uur)

Terwijl de Panthers zich voorbereiden voor hun confrontatie met de heersende Laribee Lions is quarterback Lucas Mize, staatskampioen van 2000, bezig zich bij het team te voegen. Smash grijpt zijn kans om een scout te overtuigen. Een gefocuste Tim stopt met drinken. De vermoedens van een affaire tussen Tim en Lyla groeien bij Jason. Tyra en Billy houden zich bezig met het organiseren van een feest.

8. 8. Crossing the Line

28 november 2006 (1 uur)

Julie denkt aan een date met Matt. Een ontmoedigde Smash begint met vuil spel om zijn prestaties op het veld te verbeteren. Aangemoedigd door Lyla en Tim heeft Jason zijn eerste rolstoelrugbywedstrijd. Een diner mondt uit in een gevecht tussen coach Taylor, Tami, Tim Riggins en zijn broer.

9. 9. Full Hearts

5 december 2006 (1 uur)

Smash blijft tot het extreme gaan om zijn prestaties te verbeteren. Geruchten verspreiden zich over de relatie tussen Tim en Lyla. Julie en Matt hebben een date maar dit is vanaf het begin gedoemd te mislukken. De Panthers zijn in volle verwachting voor hun volgende wedstrijd tegen Gatling High.

10. 10. It's Different for Girls

12 december 2006 (1 uur)

De cheerleaders bereiden zich voor op Championship Classic. Lyla raakt geïrriteerd wanneer de mensen te weten komen over haar en Riggins. Coach Taylor probeert Matt en Julie uit elkaar te houden. Jason gaat naar huis na zijn vrijlating uit de kliniek.

11. 11. Nevermind

3 januari 2007 (1 uur)

De Panthers bereiden zich voor op weer een wedstrijd die ze niet kunnen verliezen. De vader van Matt komt terug uit Irak. Tami zoekt Tim Riggings op vanwege zijn schoolprestaties. Ze denkt dat hij zijn huiswerk niet doet en vraagt Landry om Tim te begeleiden voor zijn volgende mondeling. Als hij niet slaagt, dan mag hij geen football meer spelen.

12. 12. What to Do While You're Waiting

10 januari 2007 (1 uur)

Het lot van de Panthers is afhankelijk van het resultaat tussen twee andere teams. Ondertussen heerst er een spanning vanwege een aanklacht tegen coach Taylor. De vader van Matt doet hard zijn best terug te keren naar een normaal leven.

13. 13. Little Girl I Wanna Marry You

24 januari 2007 (1 uur)

De Panthers moeten nog één wedstrijd winnen om zich te plaatsen voor de play-offs. De moeder van Smash doet een ontdekking dat zijn footballcarrière kan eindigen.

14. 14. Upping the Ante

31 januari 2007 (1 uur)

De Panthers bereiden zich voor op hun eerst play-off. Coach Taylor raakt verstoord omdat hij een oplossing moet vinden voor het drugsgebruik van Smash. Tyra en Julie raken bevriend terwijl Riggings zich bindt met zijn vervreemde vader. Buddy ontdekt de verloving tussen Jason en Lyla.

15. 15. Blinders

7 februari 2007 (1 uur)

De Panthers genieten van hun cruciale overwinning in de play-offs als het kameraadschap op de proef wordt gesteld doordat raciale problemen opduiken wanneer Mac enkele racistisch opmerkingen plaatst. Tami plaatst vraagtekens bij de vriendschap tussen Julie en Tyra. De meisjes spelen hun eigen footballwedstrijd.

16. 16. Black Eyes & Broken Hearts

14 februari 2007 (1 uur)

Vanwege racistische opmerkingen door coach Mac weigeren de zwarte spelers te spelen tenzij hij ontslagen wordt. Julie raakt meer verwikkeld in haar vriendschap met Tyra terwijl Matt haar terug probeert te winnen.

17. 17. I Think We Should Have Sex

21 februari 2007 (1 uur)

Nadat Julie tegen Matt opbiecht dat ze seks wil met hem voelt hij de behoefte iets speciaals te doen. Tim botst met zijn vader. De Panthers zijn door naar de volgende ronde en lijken stabiel.

18. 18. Extended Families

28 februari 2007 (1 uur)

Lyla komt als verrassing langs op rugbykamp bij Jason maar ze vindt nergens de rust die ze zocht. De affaire van Buddy Garrity met de moeder van Tyra komt uit. Buddy besluit in te trekken bij de familie Taylor. Smash raakt wantrouwig over Waverly als ze met hem wil zwemmen midden in de nacht.

19. 19. Ch-Ch-Ch-Ch-Changes

21 maart 2007 (1 uur)

Als Texas Methodist University (TMU) probeert coach Taylor aan te stellen staat dochter Julie erop dat ze niet wordt weggehaald bij Matt en uit Dillon. De recruiters bij het rolstoelrugby in Austin hebben slecht nieuws voor Jason. Tim Riggins raakt bevriend met een vrijgezelle moeder en haar zoon.

20. 20. Mud Bowl

28 maart 2007 (1 uur)

Een chemische lekkage vlakbij Dillon High School maakt dat coach Taylor en de Panthers een andere locatie moeten zoeken om hun halve finale te spelen.

21. 21. Best Laid Plans

4 april 2007 (1 uur)

Coach Taylor bezwijkt voor de druk van TMU. Zijn familie neemt het nieuws niet licht op. Riggings wordt geconfronteerd met de consequenties van zijn relatie. Landry vraagt zich af of hij iemand moet vertellen over de situatie van Tyra.

22. 22. State

11 april 2007 (1 uur)

De geruchten over het vertrek van coach Taylor zwellen aan als een ingewijde besluit te praten. Ondertussen bereiden de Panthers zich voor op het staatskampioenschap.

avatar van AHWA_mm

AHWA_mm

Een van de allerbeste seizoenen die ik ooit heb gezien. FNL blijft een van m'n favoriete series en S1 is m'n favoriete seizoen. Prachtige mix van mooie verhaallijnen, overtuigend acteerwerk, schitterende muziek en veel MURICA!-momenten.

avatar van Esteban

Esteban

Een serie waar ik altijd benieuwd naar geweest ben. Het is me niet bekend in welke mate deze al dan niet verbonden is met de filmversie, maar die kon ik absoluut smaken. Schitterende soundtrack van Explosions in the Sky trouwens. Maar goed, terug naar de serie ... Het is de cast die me aanspreekt. Ook de jonge. Sommigen hebben ondertussen wel bewezen iets te kunnen. Hopelijk pikt één of andere zender dit alsnog op hier.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Film en serie zijn gebaseerd op hetzelfde (non-fictie-)boek, Spacejet. En in Nederland is het reeds uitgezonden, geloof ik. (Ik heb het weleens op een daluurtje voorbij zijn komen op een, ik geloof, RTL-zender.)

avatar van Esteban

Esteban

Ah, zelfde boek, goed om te weten. Hier in België is het niet uitgezonden.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Het gaat om dit boek: Friday Night Lights: A Town, a Team, and a Dream - Wikipedia - en.wikipedia.org En zowel televisieserie als film werden ontwikkeld door Peter Berg. DIe aan het einde van seizoen 2 ook een kleine (overbodige) bijrol speelde, trouwens.